More

  RECENTE POSTS

  Bert en Ernie zijn een setje en Henk Krol wil ze graag trouwen

  Dat is nog een puik nieuws zo op de Dinsdagochtend: Bert en Ernie blijken al sinds het begin van hun carrière een setje te zijn. De schrijver van de avonturen die Bert en Ernie meemaken, Mark Saltzman, heeft de poppen namelijk geïnspireerd op zijn eigen relatie met zijn partner Arnie.

  De door Jim Henson (bedenker van the Muppets) ontworpen poppen zijn volgens Saltzman al sinds het ontstaan van Sesamstraat in 1969 een setje en horen wereldwijd inmiddels tot de huisraad van het kinderprogramma. Mark Saltzman en zijn partner werde door vrienden al voor het ontstaan van Sesamstraat “Bert en Ernie” genoemd. Toen hij dus de verhaaltjes voor twee mannelijke poppen voor Sesamstraat mocht gaan schrijven, kon hij niet anders dan ze op zijn eigen leven te baseren:

  Yeah, I was Ernie… Bert with his paper clips and organization? And I was the jokester. So it was the Bert & Ernie relationship, and I was already with Arnie when I came to Sesame Street. So I don’t think I’d know how else to write them, but as a loving couple

  Ik ben overigens wel benieuwd wat er nu met het programma gata gebeuren in landen waar men het niet zo heeft op mensen die niet van mannetje-vrouwtje relaties houden. Zo wordt in Egypte een Arabische versie van Sesamstraat uitgezonden onder de naam Alam Simsim. En ook in deze versie van het programma komen Bert en Ernie voor. Ze heten daar alleen Shadi en Hadi, maar zijn verder gewoon Bert en Ernie. En ook in Nigeria, waar homoseksualiteit sinds enige jaren strafbaar is, zendt een eigen versie van Sesamstraat uit onder de noemer Sesame Square. Ook in deze versie komen Bert en Ernie voor en zijn de verhalen één op één overgenomen van de originele versie.

  De geruchten dat Bert en Ernie een koppeltje waren, gingen volgens Henk Krol al jaren rond op de redactie van de Gaykrant. Sterker nog, hij wist het eigenlijk al jaren.

  Een heel gekke gedachte is dat overigens niet. Immers,  de betreffende poppen komen pas echt tot leven, zodra er een vuist in hun achterste wordt gestoken.

  Maar goed, Krol is terecht blij dat de poppen nu uit de kast zijn gekomen en wil ze zelfs, als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, gaan trouwen:

  Een huwelijk! Wat zou dat leuk zijn zeg! Zouden de schrijvers weten dat ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben? Ik kom er graag voor over naar Amerika!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  18/09/2018 - 14:31 14:31

  “Bert! Bert! Er zit een banaan in je hol!”

  Monade
  Antwoord aan  Puh!
  18/09/2018 - 15:29 15:29

  “Eh! Eh! Eh! Eh! Eh! Eh! Eh! Eh! Nee, dat ben jij, Ernie! Eh! Eh! Eh! Eh! Eh! Eh! Eh! Eh!”

  /Badum! tsss

  horrorneefje
  Lid
  18/09/2018 - 15:52 15:52

  God Hates Muppets

  /Westboro Baptist Church

  horrorneefje
  Lid
  18/09/2018 - 16:22 16:22

  Egypte en Nigeria vallen trouwens nog harstikke mee: daar krijg je max. 14 (HOEVEEL?) jaar als je hosmo hebt.

  https://ilga.org/downloads/2017/ILGA_WorldMap_ENGLISH_Overview_2017.pdf

  Monade
  Antwoord aan  horrorneefje
  18/09/2018 - 20:52 20:52

  Maar ik lees net in het immer verbindende AD dat in Rotterdam een stelletje sybrens (m/v/*)(L/G/B/T/P/*) op gesprek mocht komen bij de prinsemarij om plechtig te beloven dat ze bij het komende ‘homofestijn'(*) geen andersdenkende (m/v/*)(L/G/B/T/P/*) zullen lastigvallen.

  Met je tolerantie.

  (*) poppenkast

  Roel Zwaar
  Lid
  18/09/2018 - 17:36 17:36

  “Maar goed, Krol is terecht blij dat de poppen nu uit de poppenkast zijn gekomen”
  /FTFY

  Weirdoinventor
  Lid
  18/09/2018 - 18:40 18:40

  Enfin, Avenue Q kan wel opdoeken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN