More

  RECENTE POSTS

  Amsterdam wordt stukje Rotterdam

  Het Amsterdamse OLVG Ziekenhuis overweegt om een deel van de afdeling voor terminaal zieken tot Rotterdams grondgebied te maken. Dit zei Ida Zwaan, manager Vrouw & Kind Centrum van het ziekenhuis, gisterenavond bij Pauw.

  Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wens van Amsterdammers met familie die op sterven legt. Hoofdstedelingen hebben vaak moeite dat er een Amsterdammer overlijdt, terwijl een Rotterdammer minder natuurlijk geen hond boeit. Thans is dit alleen mogelijk door Amsterdammers die op sterven liggen naar Rotterdam over te brengen, wat een dure en tijdrovende oplossing is. Bovendien is het aantal plaatsen voor terminale patiënten in Rotterdam natuurlijk beperkt. Dat  door simpele capaciteitsproblemen er onnodig veel Amsterdammers overlijden wordt in de hoofdstad als teleurstellend ervaren. Door een stukje in het OLVG tot Rotterdamse gebied te maken wordt het stukken eenvoudiger om “Rotterdam” op overlijdensaktes en grafstenen te zetten. Bijkomend voordeel daarbij is dat het rouwproces vergemakkelijkt wordt. “Het is weliswaar een dierbare die overlijdt“, aldus Mw Zwaan tegen Pauw, “maar je denkt gelijk erbij dat het natuurlijk maar een Rotterdammer was. Dat scheelt wel.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  27/01/2017 - 21:54 21:54

  Ik dacht echt dat het nieuws achter de link wel over Marokkanen zou gaan. De waarheid is soms zowel maffer als simpeler dan je denkt.

  Henk
  Henk
  Gast
  28/01/2017 - 13:38 13:38

  Wat een kanker bericht

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN