More

  RECENTE POSTS

  Bang en boos

  U heeft het al gemerkt: de media worden gedomineerd door het vluchtelingenvraagstuk. Naast de opvangkwestie zijn inmiddels vooral de anti-vluchtelingen meningen behoorlijk vocaal in de media. Maar niet alleen daar: in Purmerend was de veiligheid zelfs in het geding door de aanwezigheid van ‘geïnteresseerden’ en werd daardoor een raadsvergadering gestaakt. Hakenkruizen worden getekend op mogelijke opvangplekken en huizen worden beklad als er een voornemen is om vluchtelingen op te vangen.

  Het wordt een steeds schrijnendere situatie waarbij mensen die een bepaalde mening toegedaan zijn menen zich van steeds extremere middelen te mogen bedienen om hun mening kracht bij te zetten. Dat is een enge tendens die vaak gepaard gaat met een beroep op rechten, veelal mensenrechten, die dezelfde groep toch vaak graag maar zeer selectief toegepast ziet worden. Toch zijn het vaak een paar selecte individuen die nog nuance en weerwoord aan de onderbuik bieden, terwijl het lijkt of de massa openlijk danwel verkapt steeds xenofober wordt.

  Op haar beurt is 0tessa0, ze heet vermoedelijk Tessa, daar weer boos over. Boos, maar te bang om er zelf wat aan te doen. Bang, want de anti-vluchtelingen meute is volgens haar niet vies van een Kristallnacht. Bang, want haar gezin is belangrijker dan haar mening. Bang want bang. Wellicht is dat begrijpelijk, maar dat is nou exact de tactiek van mensen die met geweld en intimidatie menen hun mening prevalent te moeten laten worden: iedereen zo bang voor z’n eigen hachie laten zijn dat ze niet meer durven opkomen voor de medemens in nood. Of, zoals Martin Niemöller het beschreef:

  Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Kommunist.
  Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat.
  Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Gewerkschafter.
  Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Xloph
  25/09/2015 - 21:53 21:53

  Gelukkig zijn de haatlui hier nog lieverdjes vergeleken met de haatlui in het land waar ze vandaan komen.
  Maar die haatlui hier moeten niet overmoedig worden. Spreek ze tegen op het werk, in de kroeg op op verjaarspartijtjes, en als ze vol trots uitkotsen dat de PVV in de peilingen (bijna) de grootste is, herinner ze er dan aan dat zelfs 30 zetels maar 20% van de bevolking vertegenwoordigt, en dat ze altijd in de minderheid zullen blijven en dat rest van ‘het volk’ niks van ze mot hebben.

  E.R. Deoz
  25/09/2015 - 22:24 22:24

  Ik woon momenteel in kutdorp Purmerend en ik schaam me rot voor de xenofoben die hier de opvang proberen tegen te houden. Straks gaan ze nog de C&A’s en Vomars onveilig maken. Al dat tuig moet gewoon in Slotervaart worden gedumpt of anders terug naar Marokko!

  Wat mij betreft zijn ze WEKLOM!

  comment image

  (voor de onderbuikers ging het natuurlijk al mis met die communistische stedenband)

  MadDieu, drukt zijn snor
  27/09/2015 - 22:48 22:48

  Politiek is vooruit zien. (zeggen ze)
  Nou de verschillende politici zijn al meer dan 35 jaar ziende blind.

  We hadden als jonge HTS leerlingen in 1976 een technisch rekenmachien (TI 50A) met een geheugen als schoolaanbieding voor 252 gulden gekocht. Dat machientje kostte in 1978 in de winkel nog 69 gulden. De automatisering kwam eraan en het aantal mensen dat repeterend moest werken of eenvoudig rekenen zou ook snel afnemen. De voorspelling van een docent dat kassameisjes geen wisselgeld meer hoefden te berekenen en daarna ook geen prijzen hoefde te kennen kwamen keurig op tijd uit.

  In 1978 werden we op school gewaarschuwd door een docent dat we allen waarschijnlijk tot na onze 70ste verjaardag moesten werken, want het aantal AOW betalers liep na ons -de babyboomers van 1955 tot 1960- snel terug. We zouden langer leven en gemiddeld minder werken.

  De voorspelling dat wereldwijd kerkelijke en politieke leiders de klok zouden proberen tegen te houden of hun eigen hachje zouden verliezen. Dat proces is ook al meer dan 25 jaar aan de gang, maar nog lang niet te einde.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN