More

  RECENTE POSTS

  Anti-Jihad Software: You Only Fail Once!

  Stichting Importunus maakt software om online-pesterij op scholen tegen te gaan en deze week haalde zij uitgebreid het nieuws met hun plannen deze tool uit te breiden met een Anti-Jihad module. Klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe werkt dat dan precies? “De laptops en computers van scholen die deelnemen aan het initiatief maken contact met een datacentrum, dat met behulp van speciaal samengestelde woordenboeken controleert of een leerling iets schrijft over bijvoorbeeld jihadisme, pesten of ‘sexting’.” Werkelijk waar: als je op een school-pc het woord “Jihad” intypt, of YODO (You only die once), gaat er ergens een waarschuwingsmailtje naar de schooldirecteur.
  Conclusie is dus dat de tool alleen zal werken op de Pc’s en Laptops die verbonden zijn met het schoolnetwerk, nog afgezien van het feit dat een beetje puber natuurlijk expres digitaal gaat belletje trekken. De potentiële pestkop of Jihadstrijder kan controle simpel omzeilen door simpelweg op z’n smartfoon de Heilige Oorlog voor te bereiden. Want ook de digitale pestkop had na welgeteld 2 seconden nadenken natuurlijk al bedacht dat het wellicht niet slim is je hatemails te versturen of snoeiharde pr0n bekijken met behulp van een school PC. “Stichting Importunus reduceert ongewenst digital gedrag”, schrijft zij heel stoer in krom Nederlands op haar website. Terwijl ze volgens mij niet meer doen dan het aan te zicht onttrekken: de school ziet het niet, dus dan bestaat het niet. * facepalm *
  Maar het wordt erger, lieve Retecoollezertjes. Want hoe zit het met de Privacy? Deze tool gaat als een sleepnet door alles heen wat leerlingen op school-pc’s doen. “We houden daarvoor nauw contact met het College Bescherming Persoonsgegevens. Dat is inmiddels grotendeels akkoord. Er moeten nog enkele dingetjes worden aangepast, maar dat is slechts een formaliteit”, verzekert Pauline van Dulken van Importunus. BNR belde even met dit CBP en hoorde daar iets totaal anders: “De stichting Importunus zegt in nauw contact te staan met het CBP over het systeem. “Nou, niet hierover”, reageert Tomesen [van het CPB, red.], “Wij hebben contact met Importunus over hun anti-pestprogramma. (…) We hebben het bepaald niet over dit programma gehad.” Een bedrijf, waarvan de corebusiness het maken en onderhouden van matchingsoftware is, slaat natuurlijk de plank finaal mis als het berichten op dit niveau al niet eens correct kan interpreteren. Dan wéét je gewoon al wat er gebeurt als iemand op school intypt “Ik heb een nieuwe rugtas” WIEWIEWIEWIEW ALARMBELLEN!!!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  18/06/2015 - 13:23 13:23

  Ik heb een nieuwe rugzak van mijn oom uit Ankara, zo wreed, ze zullen het morgen nooit geloven. Nu eerst nog ff naar de moskee, jeweettoch.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  18/06/2015 - 13:32 13:32

  Iemand met een rugzakje moet je altijd wat extra aandacht geven.

  Johanvb
  Johanvb
  18/06/2015 - 13:49 13:49

  “Ik heb een nieuwe rugtas” “die rugtas is da bomb!”

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/06/2015 - 13:52 13:52

  “Ik ben met tante ALIe een zure BOM wezen eten. ALIe IS LAM en zit in een rolstoel. Daar moesten we eerst nog de bandjes van OPBLAZEN. Tante ALIe is erg ziek en zal binnenkort helaas STERVEN. Dan gaat ze zeker naar de HEMEL want tante is altijd heel lief voor mij geweest.”

  Voordat die laatste zin ingetikt is hangt de conrector al aan de telefoon met de AIVD.

  bijbalbij
  Gast
  18/06/2015 - 13:56 13:56

  Privacy op schoolpc en werkPC is belachelijk m.i. Een timmerman gebruikt de zaagbank van zijn baas ook niet voor prive en als dat wel is dan heeft ie dat netjes gevraagd en weet de eigenaar van dat apparaat precies wat ie ermee gaat doen.

  IS het niet van jou en is het ook niet je eigen tijd dan gelden NIET jouw eigen regels. Is al eeuwen zo.

  Edit] deze comment was al niet door filter gegaan. Is met dubbele hoofdletters is tegenwoordig altijd riskant

  horrorneefje
  Antwoord aan  bijbalbij
  18/06/2015 - 16:03 16:03

  Bij mij op werk dragen we dan ook transparante plastic kleding. De WC hokjes zijn allemaal van glas. En als ik inklok, stapt m’n baas in de auto om m’n wijf thuis op te zoeken en even flink uit te wonen. Want niet in mijn eigen tijd. We hebben de afspraak dat hij vóór vijf uur weer weg is.

  Incator
  Incator
  18/06/2015 - 14:03 14:03

  Toch kan ik me wel verheugen op het effect dat optreedt als de software alle mailtjes scant op [i]/is/i[/i] en dan mailtjes gaat sturen met ‘er is een verdacht bericht verzonden.’

  Hangmat
  Lid
  18/06/2015 - 15:15 15:15

  Ik hoorde dat wijf van Importunus gisteren op bnr. Wat een zelfingenomen vrouwelijke kwal was dat. Mijn God ik moest de radio snel op een andere zender zetten, zo erg zat dat wijf in mijn allergiezone

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  horrorneefje
  18/06/2015 - 17:35 17:35

  comment image

  FTFY

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN