More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 94: The Uncensored Library

  M

  ocht u nou vanavond compleet uitgeput na een week KEIHARD thuiswerken op de bank zitten en alle Netflixseries al uit hebben, dan zou u misschien eens een boek kunnen gaan lezen.

  Want boeken lezen is heel goed voor je! Het vermindert stress, vergroot je vocabulaire, versterkt je geheugen, maakt je een betere schrijver, vergroot je inlevingsvermogen, helpt tegen cognitieve achteruitgang en geeft je een langer leven! Dat blijkt allemaal uit een artikel dat gepubliceerd werd op een vooraanstaande wetenschappelijke site.

  Welk boek het wordt, mag u helemaal zelf weten. Want we leven immers in een totalitaire coronadictatuur vrij land! Maar niet iedereen heeft dat privilege. Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die verstoken zijn van allerhande politiek-kritische, seksueel getinte of godslasterende literatuur. Daarom heeft een stel journalisten, verenigd in Reporters Sans Frontières (RSF), The Uncensored Library geopend op een Minecraftserver. Minecraft is in alle landen van de wereld te spelen en zo goed als niet te censureren. En inmiddels zijn er al zoveel mirrors van de server, dat de kans dat hij ooit verdwijnt nihil is.

  Niet alleen een heersend staaltje omzeilen van censuur, maar ook nog eens een geweldig staaltje bouwen in Minecraft. In totaal hebben 24 mensen uit 16 landen er zo’n 250 uur aan gewerkt om de meer dan 12,5 miljoen blocks op hun plek te krijgen en is de bibliotheek gevuld met zo’n 200 verboden boeken. De bibliotheek is te bezoeken via de Minecraftserver visit.uncensoredlibrary.com.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als ik uit je moeder vannacht.

  5 7 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hark
  Hark
  24/04/2021 - 20:27 20:27

  Mooi, maar ik begrijp het niet zo goed. Die server is door elk regime toch vrij eenvoudig te blokkeren?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN