More

  RECENTE POSTS

  Alweer oud en nieuw. Wat nu? Een Retecool Helpdesk

  Sliertzijdank, we hebben de kerstdagen overleefd, uiteraard dankzij Retecools retegeniale helpdesk en een paar zalige kerstkneiters. Maar nu oud en nieuw. Nee, dat is geen nieuw kledingmerk met een Game of Thrones-acteur als model, dat is hoe we de overgang van 2017 naar 2018 noemen. Een ander woord is: ‘jaarwisseling’. Hoe overleef je die? Want er zijn best wat hindernissen, haken én ogen.

  Je hebt van tevoren al een aantal dingen om over na te denken bij oud en nieuw.

  oud en nieuw
  You know fashion, Jon Snow

  Hoe?

  Waar en met wie vieren we oud en nieuw? Ik ga nu even uit van iets heel bijzonders; een echtpaar zónder kinderen. Die bestaan, echt waar, en naar verluid hebben die het best relaxed. Echtparen mét kinderen hebben het overigens vaak makkelijker met deze vraag; die vieren de jaarwisseling gewoon ‘met het gezin’. Een breed begrip tegenwoordig. Maar stel dat je een koppel bent in plaats van een gezin. Dan heb je op deze vraag meerdere antwoorden die je enorm moet gaan overwegen met een fijn zelfgebrouwen biertje erbij. (Die brouwtijd heb je gewoon wegens geen kinderen.)

  oud en nieuw
  Niet-zelfgebrouwen biertjes

  Opties

  Optie 1: Met gezin A. Dat is natuurlijk je eigen gezin, maar die idioten heb je met kerst nog gezien en ze zijn vermoeiend as fuck.
  Optie 2: Met gezin B. Dat is het gezin van je wederhelft. Ook met de lui heb je met kerst nog om de tafel gezeten en nu weet je inmiddels wel hoe inspirerend de nieuwe chakrayoga van je schoonmoeder is.
  Optie 3: Samen. Als in: met zijn tweeën, gewoon thuis. Op de bank. Met bubbels en oliebollen. Beetje symbiotisch, wel. Dat kun je de rest van het jaar ook nog doen.
  Optie 4: Naar een feestje. *krekels*
  Optie 5: Met vrienden. Perfect! Je ziet ze niet dagelijks, noch met kerst, ze heersen de pan uit, want het zijn je vrienden en je weet zeker dat er gelachen gaat worden. Doen.

  oud en nieuw
  Ons aller vrienden

  Vuurwerk

  Je hebt lovers, je hebt haters en je hebt van alles er tussenin. Van mij mag vuurwerk best verbannen worden naar de Noordpool, want blinde haat voor alles wat ontploft of fiiiiiiiii doet. Dat tuyfusgeknal begint al dagen van tevoren, er zijn altijd debielen die zichzelf of anderen fysiek beschadigen met die ongein en het wordt overal een bende. *steekt hand op* Hater. Op rookwaar na is vuurwerk het meest stomme product om je geld aan te verspillen. Je kunt net zo goed twee briefjes van honderd in de fik zetten en kijken hoe ze op de grond liggen weg te branden. Zelfde effect. Nou ja, niet helemaal natuurlijk. Met vuurwerk kunnen er meer omstanders naar kijken. Kijken is wel leuk… Mooie gekleurde dingessen in de lucht, gouden fonteinen… van die schattige tollende dingetjes met groen en rood. En sterretjes zijn ook lief. Met sterretjes kun je leuke dingen doen. *vies lachje* Als gehypnotiseerd naar dat gesparkle kijken en woorden in de lucht schrijven. *hand omlaag doet*

  Tip

  Ga met meerdere mensen met sterretjes naast elkaar staan en zwaai allemaal een letter in de lucht, zodat je een woord vormt. Laat iemand met een puike camera een foto maken met lange sluitertijd. (Maakt niet uit wie, want iedereen is tegenwoordig fotograaf zodra hij een spiegelreflexcamera in zijn klauwen heeft.) Als het goed is kun je dan op de foto de letters zien. Kijk maar.

  oud en nieuw
  Boobs

  Wat daarbij extra leuk is, is tegen je moeder zeggen dat jullie ‘peace’ maken, haar de c laten doen, maar dan ‘dick!’op de foto krijgen. *puberaal gegiechel* Ja, sterretjes en van dat mooie siervuurwerk zijn eigenlijk wel heel leuk… Hm.

  oud en nieuw
  Vet mooi siervuurwerk met 2018 erbij enzo

  Geen helpdesk

  Deze post is helemaal geen helpdesk meer, zie ik nu. Je raakt er bijna van in de war en dat moet je zéker niet hebben met oud en nieuw. Daar lopen er gedurende het jaar al zoveel van rond. Pas twee topics gecovered en in de tweede veranderde het van haat naar liefde.
  Misschien werkt het met oud en nieuw zo ook wel een beetje. Je kijkt er misschien tegenop, maar als je eenmaal met dat glas bubbels of suikervrije glutenvrije alcoholvrije appelcider in je hand hardop staat af te tellen, is het toch wel okay. “Gelukkig nieuwjaar!” roep je dan allemaal tegelijk, waarna zoenen. Sommige Nederlandse niet-beledigende tradities zijn gewoon wèl leuk, als je het goed doet. Je hebt helemaal geen helpdesk nodig voor oud en nieuw, gast. De jaarwisseling gebeurt toch wel, waar en met wie je ook bent. Have fun. Proost en de beste wensen.

  Champagne inschenken zonder te knoeien en in elk glas evenveel champagne

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  30/12/2017 - 11:27 11:27

  Of gezellig naar Café De Topkikker!
  comment image

  Bismarck
  30/12/2017 - 13:01 13:01

  Heb ik er overheen gelezen, of was er geen kersteditie van Vretecool? En wordt dat manco nog rechtgezet voor nieuwjaar?

  BeunDeHaas
  BeunDeHaas
  Gast
  Antwoord aan  Bismarck
  31/12/2017 - 21:18 21:18

  Ik heb al een tijdje geen vretecool meer gezien. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat menig redacteur na het nuttigen van de ongetwijfeld lekkere, smaakvolle en smaakpapil stimulerende producten een week bij moet komen. Al kan ik me ook wel weer voorstellen dat gourmet en fondue en laat staan rollade niet echt onder de noemer “snel en makkelijk” vallen waardoor de vretecool nu in winterslaap is.

  Bobby Rotkop
  Bobby Rotkop
  Lid
  02/01/2018 - 08:45 08:45

  Gelukkig nieuw jaar, stelletje typhuslijers!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN