More

  RECENTE POSTS

  ALLEMAAL GELUKSZOEKERS! Oh nee, toch niet…

  Wanneer we bezoekers van de faceboekpagina Nederland mijn Vaderland moeten geloven zijn alle asielzoekers en vluchtelingen die momenteel Europa binnenkomen gelukszoekers. ALLEMAAL!

  Nou, niet helemaal allemaal, want uit onderzoek van het Syrian Centre for Policy Research blijkt dat inmiddels 11,5% van de Syrische bevolking dood of gewond is. 11,5%! Bijna 14% dus…

  Fatalities caused by war, directly and indirectly, amount to 470,000… In all, 11.5% of the country’s population have been killed or injured since the crisis erupted in March 2011, the report estimates. The number of wounded is put at 1.9 million. Life expectancy has dropped from 70 in 2010 to 55.4 in 2015

  syriadestructionDat zijn onvoorstelbare aantallen, maar als je de totale verwoestingen bekijkt in Syrië, zijn dit soort cijfers niet geheel onverwacht. En inderdaad, er zit ook uitschot tussen de vluchtelingen die de laatste tijd Europe binnen (proberen) te komen. De VN is in 2014 gestopt met tellen van de doden, omdat ze naar eigen zeggen geen goede toegang meer hadden tot het land, maar volgens het SCPR, hebben zij wel toegang tot de juiste gegevens:

  We use very rigorous research methods and we are sure of this figure

  We hebben het hier al een keer eerder gelinkt, maar er is inmiddels meer beeld opgedoken van de totaalvernietiging van Syrië. Voor een stukje beeldvorming naar demense toe, deze keer de vernietiging van de antieke stad Homs.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  11/02/2016 - 16:34 16:34

  Ach, het aandeel “gelukszoekers” (wie is dat trouwens niet?) verschilt ook nogal per land. Nederland heeft wat dat betreft de zaakjes vrij goed op orde. Kansloze asielaanvragers (uit landen waar geen oorlog of extreme dictatuur heerst) vormen hier een kleine minderheid van van de aanvragen, mede omdat Nederland ze er ook al vrij snel uit filtert. Overigens zijn ook in Duitsland, dat de zaakjes wat minder op orde heeft, de asielaanvragers uit oorlogslanden (inmiddels) in de meerderheid (dat was overigens niet zo toen de instroom nog veel lager was en er nogal wat mensen uit de Balkan een gokje waagden).

  Punt is vooral dat het aandeel “gelukzoekers” omgekeerd evenredig is met de instroom: De recente stijging is immers bijna volledig te wijten aan Syrische (oorlogs)vluchtelingen. Je kan dus zeggen dat het luider worden van dat argument bij stijgende aantallen asielzoekers juist onterecht is; bij lagere instroom is het immers geldiger!

  Hangmat
  Lid
  11/02/2016 - 17:03 17:03

  vaag sentimenteel stukje. slechts een kleine minderheid van alle immigranten die naar Europa komt is Syriër en vluchteling. Het overgrote deel van de Syriërs (het deel dat geen centen heeft) blijft daar achter (dood of levend) of zoekt zijn heil net over de grens..

  Bismarck
  Antwoord aan  Hangmat
  15/02/2016 - 14:13 14:13

  Mja, leuk geprobeerd Hangmat. Wat in Griekenland binnenkomt (en dat is toch duidelijk de grootste stroom) is voor meer dan de helft Syriër. Van de rest is weer meer dan de helft Afghaan en van wat er dan nog overblijft is weer meer dan de helft Irakees. Ook de kleinere instroom in Italië bevat een meerderheid aan vluchtelingen uit oorlogslanden of extreme dictaturen (Eitrea, Somalië, Sudan, Syrië en Mali).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN