More

  RECENTE POSTS

  AIVD: WhatsApp-encryptie moet kapot wegens ‘lone wolves’

  O jee, eindbaas Bartholee van de AIVD (dit rijmt allemaal zo hard) heeft van half Nederland en zeker uw redactie al een lijvig dossier. Sterker, uw redacteur van dienst mag het zijne al dik een decennium niet zien. Nu wil hij echter de encryptie op chat-applicaties zoals WhatsApp en Telegram ook kunnen ontsleutelen. Kunnen, mogen, same difference. Want dit is cruciaal in de terreurbestrijding en natuurlijk (ondanks dat hij dat dit maal niet zei) het tegengaan van kinderporno. Want die industrie staat of valt met WhatsApp. Net als dingen als ‘letters’ en ‘artikelen’.

  Wingdings, de 'My First Encryption' voor de AIVD.
  Wingdings, de ‘My First Encryption’ voor de AIVD.

   

  Nut

  Helpt dit? Bartholee zegt zelf al dat de AIVD niet, zoals de NSA mocht (of mag), ramhard gaat grasduinen in alles wat iedereen wanneer dan ook aan het chatten is. Dus wanneer gaan ze dat wel doen? Als er een dreiging van je uitgaat? Als ze je monitoren omdat je het woord BOM in een mailtje had staan (wat betekent dat ze ALLES monitoren) en je stuurt een bericht aan je oma, monitoren ze die dus ook. Ook als die daarna haar oudere zus vraagt of die de was voor haar wil doen, waarna de oudere zus van je oma, et cetera. Uiteindelijk blijkt dus je hele familie, de buurtwacht-WhatsApp, de slager, de stomerij, de school van je kinderen en alle kinderen en ouders ook getapt te worden. Vergezocht? Praat even met Snowden. Die zegt dat EXACT dat gebeurde. Dus wees niet verbaasd als de AIVD jouw gesprekken kreeg en daarna de buurvrouw van je oma oppakt.

  Goddamn terrorist!
  Goddamn terrorist!

  Privacy

  Wat Bartholee (olee olee) ook zegt, is dat je niet zo zwaar moet tillen aan privacy. Nee, wacht. Dat zegt hij niet. Wat hij LETTERLIJK zegt is dat als je van privacy houdt, een eventuele aanslag JOUW SCHULD is. Want als jij (en de regering, zeg maar de mensen die wetten maken) je privacy fijn vindt, ben JIJ verantwoordelijk voor aanslagen die welke gek dan ook pleegt. Nu zijn wij hier op de redactie behoorlijk gehecht aan onze privacy. Niemand wil in de BUURT van de latrines komen als Jake er zit. Jake nog het minst. Die spant prikkeldraad als hij moet kakken.

   

  'Ik moet kakken, oppleuren!'
  ‘Ik moet kakken, oppleuren!’

  Wij vermoeden ook zomaar dat meneer Bartholee zijn privacy erg prettig vindt. Zo heb ik gezocht, maar ik kom er niet achter waar hij woont, terwijl de man toch echt voor mij werkt. Net zoals elke overheidsdienaar, trouwens. Maar dan ineens is privacy heilig. Sorry, mijn dickpics zijn ook alleen voor degene naar wie ik ze stuur, Rob Bartholee. Eigenlijk ben ik beledigd dat je ze bekend wilt maken bij de hele AIVD. Ik dacht dat dit ons geheim zou zijn!

  Weet je nog dat ik deze terugstuurde, Rob?
  Weet je nog dat ik deze terugstuurde, Rob?

  Aanslagen

  Bartholee (volg hem gedwee) stelt ook dat niet alleen JIJ de schuldige bent als er een aanslag komt terwijl je probeert je dickpics versleuteld te versturen naar hem of zijn vrouw, maar dat het GROOTSTE GEVAAR KOMT VAN LONE WOLVES! Rob.. Hoe vaak moeten we het er in DM nog over hebben dat ‘lone’ Engels is voor ‘alleen’ of zoals jij vaak liefkozend zegt: ‘[Ik ben zo] allenig’.. Met WIE zitten die wolfjes dan te WhatsAppen, Rob?  Met ‘verdachte’ mensen? Met jou? Ga je vreemd? En waarom moet je dan MIJN encryptie kraken? IK ben hier niet degene die zo ‘allenig’ is Bartholee. JIJ wilt niet vertellen waar je woont, zodat ik tegen je vrouw kan zeggen dat IK de enige voor je ben! Dat IK de enige wil zijn die ‘getapt’ word door je! Dat ik kan zeggen tegen de mensen om je heen dat ik je in een zwart busje mee neem om ‘terreur tegen te gaan’ (Je weet wat ik bedoel toch? Wink wink, nudge nudge).

  Disclaimer: het is toeval dat de eenzame wolf in deze foto zwart is.
  Disclaimer: het is toeval dat de eenzame wolf in deze foto zwart is.

  Sorry

  Sorry, Rob. Ik had dat niet zo mogen zeggen. Jij tapt natuurlijk alleen maar mensen af die dat verdienen. En daarover leg je verantwoording af tegenover de baas van de AIVD: jijzelf. En tegen Plasterk, maar die is nog wat suf van de morfine na zijn operatie, dus die tekent alles. Net als jij Rob. Ik weet nog dat je mijn piemel met balpen natrok over mijn buik. En dat daarna WhatsAppte naar jezelf. Jij lone wolf. Mocht ook niemand weten toch?

  Op mijn buik. met een Bic-pen. Weet je nog?
  Op mijn buik. met een Bic-pen. Weet je nog?

  Privacy (ja, nog een keer)

  Rob Bartholee (NEE NEE NEE (Dat was lachen hè, tot ik doorduwde)), Snowden bewees al dat er in de VS alvast geen privacy meer is. Frankrijk is ook leuk bezig met het afschaffen en in Londen zijn sinds het goddamn bestaan van CCTV-camera’s al meer CCTV-camera’s dan stoeptegels. Ik noem zomaar drie landen die geen hol geven om je privacy, en waar toch aanslagen zijn geweest. Ik ben van harte bereid mijn dickpics in het vervolg naar je huis te sturen, maar wat is je adres? Je bent toch niet gehecht aan je privacy of zo? Gekke vent. Kusjes en tot de volgende keer dat je probeert me te versieren door geblindeerde busjes op de stoep te zetten. (Ik hou meer van rozen trouwens, maar het gaat om het gebaar, hè)

  Je kent ze wel, Rob. Maar alleen het witte busje had een fijn matras.
  Je kent ze wel, Rob. Maar alleen het witte busje had een fijn matras.

  PS

  Bartholee (luistert je zelfs af op Goeree Overflakkee), het zou de Retecool en vooral mij persoonlijk enorm behagen als we eindelijk onze dossiers eens mochten inzien. We deden de laatste vijf jaar niks bewezen vreemds en willen dus wel eens zien wat voor shit je enorm nuttige dienst (WA tappen om LONE WOLVES, you incompetent dimwit) over ons had. Regelen we dat weer in bed, of is een simpel verzoek dit keer voldoende?

  'Komop Rob, zoveel is het niet. Geef het mee aan Zwarte Piet' (Dichterlijke bui, hier. Of Nederrapper)
  ‘Komop Rob, zoveel is het niet. Geef het mee aan Zwarte Piet’ (Dichterlijke bui, hier. Of Nederrapper)

  Sorry dat ik je privacy sloopte nu, Bartholee (zwem lekker mee), maar ik ben gewoon even benieuwd. Oh, en ik heb een nieuw nummer, maar dat weet je vast wel te vinden. Ik brul dit hele bericht wel even in mijn eigen voicemail.

  Groetjes en liefs, Taart (Die vijf telefoonnummers heeft, waarvan jij er eentje kent, omdat de anderen cash gekocht zijn, door een neger, in Maastricht)

  Hartjes!

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  17/09/2016 - 14:33 14:33

  “”Ik vind bescherming van privacy ook uitermate belangrijk. Maar..”
  Daar kun je gewoon ophouden met lezen. Zo ben ik zelf absoluut geen racist maar heb ik alleen een teringhekel aan negers.

  zerotollerance
  zerotollerance
  Gast
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  18/09/2016 - 17:36 17:36

  Jij helemaal niet alleen,ik ook nl.

  zerotollerance
  zerotollerance
  Gast
  Antwoord aan  zerotollerance
  18/09/2016 - 17:41 17:41

  Zo’n grote teringhekel aan ze,
  dat ik tegenwoordig gewoon standaard een gum op zak heb.

  zerotollerance
  zerotollerance
  Gast
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  18/09/2016 - 17:49 17:49

  Heb jij bv. ooit een astronaut als neger gezien?
  Nee?Dacht ik al.
  Je moet nl. eerst een neger zijn wil je uberhaubt astronaut kunnen zijn.
  Zo’n kuthekel heb ik dus aan ze,in mijn jeugd droomde ik altijd nl. astronaut te zijn.

  Hoofdmeester
  17/09/2016 - 15:19 15:19

  Er zal ongetwijfeld een punt in dit stukje zitten (ik gok iets met privacy ofzo), maar door de abominabele manier van schrijven (vooral het geforceerd lollig willen zijn) gaat dat punt nogal verloren in deze woordelijke diarree. Onderneem nog eens een poging.

  Trollbuster
  Lid
  17/09/2016 - 17:58 17:58

  “Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.” – Benjamin Franklin

  Monade
  17/09/2016 - 19:42 19:42

  Over privacy gesproken: degene van jullie die onder de naam “Jeroen” met mij wilde chatten via “Twoo” kan gewoon email gebruiken. BVD

  zerotollerance
  zerotollerance
  Gast
  18/09/2016 - 17:34 17:34

  Ik spaar al maanden BSN’s,die gekoppeld zijn aan Pokemon Go karakters met de nieuwste face recognition app avialable.
  Volgende week ga ik uitbreiden,en word ik gemachtigd om accept giros naar die klote Pokemons te sturen.
  Voor hun eigen veiligheid is dat beter nl..sinds er geen vaststaande data meer is voor het jacht seizoen van Pokemons.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/09/2016 - 10:00 10:00

  Als je op iedere auto een alcoholslot plaatst zal je jaarlijks tientallen verkeersdoden minder zien. Toch haalt niemand het in z’n hoofd om een dergelijke maatregel in te voeren.
  Als je al het het chat-internetverkeer monitort zul je heel een X aantal aanslagdoden minder krijgen…. oh nee, minder dan 0 is lastig. OK, dan zul je de 0 (misschien) vast weten te houden ipv de X doden die er anders komen.
  Hoe groot is X? Bij 5 of 10 lijkt het me (net als het alcoholslot) een slecht plan. Bij 1000 terreurdoden natuurlijk wel. Waar ligt de grens en wie bepaalt achteraf of de inschatting klopte? Zelfs al onderschept de AIVD berichtjes van potentiële hakbars die zeggen een groot kantoorpand op te willen blazen, dan blijft de vraag of die actie anders überhaupt succesvol had geweest en of het geen stoere praat was van sneue types. Verder weegt ook mee dat als je niks doet en er blazen een paar gasten zich in de Kalverstraat op dat we dan over een jaar met Premier Geert zitten.
  Eenvoudig is het dus niet, maar of dat op dit moment rechtvaardigt om een ieders privacy maar volledig overboord te zetten op grond van een kreet van Bartholee? Hmmm…
  Dit soort “ik mag er uit veiligheidsoverwegingen niet te veel over zeggen; geloof me nou maar” retoriek doet met heel erg denken aan hoe we destijds de Irak-oorlog in gesjoemeld zijn.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN