More

  RECENTE POSTS

  America! Fuck Yeah!

  America, the land of the free! Maar dan vooral wanneer het op wapenbezit aankomt. En dat loopt regelmatig niet goed af.

  De wapenlobby (lees: NRA – National Rifle Association of America, link naar de wikipediapagina, want er zit een geoblock op de side) is dusdanig machtig in de Verenigde Staten van Amerika, dat elk wetsvoorstel om het aantal legale wapens te verminderen volledig kansloos is. Het mogen bezitten van een wapen zit via het Second Amendment nogal vastgebakken in de Amerikaanse grondwet.

  Het gevolg daarvan is dat het haast moeilijker is om een pak ontbijtgranen te scoren dan een wapen te kopen. Vooral in staten waar de meerderheid van de inwoners Republikeins stemt is het wapenbezit schrikbarend. op 330 miljoen inwoners zijn er bijna 400 miljoen geregistreerde wapens. 40% van alle Amerikanen heeft een wapen in huis. Het idee is namelijk dat je jezelf met een eigen wapen tenminste kan verdedigen tegen een gewapende aanvaller.

  Dat wapenbezit loopt via massale schietpartijen dusdanig uit de hand, dat de FBI het nodig heeft gevonden om met een soort hallucinante Flight Safety achtige video’s inwoners van Amerika te informeren hoe ze zich kunnen wapenen (!) tegen schutters die het nodig vinden om ongebreideld in het rond te knallen. Volgens het Run, Hide, Fight principe probeert de FBI burgers weerbaarder te maken bij mass-shootings.

  Wellicht is het een idee dat de Amerikaanse overheid de energie, die ze stopt in het maken van dit soort onwerkelijke instructievideo’s, gebruikt om het het aantal wapens bij Amerikanen thuis te verminderen (lees: te verbieden). In West-Europa is het aanzienlijk moeilijker om legaal een wapen aan te schaffen dan in Amerika. En het kan uiteraard toeval zijn, maar het aantal mass shootings in Europa staat in schril contrast tot het aantal mass shootings in Amerika (dit jaar al ruim 250 doden en vorig jaar 762 doden).

  Het is natuurlijk naïef om te denken dat er op deze manier ook maar één illegaal wapen van straat verdwijnt, maar dat is een heel ander probleem. De meeste mass shootings gebeuren namelijk met legaal verkregen wapens. In slechts 13% van de gevallen is het wapen illegaal verkregen. Daarbij zijn het over het algemeen geen gangs of criminelen die het nodig vinden om leerlingen op een High School naar keuze naar het hiernamaals te knallen. Het zijn juist vaak getroebleerde leerlingen of werknemers (prepare!).

  Vooral de laatste jaren neemt het aantal schietpartijen toe. Er vinden al ruim 50 jaar mass shootings plaats in de US, maar 20% daarvan hebben pas de laatste vijf jaar plaats gevonden. Er moet toch een moment komen dat ze ook in Amerika zeggen tot hier en niet verder. Tot die tijd zullen we het regelmatig moeten doen met dit soort nieuwsberichten.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  11/05/2023 - 12:25 12:25

  Amerikaanse toestanden

  Grotesnor
  11/05/2023 - 17:03 17:03
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/05/2023 - 17:40 17:40

  Stel iemand draait door in een bar
  Iemand zonder wapens slaat een blauw oog en misschien een tand uit een mond.
  Iemand met een mes steekt hooguit 1 of 2 mensen neer voordat hij overmeesterd wordt.
  Iemand met een pistool schiet 10 mensen neer waarvan er 5 het niet overleven.
  Iemand met een automatisch wapen schiet de hele bar aan flenters met tientallen doden tot gevolg.
  Iemand met een atoombom legt de hele stad in puin.

  Volgens mij zit hier een patroon in…
  Ik ben benieuwd wanneer de NRA gaat pleiten voor het recht om een atoombom te bezitten. Puur om je te kunnen verdedigen tegen iemand anders met een atoombom uiteraard.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN