More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 040: Tonkotsu ramen from scratch

  Koken uit een pakje, dat kan iedere woonwagenbewoner chalethuurder, en al is het dan wel makkelijk en snel, het is vooral eenheidsworst en dat kan derhalve beter. Vandaag (of althans dit weekend, want u moet nog even langs de winkel natuurlijk) gaan we tonkotsu ramen maken met Babish.

  Babish is een beetje de Amerikaanse Bakken met Baard, dus dan weet je dat je goed zit.

  Tonkotsu is gemaakt van varkensbotten (want dat is de betekenis van tonkotsu). Allereerst moet je de bouillon zelf maken, terwijl dat 12 uur pruttelt begin je met de bigtopping uit de sous vide en dan heb je nog ramen nodig, zachtgekookte eitjes en tare. Kortom, dat is een prima avondklokklusje.

  Alles staat in deze MOTHER OF ALL RECIPES. Hieronder video’s met beeld, ter ontmoediging wanneer je een staafmixer in een kant-en-klaar-soep-pakket van de supermarkt zetten al instagramwaardig vond.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  grotesnor
  04/03/2021 - 17:36 17:36

  Ja leuk maar AintNobodyGotTimeForThat.gif

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN