More

  RECENTE POSTS

  Apathie is onze ondergang

  Goedemorgen! Lekker weertje, niet? Heeft u het een beetje naar de zin? Nou ik niet. Ik heb dit al eens eerder iets van onderstaande strekking geroepen op de Retenkoels maar eens in de zoveel tijd voel ik weer de ernstige behoefte om even mijn gal te spuwen over iets wat mij qua uw actiebereidheid / algehele grondhouding al jaren dwars zit: uw apathie. Ja, dat is even schrikken, beste reaguurder! Want verontwaardigd doen op het internet kunt u als de beste. Petities online invullen doet u ook nog wel en man, wat heeft u toch prachtige idealen en volzinnen hier af en toe in de reactiepanelen! Maar daar blijft het ook bij. U laat zich in de praktijk van alles welgevallen. Maar vooral en eerst laat u zich een ander van alles welgevallen. De huren stijgen de pan uit, maar er worden wel een luxe warenhuizen gebouwd in 020 (en vast ook elders) Er is een tekort aan betaalbare woningen maar overal stampen ze hotels uit de grond of verbouwen oude bedrijfspanden tot hotels. Want we hebben meer toeristen nodig en minder mensen die niets opleveren, met hun uitkering of lage inkomen. Amsterdam koos tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen d66 in plaats van het nog kloterige Alternatief, PvdA en bij Jove, die zullen ze krijgen ook! De rijke stinkerds en hun bankiers lachen je nu openlijk in je smoel uit en niemand die ze een brandende hooivork in de reet douwt. En waarom? Omdat iedereen zijn EIGEN hapje, drankje en vakantietje nog heeft dus fuck de minimoters. Maar die groep minimoters wordt steeds groter en hun kans op werk steeds kleiner. En wat doen mensen die niets hebben en straks niets te verliezen meer hebben omdat ze tot hun oren in de schulden zitten? Die gaan dat bij uw hapje, uw drankje en uw vakantietje halen. Wat ik je brom. Dan kunt u tegen die tijd op een petitie klikken wat u wilt, maar dat helpt dan niet meer tegen die (misplaatste?) brandende hooivork in uw reet. En in de verte lacht een bankier.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  biermeester
  11/05/2015 - 13:53 13:53

  Liever apathisch dan boos op iets vaags zonder oplossing. 😉

  biermeester
  Antwoord aan  Jake
  11/05/2015 - 15:42 15:42

  Nu zou ík weer boos kunnen worden om al die aannames.

  Maar ik ben niet boos. Ik ben teleurgesteld.

  Ik ken wel meer mensen die boos zijn op en over van alles en nog wat op gebied van milieu en (sociaal) onrecht. Maar ze weten maar zelden een concreet probleem te duiden (al denken ze daar zelf anders over) en met een mogelijke oplossing te komen. Het lijkt haast wel dat veel van deze mensen het goed genoeg vinden om nare dingen op te noemen, hun woede te uiten en dan tevreden achterover te hangen in de ‘wetenschap’ dat ze aan de juiste kant zitten.

  G®®†
  G®®†
  11/05/2015 - 14:47 14:47

  AKSIE!
  Of nee, ik ben te druk bezig met watertrappelen om boven te blijven.
  En niet alleen mezelf, ook om anderen boven water te houden die er slechter aan toe zijn dan ik, of die handjes ophouden die ook gevuld moeten worden. Toch?

  Illuminatus Magnus
  11/05/2015 - 14:59 14:59

  Zolang de meute VVD blijft stemmen verandert er niks. Probeer al die gezapige Vinex-bewoners maar eens hun leasebak uit te krijgen.

  Raketman
  11/05/2015 - 15:18 15:18

  Lekker boeien

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/05/2015 - 15:28 15:28

  Actie, actie, actie!!!
  Wij in de paleizen en hullie in de sloppenwijken!!!!

  Helaas is het proletariaat met een goed gevulde maag niet erg tot actie bereid.
  McDonalds Hambo’s en Aldi Schultenbräu maken suf en slaperig.

  Bovendien zouden ze zelf als de vraag gesteld werd “Zou je nu van iedere Amsterdammer een Euro willen krijgen?” ogenblikkelijk volmondig JA antwoorden. Dat daar dan bijstandsmoedertjes tussen zitten die erg om die Euro verlegen zitten….ach, wat is nou een Euro? Zo erg is dat nou ook weer niet en ik steek wel moor 8 ton in m’n zak.
  Een handje vol bankiers denkt er net zo over.

  Rapschel
  Rapschel
  11/05/2015 - 15:36 15:36

  Tja. Afgelopen weken hebben Frau Rapsel en ik spullen ingezameld voor Nepal op verzoek van iemand die daar overmorgen naartoe vliegt. We hebben voor honderden euro’s aan medicijnen, anti-biotica, diabetesspullen als meters en meetstrips opgehaald en god weet wat nog meer aan verband, gaas, syringes, noodrantsoenen en zelf heb ik een water purifier gekocht omdat we dat niet geschonken kregen. Ik heb op die manier gezien hoe empatisch mensen kunnen zijn maar tegelijkertijd herken ik ook wel wat Jake zegt. Als je eens weet hoe vaak ik ook heb te horen gekregen dat men niet deed aan cadeautjes geven was schrikbarend. Dit gaat dus om first relieve en dat noemen sommige mensen cadeautjes.

  Hangmat
  Lid
  11/05/2015 - 15:42 15:42

  ik heb meer met jan modaal. Die werkt nog voor zijn geld. Fuck de minimoters. Vaak import volk kampers en tokkies waar ik geen enkele solidariteit mee voel. Gebruik mijn belastinggeld maar voor oprotpremie$.

  Zo dat lucht op. Heerlijk en rechts uit de onderbuik. Wees maar blij dat ik niet actiebereidheid ben 😉

  Ome Mc
  Lid
  11/05/2015 - 16:06 16:06

  Ik wil wel iets met brandende hooivorken gaan doen maar ik heb geen hooivork, die kan ik ook niet betalen en bovendien moet ik werken dus heb ik geen tijd.

  B-sting
  11/05/2015 - 16:31 16:31

  Want verontwaardigd doen op het internet kunt u als de beste.
  Zegt de man die een driftig stukje schrijft op een weblog en verder verzuimd om met een oplossing te komen of op zijn minst een plek en tijdstip dat we allemaal met een spandoek moeten komen opdagen.

  wout
  wout
  11/05/2015 - 16:47 16:47

  Nou Jake, een hooivork kun je krijgen bij tuincentrum of bouwmarkt en de adressen die je zoekt kun je geloof ik in de Quote vinden. Voorbeeld doet volgen, of durf je niet alleen?

  Paul - Brildragers United
  11/05/2015 - 17:40 17:40

  Lovenswaardige boosheid, hoor. Want goed bedoeld, dat neem ik onmiddellijk aan. Maarreh, de enige die wat kan doen aan jouw boosheid ben je zelf. Niet ik. Niet je buurman. Niet wie dan ook. Wat ik ook doe of niet doe. Dus.
  Om je even op andere gedachten te brengen, de wijze woorden van mijn lokale nachtburgemeestert:

  Lieve Ari
  Wees niet bang

  De wereld is rond
  en dat istie al lang

  De mensen zijn goed
  De mensen zijn slecht

  Maar ze gaan allen
  dezelfde weg

  Hoe langer je leeft
  hoe korter het duurt

  Je komt uit het water
  en gaat door het vuur

  Daarom lieve Ari
  Wees niet bang

  De wereld draait rond
  en dat doettie nog lang

  (en denk aan je hart, Jake)

  MadDieu, drukt zijn snor
  12/05/2015 - 08:43 08:43

  Couch potato’s worden te duur. Behalve de hand ophouden, doen ze geen enkele maatschappelijke taak of plicht. Hooguit zijn ze verontwaardigd over eenieder die na afdracht van belastingen meer besteedbaar maandgeld heeft dan zijzelf. (Dat geldt ook voor jouw, Jake)

  http://totalfitnesssolutions.ie/wp-content/uploads/2014/06/couch-potato-kid1.jpg

  Het mooiste vind ik dat ze boos worden over de inkomens van hun nationale babysit de NPO met als hoogte punt de werknemers van de VARA. Terwijl de hele NPO niets anders doet dan dat iedere politicus doet: het pamperen van de doelgroep ( oftewel links lullen, rechts zakken vullen).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN