More

  RECENTE POSTS

  Astroturfing, dat gebeurt ook in Nederland

  We hadden even last van een fulltime baan, dus John Oliver komen we u pas op vrijdag aanbieden in plaats van de maandag of dinsdag. Maar het onderwerp is belangrijk, dus alsnog op uwen retecools. Er wordt overigens gefluisterd dat na de zomervakantie Ed Baars zich weer zal melden aan onze bruine burelen, dus dan krijgt u nog meer spannends op de vrijdag voor de kiezen.

  Terug naar John Oliver. Die behandelt het concept “astroturfing“. Het zich simpelweg voordoen als een onafhankelijke partij met als doel de publieke opinie te beïnvloeden. Waar een grassroots beweging uit zichzelf ontstaat uit bezorgde burgers, is astroturf vernoemd naar nepgras.

  De meeste bekende vorm in Nederland is het “Ik kies bewust” logo, dat door de voedingsindustrie opgezet is om te veinzen dat het Unilever roomijs niet zo slecht voor je is. Waar de roverheid het eerst best handig vond dat iemand daar iets op bedacht had is na een lading getrap en geschop besloten het toch maar te verbieden. Helaas komt u die rommel tot begin volgend jaar nog tegen, want tot 19 oktober 2018 mag er voedsel geproduceerd worden en verkocht worden tot THT met dat vinkje erop. En het enige dat het zei was dat het van “een grondstof” minder bevatte dan “in de normale versie van het product”. Heb je geen hol aan. En dat astroturfing komt echt veel vaker voor.

  Kijkersvraag aan u, na het kijken naar de video, is welke organisaties volgens u enorm uit hun broekje lopen te astroturven.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  17/08/2018 - 22:13 22:13

  Wie zou er achter dit stukje klassieke Neder-astroturf hebben gezeten?

  trekpet
  17/08/2018 - 22:33 22:33

  Als ik het mij goed herinner zijn al die “Nederland Schoon”vuilnisbakken van de anti statiegeld maffia

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN