More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 008: Zondagsfilmpjes 97

  Uheeft ze een tijdje moeten missen. Maar juist in deze moeilijke tijd is het zo enorm belangrijk dat ze er voor u zijn. Daarom vandaag weer eens een paar heerlijke Zondagsfilmpjes, waarmee u de komende zware lockdownavond moeiteloos door gaat komen! En omdat het zo’n bijzondere tijd is, niet twee, maar DRIE filmpjes!

  We blijven qua filmkeuze een beetje in de gezellige lockdownsfeer met A Quiet Place. Een film boordevol tips over je schuilhouden voor- en het afmaken van wezens met een uiterst gevoelig gehoor. Als tweede JoJo Rabbit. Een film boordevol tips over je schuilhouden voor- en het afmaken van nazi’s. En als laatste Us. Een film boordevol tips over je schuilhouden voor- en het afmaken van de klonen van je eigen gezin.

  A Quiet Place – VS (2018) – John Krasinski

  In een post-apocalyptische wereld (ja, sorry, ik kan er ook niks aan doen, maar dat schijnt een geweldige tijd te zijn om films zich in te laten afspelen), houdt een gezin zich schuil voor BOA’s wezens met een buitengewoon gevoelig gehoor. Eén kik en je bent er geweest.
  Een verhaal met nauwelijks dialoog lijkt misschien een mager uitgangspunt om een hele film op te baseren, maar niets is minder waar. De film is superspannend en beklemmend en nergens saai.
  Drama/Sci-Fi/Horror – IMDb 7.6RT 95%MagnetNL ondertitels

  Jojo Rabbit – VS (2018) – Taika Waititi

  Jojo is een zeer fanatiek lid van de Hitlerjugend en zijn wereld staat dan ook compleet op zijn kop als hij er achter komt dat zijn moeder een joods meisje op hun zolder verbergt. Om te weten hoe hij hiermee om moet gaan, vraagt hij hulp aan zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler.
  Jojo Rabbit is een typische Waititifilm. En dan heb ik het niet over Thor Ragnarok, maar over films als What We Do In The Shadows en Hunt For The Wilderpeople.
  Lekker absurdistisch en grappig, maar ook met een gevoelige en serieuze ondertoon.
  Drama/Comedy/Oorlog – IMDb 7.9RT 80%Prime – MagnetNL ondertitels

  Us – VS (2018) – Jordan Peele

  Een gezinnetje gaat een weekendje naar een huisje in het bos (goh, wat een origineel uitgangspunt!). Als de avond valt staat er ineens een stelletje ongenode gasten op de oprit. Dat is het begin van een hele reeks gebeurtenissen waar ik hier helemaal niks over ga zeggen, omdat u die het liefst zo blanco mogelijk moet ondergaan.
  Regisseur Jordan Peele kent u hopelijk al van Get Out en met Us levert hij weer een fijn werkje af. Hoewel horror eigenlijk niet echt de lading dekt, want eigenlijk is dit meer een psychologische thriller met horrormomenten.
  Horror, Mystery, Thriller – IMDb 6.8RT 93% – MagnetNL ondertitels

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  31/01/2021 - 14:42 14:42

  Jojo Rabbit staat ook op Amazon Prime.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  01/02/2021 - 00:17 00:17

  zo! die torrents gaan rap tegenwoordig, waar je vroeger twee dagen bezig was ben je nu met een kwartiertje klaar

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  hangmat
  01/02/2021 - 06:14 06:14

  Timmie bedankt!

  tim.jpg
  Apekut
  Apekut
  Gast
  01/02/2021 - 09:56 09:56

  Jojo Rabbit is naar mijn idee de meest onnodig overgewaardeerde en gehypte film van de afgelopen tig jaar. Met name het ‘comedy’-aspect ervan is schokkend zwak en baseert zich alleen op het (in de toon van Dominee Gremdaat) “ohhhh, ze doen grappig met Hitler”. Dat houdt het misschien 5-10 minuten vol, als je wat gewend bent tenminste… daarna wordt het vrij afgezaagd en irritant.
  Verder is de hele afloop van het plot al na ca. 10 minuten voor de rest van de film volkomen voorspelbaar en staat het stylistisch stijf van irritante clichés. Zelfs Scarlett weet deze film niet goed te maken. Woetnotrekkement.

  Zo, laat de mingolen maar komen!

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  01/02/2021 - 14:20 14:20

  Ja, maar jij vond Life of Pi ook goed.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  01/02/2021 - 14:24 14:24

  LOL
  (ik ook trouwens )

  download.jpg
  Apekut
  Apekut
  Gast
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  01/02/2021 - 15:45 15:45

  Hmmm… ik deel je mening niet maar ik snap ‘m wel. Persoonlijk vind ik het deel over menselijkheid en gruwelen van een oorlog in een film als deze willen belichten een beetje als de diepere filosofische betekenis in het oeuvre van Volumia. Maar hee, wie ben ik? En hoe filosofisch is volumia? Waarom is een ananas?

  Overigens, over gif gesproken: de Volkskrant valt qua zuurte nog enorm mee als je je proefabonnement van de Groene Amsterdammer hebt uitgelezen.

  Johnny Drama
  Johnny Drama
  03/02/2021 - 10:38 10:38

  Yay, de zondagsfilmpjes, altijd leuk! Ik heb deze alledrie nog niet gezien. Met name A Quiet Place ga ik door deze tip bekijken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN