More

  RECENTE POSTS

  Andreas Lubitz Was Ziek, Maar Verzweeg Dit

  Andreas Lubitz, de co-piloot die het afgelopen dinsdag nodig vond om met 150 passagiers aan boord een airbus 320 tegen een Franse alp aan te vliegen blijkt ziek verklaard te zijn door zijn dokter, maar heeft dit verzwegen voor zijn werkgever en is dus gewoon gaan vliegen. Dit blijkt na huiszoekingen door de Duitse politie in de woning van Andreas Lubitz: “…Documents show that Andreas Lubitz, the co-pilot who is believed to have deliberately crashed a Germanwings jet into the French Alps on Tuesday, had a medical condition that he hid from his employer…The documents, which were found in his home, included a torn-up doctor’s note allowing him time off from work because of an illness…”. Eerder werd ook al bekend dat hij geestelijke problemen had. In 2009 zou hij zelfs enige tijd opgenomen zijn geweest in een psychiatrische inrichting. Hoe is het mogelijk dat iemand met zo’n verleden de verantwoordelijkheid krijgt over een heel vliegtuig. Wordt er geen antecedentenonderzoek gedaan tijdens de sollicitatieprocedure? Wanneer je aan de slag wil als leraar in het basisonderwijs wordt zo ongeveer je hele doopceel gelicht, maar met een psychiatrisch verleden kan je blijkbaar gewoon als piloot aan de slag. Het is niet zo dat er een tekort aan piloten is…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/03/2015 - 13:52 13:52

  Er zijn heel veel mensen met psychische problemen en er zijn ook heel veel beroepen waar je zomaar het leven van honderden mensen kunt verwoesten.
  Buschauffeur, Treinmachinist, kraandrijver, veerpontkapitein, ziekenhuismedewerker, etc.
  Als je die allemaal van hun werk weg moet houden ben je nog wel even bezig. Bovendien krijgen ze dan heel veel vrije tijd en kunnen vervolgens om de tijd te doden een wapenvergunning aanvragen in Alphen a/d Rijn.

  Als de problemen heel ernstig worden moet iemand ingrijpen (als de patient dat zelf niet doet) maar ik ken geen enkele dokter die als hij iemand ziek schrijft de volgende dag de werkgever belt of de persoon in kwestie wel thuis is gebleven.
  Heel hard schreeuwen “Ik ben niet gek… Ik ben een vliegtuig!” hielp in dit geval ook al niet.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  27/03/2015 - 16:41 16:41

  Even een stuk hypothese: stel, ik zeg dus: stel….iemand die dusdanig ziek is dat hij lang van zijn werk weg moet blijven van de dokter kan dat misschien helemaal niet willen omdat hij dan (veel) minder salaris krijgt (en in de financiele problemen kan komen) of dusdanig gek worden omdat hij verzot is op zijn werk en daar nu van afgehouden wordt.
  Ik vermoed bij Lubitz dat laatste, gezien alles wat ik over hem heb gelezen. Hij heeft in alles wat met vliegen te maken heeft geaccellereerd en viel op in positieve zin.
  In zo’n geval lijkt het mij niet handig dat je gewoon een briefje krijgt met de strekking: blijf maar lekker thuis. Ik denk dat je in dat soort gevallen toch de teugels strak moet aanhouden en de arts misschien begeleiding had moeten regelen (waarmee ik niet wil zeggen dat de arts meteen een fout gemaakt heeft). Bijvoorbeeld een soort onder toezichtstelling.
  Iemand met een dergelijk beroep moet je dan toch anders behandelen dan reguliere patienten. Niet leuk, maar wel noodzakelijk.

  Hoofdmeester
  27/03/2015 - 21:35 21:35

  Ik vind het eigenlijk vrij schandalig dat voor het onderzoek netjes en wel is uitgevoerd en afghenadeld al veel zaken over de mans priveleven op straat ligt. Straks blijkt dat toch alles nét wat anders ligt. De naam heeft hij dan al, want een rectificatie van de perverse massamedia die zich nu wnentelt in sensatiezucht zal ergens op pagina 13 staan. Trial by media, en alreeds schuldig bevonden.

  Betsy
  Betsy
  27/03/2015 - 22:35 22:35

  De hoofdmeester is de enige die echt gelijk heeft, de tragedie is voltrokken, onderzoek moet afgerond.

  wout
  wout
  28/03/2015 - 13:16 13:16

  En dat was de laatste keer dat Hoofdmeester en Betsy werden uitgenodigd op een lynchparty.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN