More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 014: Marcel van Roosmalen

  Zaterdag, estafettedag 14, dus een feestmomentje. We hebben het gehaald! Niet het einde van de coronette, maar de eerste 14 dagen. En we horen mogelijk pas later vandaag of de avondklok van onze minister van snottebellen en zorgvuldigheid op de stort mag.

  Niet dat we verwacht hadden dat die weg ging, dus er ligt nog tot het eind van de week sowieso aan materiaal. Wees overigens gerust, de redactievergadering heeft het plan van Der Webmeister en ondergetekende weggestemd om een Hollandse Hits Maandagestafette te doen, en het posten van vlafliprecepten is net zo kansrijk als democratie in Myanmar.

  Daarom iets leuks op te lachen op deze zaterdag, te weten, Marcel van Roosmalen. Dat is geen film, geen serie, geen recept, het is een journalist en schrijver. Naast dat hij enorm cynisch is, droog is hij ook echt fucking hilarisch. U kent hem wellicht van z’n columns op Radio 1, of omdat hij journalist Eva Hoeke aanknuffelt. Er kan direct een ebook aangeschaft worden (ontlast de PostNL mensen aub en overweeg die over Theo Janssen) maar voor de lezertjes die meer in de beeldcultuur zien dan in de retorica (u kijkt liever prullevisie dan dat u een boek in de knuistjes houdt) is er ook een oplossing. Sinds enkele weken maakt Marcel van Roosmalen met Gijs Groenteman een programma waarin de media van de week wordt doorgenomen met twee gasten. Media inside. Een enkele keer is een gast niet leuk, met name Ryanne van Dorst had prima niet hoeven komen, de rest is hardop lachen!

  Mocht u een boek wel heel veel lettertjes vinden hebben maar toch neerkijken op programma’s op TV (of vooral bij de commerciëlen) dan is er een tussenoplossing, de podcast!

  Samen met Roelof de Vries en Noortje Veldhuizen heeft Marcel van Roosmalen de podcast “De Krokante Leesmap” bij BNNVARA. Daar bespreekt het drietal (twee)wekelijks bladen en ter ere van het coronettegebeuren is die als Coronafiles verdergegaan en ook dit heeft een gegarandeerde bulderlachdichtheid van minstens 4 per uur.

  Kortom, voor een paar weken aaneengesloten luister- en kijkplezier, of nog veel langer als u de Kindle afstoft en even Bol.com leegsleurt.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  07/02/2021 - 13:17 13:17

  Ik word lachend depressief van Van Roosmalen

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN