More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 025: Ik vertrek

  Gelukkig is de meeste sneeuw weer op de trein naar het oosten en is het gewoon weer een natte deprimerende winter, maar die avondklok gaat voorlopig nog niet weg. Goed moment dus om de biezen te pakken en het land te verlaten. Dat is dan een noodzakelijke reis en mag van Rutte en Spuit 11.

  Maar, je wil natuurlijk niet overkomen als de gemiddelde deelnemer aan het AVROTROSOMGWTFBBQ programma Ik Vertrek, want dat zijn een partijtje debielen op een hoop geveegd.

  Daarom vanavond in de Avondklokestafette een korte cursus “Zo heurt het dus niet” qua emigreren van de mensen af.

  Emmy en Rutger (Frans kasteel)

  Een chateau dat 14 jaar onbewoond is geweest, met een lekkend dak, een vrouw die nog minder structuur heeft dan een wolk saharazand en een man die niet meegaat onder het mom “ongezien de tyfus”. Oh en het klusbudget is 30k, het lekkende dak alleen is al 70k, dus gaat ze eerst maar de badkamers verbouwen en komt de rest later wel. Smullen dus:

  Mark en Margot (Slowaakse naturistencamping)

  In 2011 vertrokken Mark en Margo naar Slowakije, om daar de eerste naturistencamping te beginnen. Wel bijzonder dat daar nog geen enkele naturistencamping zat, al zal dat wellicht ermee te maken te hebben DAT HET NIET TOEGESTAAN IS. LEKKER ONDERZOEK GEDAAN LUTSERS! Gelukkig zijn het hele erudiete, cosmopolitische types met een talenknobbel, dus dat komt vast goed!

  Hilarisch verhaal hier, hele aflevering hierrrr.

  Hans en Karin Midgetgolfbaan op Bonaire

  “Met een container vol golfballen, golfbaanbeelden en een bouw-het-zelf chalet, vertrekken ze naar Bonaire. Een geschikt stuk grond en een bouwvergunning ontbreken nog. Al snel blijkt dat Bonaire voor een deel bestaat uit beschermd natuurgebied en dat de autoriteiten niet zo scheutig zijn met het uitdelen van bouwvergunningen voor mini-adventuregolfbanen. Na vijftien maanden op het eiland is er nog steeds geen grond en geen vergunning, en gaat zelfs het witte zandstrand vervelen.”

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Apekut
  Apekut
  Gast
  17/02/2021 - 16:26 16:26

  De tyfus! Als ex-emigrant heb ik de meeste smullend bekeken. Er zijn nog veel mooiere… ik ga vanavond wel even parelduiken en in de comments knallen

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Apekut
  17/02/2021 - 17:41 17:41

  Oeh ja!

  Apekut
  Apekut
  Gast
  Antwoord aan  Apekut
  17/02/2021 - 19:04 19:04

  Okee, komt ie dan he….

  Seizoen 3 – aflevering 3: Andre en Henka gaan naar Kreta. André is een puisterige puber uit een volkswijk die met z’n verse scootermokkel naar Kreta gaat om daar een snackbar te beginnen. Ze spreken geen Grieks, hebben geen geld, geen idee, geen werk en/of levenservaring. Totale cringe-galore!

  Seizoen 5 – aflevering 2 – Familie Schut is vooral genieten van een schuimbekkende VVD’er die al een paar keer op een schimmige manier failliet is gegaan en Nederland en de regeltjes zat is. Niet een spannende aflevering, maar wel genieten van de meest stereotype foute VVD’er op aarde.

  Seizoen 7 – aflevering 2: Saskia en Gerraint gaan in het idiotere stuk van Slowakije een natuurcamping beginnen om met moeilijke jongeren over het leven te praten…ofzo…. weet ik veel. Er is geen riool, geen verwarming, geen water en poepen moet onder een boom, maar dat draagt alleen maar bij aan het beleven van het pure Slowakije.

  Rule of thumb: iedereen die naar Hongarije gaat is zo gek als een deur. Met name seizoen 14 aflevering 6 met de familie hobbelen met huisvarken Kliko.

  Nog wat meer cringe: Cobus en Rianne in Portugal (S11A3), Sylvia en Nico in Spanje (S12A4) – maar misschien vind ik die vooral leuk omdat ik altijd aan die boulevard ging lunchen, maar niet bij hun – Ingrid en Inma ook al in Spanje (S13A4) en Alex en Martina in Hongarije (S17A1)

  Nou was er ook nog eentje die uitermate lekker cringte. Een gezin, dat met kind en oma naar Zuid-Afrika vertrekt…. een probleem: ze hebben een teringhekel aan negers, en raadt eens wat ze daar tegenkomen… Als iemand die nog even weet op te duikelen..

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Apekut
  17/02/2021 - 22:42 22:42

  Apekut voor goldmember

  Der Webmeister
  Beheerder
  Antwoord aan  Apekut
  17/02/2021 - 22:56 22:56

  kunnen we dit comment niet upgraden naar een eigen post?

  Apekut
  Apekut
  Gast
  Antwoord aan  Der Webmeister
  17/02/2021 - 23:33 23:33

  Jaja, vooruit – maar dan moet ik ook effe de reviews erbij schrijven van de andere aanraders. En ik wil een gastblog schrijven over beton, want beton!
  (nu met echte email, stuur je ff een invite dan?)

  14.1
  Lid
  17/02/2021 - 18:35 18:35

  comment image

  EMIG.jpg
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/02/2021 - 09:51 09:51

  Het meest verwonderlijke is wel dat de producent van het programma (die toch een hoop ellende langs heeft zien komen) nu zelf een “ik vertrekje” gedaan heeft.
  Waarom dan?…

  Ik begrijp werkelijk niet wat je leuk kan vinden aan het runnen van een “sjambre dood” (meestal zeikende tokkies) en als je er dan ook nog een ruïne voor om moet bouwen (wat nooit lukt) en een vreemde taal moet leren (wat ook nooit lukt, zodat het gesprek met de burgemeester over een belangrijke vergunning via je 7-jarige dochter moet lopen, die de taal na 2 jaar wel machtig is) dan maakt dat het des te triester.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN