More

  RECENTE POSTS

  Als vluchtelingen willen zwemmen, blijven ze maar op zee.

  Vrede op aarde. Leuk initiatief dat kerst. Eerst even fijn je zus aanbidden, daarna bunkeren en hier en daar een drankje doen en we hebben het zo gezellig met alles en iedereen dat het haast wel te mooi is om waar te zijn. Want met kerst gun je je medemens wat, nietwaar? Dat is toch een van de ideeën achter het feestje?

  Blijkbaar niet in de contreien van Ede en Lunteren. Wie dacht dat die contreien iets met de christelijke religie op hadden, en de medemens tijdens kerstfeest, komt mooi bedrogen uit op deze kerstavond. Vluchtelingen hebben namelijk geen recht op een fijne kerst. Die moeten gewoon lekker in hun tentenkamp blijven zitten, hek eromheen en ze er niet uit laten. Wat is namelijk het geval? Nou, sommige mensen in de regio vonden het wel een leuk idee om Kerstzwemmen te organiseren voor vluchtelingen. Daar hadden zich tien keer 14 man voor aangemeld en voor de rest ligt er met kerst geen hond in zo’n bad dus prima initiatief naar de medemens toe.

  Maar het mag niet doorgaan. Waarom niet? Nou, de burgemeester kreeg een brief. Volgens Gelderlander.nl deed de schrijver (Ene Y.F. Bouma uit Lunteren) van die brief het volgende:

  De schrijver richt zich daarin rechtstreeks tot burgemeester Cees van der Knaap in Ede en waarschuwt ervoor dat ‘ongeregeldheden zoals deze in Geldermalsen hebben plaatsgevonden ook in uw gemeente gaan plaatsvinden’.

  Hop, op de valreep nog even een award voor eufenisme van het jaar. Dat is gewoon een bunkerharde dreigbrief – dreigen met geweld en illegaal vuurwerk omdat vluchtelingen zouden mogen zwemmen. Dat heeft dus effect. Anoniem dreigen en je krijgt gewoon je zin. De geenstijlisering van onze democratie, zullen we maar zeggen. Fijne feestdagen mensen.

  Update: De burgemeester, aan wie de brief was gericht, “wist van niets”.

  Update: Brief bleek niet eens anoniem.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  24/12/2015 - 20:44 20:44

  Je gaat met Kerst godverdomme gewoon naar de kerk!!!!1 Gristen zijn gaat over regeltjes gehoorzamen, niet over leven naar het voorbeeld van Jezus, snap dat dan.

  Broeder Bolognese
  24/12/2015 - 21:37 21:37

  En dan ook nog moord en brand schreeuwen dat hun Christelijk-Joodse traditie wordt aangetast door deze tsunaaaaami *kuch* van vluchtelingen.
  Daar hebben ze helemaal geen buitenstaanders voor nodig. Ze draaien die traditie zelf vakkundig de nek om met hun onbarmhartig geklaag en gejammer. Wat is Nederland toch een naar, verwend, volgevreten, egoistisch volkje geworden.

  Hangmat
  Lid
  24/12/2015 - 22:01 22:01

  Niks nieuws in Nederland. Dreigen met geweld werkt altijd. Zijn het niet de Moslims die geapaiseerd moeten worden na hun bedreigingen, moet er wel een betoging afgeblazen worden wegens aangekondigde tegen betogingen van Afa knakkers bijvoorbeeld en mogelijke bedreigingen van de openbare orde.. Het moet wel gezellig blijven natuurlijk!

  Xloph
  24/12/2015 - 23:22 23:22

  comment image

  Manmanman de gansche ambtenarij in het land is compleet in paniek.
  Maar goed, laten we eerlijk zijn: zij zijn het die de complete woede van het asociale klotevolk moeten opvangen in naam van de meerderheid van stilzwijgende burgers die de rechtstaat een groot goed vinden.
  En dan zijn er ook nog de Tweets van hun Grote Blonde Leider, waarin geweld expliciet niet wordt afgekeurd.
  De bruinhemden zijn al een eind gekomen in het grijpen van de macht. Nu nog voornamelijk digitaal, maar wat gaan we doen zodra ze weer massaal de straat op gaan?

  En fuck Godwin, dat stadium zijn we helaas al voorbij.

  wout
  wout
  25/12/2015 - 00:49 00:49

  Staat me bij dat nog niet zo heel lang geleden mensen die toevallig Wilders heten met de achternaam met de dood werden bedreigd, letterlijk, èn hun kinderen en kleinkinderen ook. Dat zullen ook wel de geenstijl/PVV-bruinhemden zijn geweest.

  Of niet natuurlijk. Het schrijfsel van dhr.Bouma was niet de eerste dreigbrief en het zal de laatste niet zijn. Ook heeft rechts niet het patent op bedreigen.

  Absoluut sneu om asielzoekers en minima een dagje zwemmen te willen ontzeggen, dat wel.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN