More

  RECENTE POSTS

  Als het aan de Christenfundamentelisten lag, hadden we nog geen rechten

  Naar aanleiding van de dood Frans en Gonnie van der Heijden mocht Oud-SGP fractievoorzitter Bas van der Vlies eens even fijn, over de rug van een dode ex-collega, een staaltje schaamteloze hypocrisie ventileren. Bassie, inderdaad een horrorclown maar dan niet degene waar u bij die naam aan denkt, vindt namelijk dat doodgaan geen recht is.

  De oud-fractievoorzitter van de partij die wel voor de doodstraf is, dus. We gaan niet eens proberen de redenatie te volgen van mensen die geloven dat een hippie (de zoon van Grote G), die tegen de doodstraf was, voor ieders zonden gestorven is maar wel politiek de doodstraf ambiëren. Maar Bassie vindt het dus ‘uitermate aangrijpend en ongepast’ dat er een advertentie over vrijwillig levenseinde verschijnt vlak voordat de Tweede Kamer debatteert over het voltrekken van euthenasie bij een voltooid leven.

  Dat bespreekt hij uiteraard in een interview bij RefDag:

  Om op deze manier de discussie over de nieuwe stervenswet te beïnvloeden, gaat mij veel te ver.

  Wat blijkbaar niet te ver gaat is in zo ongeveer dezelfde adem zelf aan die discussie deelnemen.

  Twintig, dertig jaar geleden was iedereen in ons land beducht voor welke euthanasiewet dan ook. Nu wordt euthenasie als een recht voorgesteld. Maar dat is het niet.

  Hey, wat origineel zeg, rechten introduceren die eigenlijk compleet logisch en humaan zijn en dan beargumenteren dat het niet kan omdat men decennia terug te bekrompen was om het concept te durven bespreken. Dat hebben we nog nooit eerder gezien. Zeker niet bij dingen als het stemrecht, het vrouwenstemrecht, het minimumloon, werknemersbescherming, het homohuwelijk en het recht op vrijheid van religie. Die werden geen van alle tegengewerkt door.. ow, wacht. Nee. Sorry, we dachten even aan rechten als belastingvoordelen voor de katholieke kerk, het recht om mensen op religieuze grond te vervolgen en religieus onderwijs. Foutje. Moet kunnen. Sorry, Bassie, wat zei je ook alweer over ethiek?

  Nederland is, beschamend genoeg, een voortrekker bij medisch-ethische zaken als abortus, euthanasie en homohuwelijk.

  Dus nu is het homohuwelijk in ene een medisch-ethische kwestie? Want het recht van mensen om te trouwen met wie ze willen vereist een medische ingreep, ofzo. We snappen nu dus helemaal dat uitgerekend Bas zegt dat een ex-politicus die met zijn dood nog even een politiek statement maakt ongepast is, maar dat zijn eigen samentrekking van alles wat hem niet zint tot een ‘medisch-ethische’ kwestie totaal door de bocht kan.

  Het lijkt ons beter dat dit soort mensen zo min mogelijk te zeggen hebben over wat andere mensen met hun leven moeten doen, want als het aan hen zou liggen moesten we nog steeds onder het juk van een kerk naar keuze aangewezen door geboorteroulette leven en bestond persoonlijke vrijheid zo goed als niet. Ga anders even dood, ofzo. Ow. Wacht.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  27/10/2016 - 15:41 15:41

  Maar Bassie is helemaal niet bang voor de dood:
  http://www.nu.nl/achterklap/4341996/bas-van-toor-kan-weer-lopen.html
  “Ik ben nooit bang geweest voor de dood”, zei Van Toor toen tegen Shownieuws. “Ik kan wel janken, maar dat schiet niet op. Als ik er geen zin meer in heb, is het ‘dag vriendjes en vriendinnetjes.'”

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/10/2016 - 17:19 17:19

  Hey, wat had je dan gedacht? Dat de Basman opeens het licht zou hebben gezien?
  Alle reli-gekkies hebben een kronkel die in de hersenen ingebakken zit. Vaak al op heel jeugdige leeftijd, wanneer het brandmerken van tere hersentjes nog eenvoudig is.
  Er zijn mensen die een dermate sterk intellect hebben, dat ze zich van die kronkel kunnen ontdoen. Voor zwaar ingebrande kronkels is dat absoluut bewonderenswaardig, zeker omdat je je erdoor van je veilige omgeving vervreemdt.
  Maar de meeste mensen doen geen moeite en blaten op hoge leeftijd nog steeds dezelfde onlogische dogma’s als 50 jaar geleden.
  Zo ook Bas. Je zou kunnen zeggen: “Laat opa maar reutelen”, maar zolang de man een platform heeft (hoe klein ook) moet hij tegengesproken worden.
  Alleen ipv een “Ik heb respect voor uw mening, maar….” zou er eens vaker gezegd moeten worden “Sorry, maar de mening van een gestoord religieus fossiel hoeft niet serieus genomen te worden”. Da’s wel zo duidelijk en lucht bovendien op.

  behanger
  behanger
  Gast
  30/10/2016 - 22:27 22:27

  EUTHANASIE IS GEEN RECHT? IS CREPEREN DAN GODVERDOMME JE PLICHT? MOET JE DAN PER SE HELSE PIJNEN DOORSTAAN OMDAT EEN EEN OF ANDERE KUTCHRISTEN HEEFT BEDACHT DAT EEN FANTASIEWEZEN BOOS WORDT ALS IK MIJN LIJDEN NIET TEN VOLLE DOORSTA?

  WAT IS DAT VOOR SLAPPE FANTASIEHELD, DIE GOD VAN JE, DAT IE CHRISTENEN NODIG HEEFT OM TE ZORGEN DAT WIJ NOG BIJ LEVEN LIJFSTRAFFEN KRIJGEN? WELKE PUSSY-GOD KAN MIJ NA MIJN DOOD NIET ALSNOG GEVEN WAT IK VERDIEN? WAAROM MOET ZO’N “Ik ben heiliger dan jij” KLEUTERNEUKER DAT VOOR MIJ BESLISSEN?

  WAT IS HET VOLGENDE? DAT VERDOVINGEN BIJ OPERATIES WORDEN VERBODEN? OMDAT IK ANDERS NIET MIJN DOOR GOD GESCHONKEN PIJN TEN VOLLE KAN ERVAREN?

  EN WAAROM DENKEN JULLIE CHRISTENEN DAT JULLIE DAT FANTASIEWEZEN HIER OP AARDE MOGEN VERTEGENWOORDIGEN, TERWIJL JULLIE ZIJN SCHEPPING NAAR DE FILISTIJNEN HELPEN DOOR WERKELIJK ELKE WET DIE VERVUILING EN UITBUITING TEGENGAAT WEG TE STEMMEN?

  HOE VOELEN JULLIE CHRISTENEN JE ALS JULLE KINDEREN OF OUDERS IN EEN HELSE DOODSTRIJD VERWIKKELD RAKEN? “Dank u God dat u uw toorn nu al over onze prachtige dochter laat gaan.” WAT ZIJN JULLIE VOOR SADISTEN JULLIE MENSEN ZELFS VERHINDEREN OM IN DE LAATSTE DAGEN VAN HUN LEVEN AAN FATSOENLIJKE PIJNBESTRIJDING TE DOEN, ENKEL OMDAT JULLIE DENKEN DAT JE ER MOGELIJK EEN HALF UURTJE KORTER DOOR LEEFT?

  Pleur op met je zogenaamd liefdevolle Jezus als je me niet eens in waarde laat sterven, walgelijk figuur.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  behanger
  31/10/2016 - 14:16 14:16

  Rustig…rustig…
  Ze bedoelen het niet zo. …het is nog veel erger.
  Je vergeet de gristelijke hypocrisie. Die maakt het mogelijk dat ze tegen wetenschappelijke vooruitgang zijn, maar ondertussen er wel zelf gebruik van kunnen maken. Het lijden dat men van God moet ondergaan betreft voornamelijk anderen (inclusief de eigen niet ingeënte kinderen; hoe gestoord kun je zijn). Geen stamcelonderzoek, maar als de resultaten een behandeling mogelijk maken die de relikweler zelf genezen kan, wordt die uiteraard snel met beide handjes aangegrepen.
  “God beschikt over mijn leven”, maar ondertussen wordt wel de autogordel omgedaan.
  Misselijk word je van die lui.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  31/10/2016 - 12:37 12:37

  Ach, hij was maar een clown.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN