More

  RECENTE POSTS

  België, het Azië van Europa

  Belgen wokken tegen stroomtekort

  Een typisch traditioneel Belgisch straatbeeld
  Een typisch traditioneel Belgisch straatbeeld
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  04/11/2014 - 12:23 12:23

  Want in Azië doen ze ook aan stroombesparing? In België is het probleem dat ze heel erg zwaar leunen op kernenergie voor hun stroomvoorziening. Omdat kerncentrales inherent gevaarlijk zijn, ze in Nederland gebouwd zijn en bovendien veel te lang gebruikt worden (noodzakelijk om ze rendabel te maken), zijn er drie nu dusdanig krakkemikkig geworden dat men ze niet langer aan durft te laten staan uit angst voor nucleaire rampen (twee van die drie centrales staan trouwens zo’n 2 km van de Nederlandse grens).

  Weirdoinventor
  Lid
  04/11/2014 - 12:33 12:33

  Zonne grote vuurbal jonguh! Had je maar moeten wokken kut!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/11/2014 - 14:26 14:26

  Als je lokaal even niet voldoende kunt produceren moet je maar importeren. Maar kennelijk is de infrastructuur niet je van het en kan er niet even van NL geleend worden (bij ons staan er kolencentrales immers niks te doen). Spanje heeft ook zat groene stroom over, maar dat weigert Frankrijk door te geven omdat het een te grote concurrent voor hun kernenergie is.
  Lekker bezig zo… echt de goed EU gedachte.

  Incator
  Incator
  04/11/2014 - 19:15 19:15

  Gut, dat dat soort zinloze stupiditeit in 2014 nog steeds voorkomt. Het is wel een beetje ‘onder een picknickkleedje schuilen tegen een kernbom’ hoor. (Maar goed, als de overheid dan maar picknickkleedjes uitdeelt, dan zijn ontploffende kerncentrales gelukkig ook geen probleem meer. En maar hopen dat de ‘Nederlandse’ grens vooral de ‘Limburgse’ grens is, maar die mazzel hebben we dan weer niet geloof ik.)

  Zullen we mensen en vooral ook regeringen die dit soort suffe ‘tips’ geven gewoon bestraffen met een week mediastilte, en bij elke herhaalde overtreding de straf verdubbelen?

  G. de Vader
  Gast
  04/11/2014 - 20:19 20:19

  Als ik onze Zuiderburen dan ook wat tips van de hand mag doen?

  1. Denkt u tussen 17:00 en 20:00 aan kaarslicht. Dat is niet alleen energiezuinig, maar ook romantisch en misschien wil u man dan wel neuken. Daarvan krijgt u het dan weer lekker warm en dan kan de kachel weer een tikkeltje lager.
  2. Tussen 17:00 en 20:00 staan wellicht uw kinderen onder de douche of zitten in bad, en dat kunt u het beste met koud water doen. Dat spaart energie (en u zult zien: ook water) en er zal ongetwijfeld enige discussie opptreden tussen u en uw kroost, die u uiteraard wint door de kinderen al dan niet zonder eten naar bed te sturen. Dat spaart dan weer televisie kijken en mogelijk komt u ook beter uit met de eenpansmaaltijd.
  3. Computers zijn van nature energievreters en kunt u beter uit laten. In plaats daarvan adviseren wij u de aanschaf van een kijkdoos. Voordat u heeft uitgevonden hoe die werkt, zijn we alweer in de lente en dan is het probleem allicht achter de rug.
  4. Bijzonder veel stroom wordt ook gebruikt door de NMBS. Derhalve is besloten dat de Nederlandse Spoorwegen de winterdienstregeling op zich zal nemen. Bij deze de excuses voor het ongemak. Om nog meer energie te besparen krijgt ProRail de zeggenschap over de verlichting op de stations.
  5. Uit onderzoek is gebleken dat Belgen niet kunnen rijden en dat verkeerslichten en straatverlichting die achterlijkheid nauwelijks compenseert. Derhalve zal deze straatversiering worden gedeactiveerd.
  6. Tot slot bevelen wij u van harte het gezonde alternatief aan voor pommes-frites en wel aardappelreepjes die NIET in de frituur hebben gelegen. Maar gewoon zo uit de zak. Gezond en je wordt er niet dik van.

  Succes deze winter en hou mekaar warm. Maar niet de buurkindertjes hè!

  Bismarck
  04/11/2014 - 20:39 20:39

  Inci: Ha nee, gelukkig staan ze pal naast Zeeland. Verder, waarom mag de Belgische regering niet net een stukje zinniger advies geven dan de regering van de United Stupid of America (picknickkleedje is niet eens nodig)?

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  07/11/2014 - 13:58 13:58

  “”Beperk je verbruik tot één vuur. Eenpansgerechten zijn heerlijk en besparen tijd en energie””

  In België kun je elektriciteit kennelijk in de fik steken.

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  07/11/2014 - 13:59 13:59

  En G. de Vader: Puntje 5 – Is België niet het land met de meest hysterisch uitgebreide straatverlichting ter wereld? Ligt het niet ontzettend voor de hand om daar dan gewoon 75% van uit te doen? Of zijn Belgen daar gewoon te stom voor?

  MadDieu, drukt zijn snor
  10/11/2014 - 22:12 22:12

  Uhm. De Belgische straatverlichting is zo uitgebreid, omdat men de kerncentrales niet naar willekeur kan temperen. Het energieoverschot wordt in de nachtelijke uren (tijdens zomertijd al eerder) verstookt langs de snelwegen.

  Inmiddels begint men van de noodzakelijkheid af te komen. (de centrales staan regelmatig stil).

  Onze zuiderburen hebben ook meer PV-installaties (zonnecellen) per huishouden, maar tijdens zonnige zomerdagen vallen deze uit. Omdat het voor de energiemaatschappijen goedkoper is de elektriciteit uit Duitsland te kopen verhoogd men de netspanning tot iets boven 230 Volt. De overspanningsbeveiliging van de PV-installaties schakelt de zonnecellen dan uit.
  PS. laat het jouw netbeheerder niet weten, want zij hebben nu gedwongen winkelnering bij eenieder die elektriciteit terug levert aan zijn leverancier. (waarbij de netbeheerder wel transportkosten heeft maar geen inkomsten)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN