More

  RECENTE POSTS

  Arnold Karskens doet een Calimero

  Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk, oh nee!

  In zijn tijd als oorlogsverslaggever heeft Arnold Karskens waarschijnlijk toch iets te veel traumatische beelden moeten verwerken, want helder denken wil hem niet meer lukken.

  De vraag van de NPO aan staatssecretaris Gunay Uslu (Media) om de uitzendvergunning van Ongehoord Nederland in te trekken druist volgens Arnold Karskens in tegen alle democratische spelregels. Alleen vergeet Karskens er voor het gemak bij te vermelden dat hij zelf voor de spelregels om een omroep te mogen bestieren heeft getekend (die spelregels staan overigens in een democratisch tot stand gekomen mediawet). En in ruil daarvoor vervolgens ruim drie en een half miljoen euro per jaar overgemaakt krijgt om juweeltjes als het Zwarte Pietenjournaal te maken (Hoepla!).

  Op de redactie van Ongehoord Nederland is het momenteel ongetwijfeld huilen met de billetjes amen geknepen, want zonder die jaarlijkse uitkering van ruim drie en een half miljoen euro blijft Nederland verstoken van het onmisbare juweeltjes als het Zwarte Pietenjournaal, of de Funniest Home Video’s versie van Ongehoord Nederland waarin “Blanken door Zwarten in elkaar worden geslagen”.

  Overigens is het nog maar de vraag of het schrappen van de zendvergunning van Ongehoord Nederland stand houdt bij de rechter, want dat zou betekenen dat de politiek zich actief bezighoudt met de inhoud van programma’s op de publieke omroep. Feit blijft dat Ongehoord Nederland aan alle eisen heeft voldaan (drie keer een sanctie opgelegd gekregen) om de vergunning in te laten trekken. Maar Staatssecretaris Gunay Uslu laat weten dat ze “een dergelijk besluit met potentieel ingrijpende gevolgen niet lichtvaardig zal nemen“. Chris Klomp legt in een paar tweets toch even haarfijn uit waarom Arnold Karskens een Calimero doet en het intrekken van de vergunning gerechtvaardigd is.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  26/04/2023 - 14:00 14:00

  Dus niet alleen hij *lijkt* op een ei…

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  26/04/2023 - 14:34 14:34

  Gatse!
  HeT zIJn VrIJhEiDsStRijdErs!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/04/2023 - 15:15 15:15

  Arnold heeft het gevoel dat hem de zwarte piet is toegespeeld en nu probeert hij alsnog een wit voetje te halen bij de staatssecretaris.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  26/04/2023 - 16:05 16:05

  Overigens is Calimero zwart

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  26/04/2023 - 16:14 16:14

  Dat komt door de schoorsteen… of de BBQ, dat kan ook.

  Of hij is als kind in een ketel met zwarte verf gevallen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/04/2023 - 15:28 15:28

  Verder zijn democratische spelregels op zich natuurlijk geen garantie dat iets in orde is.
  Als alle blanke Nederlanders per referendum bepalen dat alle gekleurden extra belasting moeten betalen dan kun je dat een democratisch besluit noemen, want ruime meerderheid… maar het klopt van geen kant. Gelukkig is er dan de grondwet nog altijd, om dat soort waan-van-de-dag besluiten te torpederen. Als je het ook daar aan wilt passen dan ben je zo 8 jaar verder en is iedereen waarschijnlijk wel tot inkeer gekomen.
  Maar toets je ON aan de grondwet dan zijn het een stel crypto-fascistoide, xenofobe eikels die zo snel mogelijk van de buis gehaald dienen te worden, zelfs al zouden ze 20% van de Hollandse onderbuiken vertegenwoordigen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN