More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 046: Parmezaanse kaas maken

  Van Mark Rutte mogen we nog tot einde maand achter de geraniums, dus dan kunnen we beter wat te doen hebben. En vandaag gaan we Italianen op de kast krijgen. Uit de tent lokken, de gek aansteken. En dat is leuk, want als ze helemaal naar de redactiebunker in 010 willen komen om ons op de giechel te beuken, dan kan dat niet, want reisbeperkingen.

  Mooi, dat vastgesteld hebbende, gaan we dus Parmezaanse kaas maken. En waarom zijn die knoflooketers nu zo over de rooie? Nou, omdat je het indien in Nederland gemaakt van Nederlandse melk, geen Parmezaan mag noemen. En dat maakt hem nog lekkerder.

  Hoe maak je die heersende kaas dan? Nou, je begint dus met 14 liter melk, dan heb je de aandacht van de redactie. De geheime tip in dit recept is azijn. Het moet helaas nog wel even rijpen, maar dan maak jij een cacio e pepe zo fucking heersend dat een avondklok je niets meer boeit. (recept voor cacio e pepe na de kaasvideo)

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN