More

  RECENTE POSTS

  Anne Fleur Dekker tegen Baudet: Voor een conservatief heb je blijkbaar erg weinig met traditie.

  Want wat is Thierry Baudet toch een sneue ophitsers die feiten ook maar een mening vindt.

  En gelukkig denkt 99,9% van de reacties onder zijn tweet daar ook zo over:

  4.8 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  16 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  16 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  18/04/2023 - 16:20 16:20

  Tja, het is maar hoeveel vertrouwen je in de Nederlandse EU-rechtstaat hebt. Ikzelf kijk er niet van op als de EU in 2025/26 de noodtoestand uitroept en alle Europese reservisten mobiliseert voor een Unternehmen Frühlingserwachen aan de Dnjepr.

  Baudet en zijn FvD zijn nationalistisch, vóór een Nexit en tegen de Navo in de huidige vorm.

  Een logisch gevolg is dat je dan tegen het gedwongen meedoen met een uitgelokte oorlog tegen Rusland bent. Dat in de geschiedenis een Corsicaan met een punthoed en een Oostenrijker met een bloksnor elk met hun eigen verenigd Europa óók oorlog voerden met Rusland, maakt dit geen historische dwang voor een “conservatief” om dit nog eens dunnetjes over te willen gaan doen.

  Of Baudet dit gegeven misschien alleen maar gebruikt om te scoren met moties en om z’n boekies ed te verkopen, doet hier niets aan af.

  En voor de kutmillennials hier: als je je dienstplicht hebt afgerond, wordt je automatisch reservist tot je 40-45e. Bij een mobilisatie word je opgeroepen om de beroeps bij te staan, voor een gevarengeld van €14 per dag. Om mijnen te ruimen door er op te stampen, bijvoorbeeld.

  (Borderliner Antifa Dekker heeft gemakkelijk kwekken: zij wordt toch wel ongezien afgekeurd, net als de broodmagere mannetjes van D66.)

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Monade
  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Reet
  18/04/2023 - 17:09 17:09

  Wat op zich natuurlijk niets nieuws is, dat Thierry zich niet met dingen die niet nieuw zijn bezig houdt.
  #jebentconservatiefofniethe

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  18/04/2023 - 17:14 17:14

  Op zich waar, maar de geopolitieke omstandigheden zijn sinds 2003 sterk veranderd. Wat toen een “ajôh, gebeurt toch nooit” was, is anno 2023 een “het zou toch niet?” Bovendien is de politieke zelfstandigheid van Nederland sindsdien sterk afgenomen, net als de competentie van onze politici.

  Baudet speelt wel vaker mooi weer door zich andermans analyses toe te eigenen. Ik negeer dat nu even, en kijk naar het grote plaatje.

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Monade
  Monade
  Antwoord aan  Reet
  18/04/2023 - 17:31 17:31

  Europa heeft zich sinds de val van de Muur in 1989 in de nesten gewerkt door nooit een nieuwe geopolitieke strategie te ontwikkelen. Nu zitten we met de gebakken peren.

  En FYI er zitten al Nederlandse beroepsmilitairen in de Oekraïne, godzijdank nog geen pukkelreservistjes.

  Update
  En alsof de duivel meeluistert: de Wokebode komt met dit artikel:

  https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/defensie-zoekt-14-000-extra-reservisten-en-doet-daarvoor-een-beroep-op-werkgevers~b5e78617/

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Monade
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  19/04/2023 - 14:29 14:29

  Dat de VS het opruimen van de rommel meestal nogal rommelig doen, helpt ook niet echt. Een grotere NATO met een kleinere rol voor de VS zou helpen, maar dat gaat er voorlopig niet van komen.
  Dat de wanorde in Oost-Europa mede de schuld is van een falend geopolitiek beleid na de val van de muur is denk ik wel duidelijk, doch het verklaart wel maar rechtvaardigt niet de Russische agressie.
  Net zo goed dat een touwtje uit de brievenbus verklaart waarom er ‘s nachts een inbreker door je huis sluipt. Stom; eigen schuld. Maar dat neemt niet weg dat je in je recht staat om hem eruit te werken. En als die inbreker met een knuppel de inboedel en Frau Ploppo te lijf gaat, zijn alle middelen verder wel geoorloofd. Als m’n buurman mij daarbij een handje komt helpen (of in ieder geval mij z’n dubbelloops uitleent), zie ik dat niet als een probleem.
  Het stadium van “Ja, maar jij had het touwtje laten hangen” zijn we dan wel voorbij.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/04/2023 - 15:28 15:28

  Maar het ligt eraan hoeveel je de inbraak uit de hand wil laten escaleren, als de inbreker veel groter en sterker is dan jij en je buurman en de rest van je buren bij elkaar.

  En als er dan bij komt dat er stiefkinderen van die inbreker bij je in huis wonen die je jarenlang hebt misbruikt en mishandeld, en doet alsof de wijkcoach gek is en de jeugdzorgmedewerkster kijkt weg, tja…

  / Geopolitiek is mooi woord voor het recht van de sterkste.

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Monade
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  19/04/2023 - 16:05 16:05

  Oh, de Russische minderheid in de Donbas zal heus niet altijd even fijngevoelig behandeld zijn en extreem rechtse milities in Oekraïne zijn te lang onaangepakt geweest (iets wat Zelensky overigens wel al grotendeels rechtgezet had) maar ik denk dat het toch wel overduidelijk is dat Poetin die “stiefkinderen” uitsluitend gebruikt heeft als excuus om Oekraïne aan te vallen. Als mijn zoontje in de tuin bij de buren gaat spelen en het buurjongetje pest mijn zoontje, geeft mij dat niet het recht de tuin van de buren bij die van mij te trekken. En als de buurman dat niet pikt, diens huis dan maar in de fik te steken.

  En wat betreft jouw grotere en sterkere inbreker. Misschien kun je hem niet verslaan, maar met een gebroken arm en blind aan 1 oog zal hij zich misschien wel twee keer bedenken voordat hij z’n volgende inbraak beraamt.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/04/2023 - 16:29 16:29

  De verbale Baudet-poep krijgt steeds een hoger South Park gehalte.
  Lachwekkend is het wel… totdat er een meute met gele hesjes, omgekeerde vlaggen, fakkels en hooivorken het huis van Olongren in de fik wil steken om te voorkomen dat hun kleine Remco naar het front in Oekraïne moet.

  Roel Zwaar
  Lid
  18/04/2023 - 17:13 17:13

  Ik heb zo het idee dat morgen loopmeisje Raisa weer helemaal WHARRGARBL gaat met dezelfde brief, een dag later gevolgd door huismarmot Pepijn. Zoiets schijnt nogal in te zijn, recyclen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN