More

  RECENTE POSTS

  “Bestaande regels handhaven werkt, dus voeren we een illegaal verbod in”

  Taxiproblematiek. Blijkbaar wordt iedereen er helemaal gek van op Schiphol. Althans, de gemeente Haarlemmermeer en Sharon Dijksma wel. Daarom is in november begonnen met een “veegactie”, gericht tegen ronselaars.

  Hoe deed men dat? Simpel: het handhaven van bestaande regels. Blijkbaar regende het boetes en zelfs rijverboden bij één simpele controle. Vanwege het succes hiervan moet er nu… juist, een taxiverbod ingevoerd worden, zodat alleen taxi’s met een andere taxivergunning dan normale taxi’s op Schiphol klanten op mogen pikken. Sommige varkens zijn net even gelijker dan andere dieren, zeg maar. Dat is een beeldspraakreferentie aan Animal Farm, en op geen enkele manier de suggestie dat taxichauffeurs varkens zijn.

  Zo rolt de VVD-burgemeester van Haarlemmermeer. Vrije markt is allemaal toppie-joppie tot toch blijkt dat de overheid soms regels moet stellen (ook al zijn die taxi’s soms gewoon legaal op de weg).

  De landelijke VVD over dat soort maatregelen

  Maar niet alleen moet de overheid regels stellen. Die moeten ook gehandhaafd worden anders kan je wel nieuwe regels blijven bedenken. Dat heeft weinig zin. Maar handhaven is moeilijk, want:

  Handhaving is moeilijk, onder meer doordat bestaande wetgeving in de weg zit en niet alle taxichauffeurs zich aan dubieuze praktijken schuldig maken

  Lastig, bestaande regels en wetten. En mensen die zich aan de regels houden zijn dat al helemaal. Dus wat doen we: we bedenken er nog wat nieuwe bij. Dat is namelijk absoluut niet extra lastig om te handhaven. Helemaal niet als je al vooraf weet dat die regels helemaal niet mogen.

  De burgemeester benadrukte dat aanscherping van de APV geen oplossing voor de lange termijn is. Het verbod dat daarin wordt geregeld, is in strijd met de wet en mag alleen vanwege het gevaar voor de openbare orde waarvan volgens Weterings momenteel sprake is.

  Ja, dat leest u goed. De gemeente Haarlemmermeer gaat met voorbedachte rade een illegaal verbod instellen. En beroept zich daarbij een ‘gevaar’ voor de openbare orde. Het was ons tot nu toe ontgaan dat de taxichauffeurs terroristen waren (#notallcabdrivers) die rellen op Schiphol veroorzaken in plaats van schoften die toeristen voor een onmogelijk bedrag naar Amsterdam brengen. Die zijn vervelend, trouwens, en daar moet je wel wat aan doen. Maar als je met één controle vorige maand de ronselaars wegjaagt, vier rijverboden oplegt, 3.200 euro aan boetes binnenharkt en wat er nog uit de 28 parkeerovertredingen komt en dat “het gewenste effect” heeft, waar heb je dan een illegaal verbod voor nodig?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN