More

  RECENTE POSTS

  Andrianiaina! Je Bietenburger staat klaar!

  Willen Tippie-Tipper en Omayma ook blijven eten? Nee Moeder, die moeten naar hun Bikram-Yoga Workshop. Ah ok. Nou geef ze dan maar een lekkere Sultana mee.

  Zomaar een gesprek wat je op IJburg in Amsterdam op zou kunnen vangen. U begrijpt het al: de Millennials zijn begonnen met werpen en nu willen ze wraak nemen op het feit dat hun ouders ze allemaal Wolf en Sterre genoemd hebben. Wijtze-Oebele, Swodip, Kits, Fikret, Dingeman, T’cxzayneau, je bent echt kompleet de lul als je tegenwoordig wordt geboren. Daiyalyshandra, Lagina, Blizz-Heavenly voor de meisjes. Ik heb nu al medelijden met ze over 16 jaar. Buiten de Randstad heb je meer geluk en zal je Als Daan, Max of Tessa door het leven moeten. Maar met de almaar stijgende huizenprijzen, zullen de bakfietsen binnenkort het platteland op gaan zoeken. En waar het eerst zo eenvoudig was voor de Juf om een klas van 25 kinderen stil te krijgen, (Daantjes, Maxjes, Tessa’s, mond dicht.) zal ze binnenkort zuchtend aankondigen: “Zo jongens, dit is Queenaichely. Zij is nieuw hier. Ze komt uit Amsterdam, heeft glutenallergie, lactose-allergie, ADHD, ADD, is niet ingeënt, heeft dyslexie en dyscalculie volgens haar ouders. En wij als school, zeggen ze, moeten haar daar maar weer vanaf helpen. Oh Kijk! Ze heeft een lekkere traktatie voor jullie meegenomen!”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  12/01/2017 - 12:29 12:29

  Het schijnt dat Geert zelfs een decreet heeft uitgevaardigd dat zijn aanhangers hun kinderen voortaan
  Kees’;delete from users where firstname = ‘mohammed’;
  moeten noemen.
  *heb ik van een ex-MI6-agent gehoord die hele goede contacten heeft dus het zal echt wel waar zijn*

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  12/01/2017 - 14:04 14:04

  Die ex-MI6-agent heet toevallig niet X’KCD?

  Terra Incognito
  Lid
  12/01/2017 - 13:26 13:26

  Enkele namen die ik in mijn tijd voor de klas tegenkwam en als tamelijk… bijzonder heb genoteerd: Avi, Mats, Skip, Krijn, Ayo (meisje), Amarins, Jipke en Djurre. Op tv waren er tijdens een modellenprogramma: ‘Baldijntje’ en ‘Daelorian’, die spannen de kroon wat mij betreft. Wat doen sommige ouders hun kinderen toch aan… Gepest worden met je naam is extra lastig, omdat je daar dus niks aan kunt veranderen. Beugels, contactlenzen, nieuwe kleren en een kapper kan aan uiterlijke dingen nog wel wat doen, maar aan je naam zit je vast. ‘Terra’ rijmde volgens mijn schoolgenoten op sperma. Tja. (Later kreeg ik een klasgenote die Germa heette, maar ze zei zelf nooit ook maar één keer daarvoor uitgescholden te zijn, al rijmde het bij haar wèl echt. Maar zij was populair. Tja.)

  Monade
  Antwoord aan  Terra Incognito
  12/01/2017 - 13:57 13:57

  Avi = Joods, Mats = Scandinavisch, Skip = Amerikanees, Krijn = Nederlands (Krijn Torringa), Ayo = Nigeriaans, Amarins = Fries (Amarens B. <3)

  Valt allemaal nog reuze mee. De steeds langer wordende zelf verzonnen en 'creatief gespelde' namen waar -uiteraard! – edet in haar eigen artikel de nadruk op legt(*), zijn wat mij betreft je reinste kindermishandeling.

  / Blij dat er niemand naar een categorietheoretische endofunctor is genoemd. Er is nog hoop.

  (*) Q’ZHN, Zhyphienyoh, J’ly-vaisa, Queen-Jo’nisha,

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Monade
  13/01/2017 - 19:45 19:45

  Xinix als jongensnaam.

  grotesnor
  Antwoord aan  Frodooh
  13/01/2017 - 03:23 03:23
  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Frodooh
  13/01/2017 - 19:51 19:51

  En is het gelukt?
  Thuis hebben we dezelfde rijmelarij controle gedaan, maar een klas vol kinderen vindt op elke unieke (oud-nederlandse) naam een verbastering.

  Møhammed Said al Sahaf
  12/01/2017 - 14:04 14:04

  De broer van mijn enige broer werd door zijn ouders met de naam Gerard opgezadeld. Over wreed gesproken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN