More

  RECENTE POSTS

  Afmetingen van Heumensoord in een stukje perspectief naar demense toe

  Of je hebt onder een steen geleefd, maar zo niet, dan weet je dat er nogal wat te doen is over de afmetingen van Opvang Heumensoord in Nijmegen.

  In dit opvangcentrum kunnen 3000 vluchtelingen in afwachting van hun asielprocedure zo’n vier tot zes maanden verblijven. Veel van deze vluchtelingen zijn op zijn zachtst gezegd ontevreden over de opvang in Heumensoord. Zo is het dus te groot, maar vinden ze de opvang in “tenten” (tenten kun je het overigens niet echt noemen) ook nog eens mensonwaardig. Sommige vluchtelingen overwegen zelfs zelfmoord te plegen als de omstandigheden niet snel verbeteren. Nu is Heumensoord slechts een tijdelijke opvangplek tot er meer structurele oplossingen zijn gevonden, maar dat is voor vrijwel alle betrokken partijen, behalve het COA, geen reden om niet te klagen over het kamp.

  Zaatari01
  Nijmegen of dit…

  Het is natuurlijk ook niets, huis en haard verlaten in je door oorlog verscheurde land, om vervolgens in Nijmegen terecht gekomen. Maar het kan nog zo ontzettend veel erger. En vooral ook veel dichter bij huis kan het zo ontzettend veel erger. We hebben er al eens eerder over geschreven, maar Jordanië vangt in verhouding verreweg de meeste Syrische vluchtelingen op, 350.000 volgens de laatste tellingen. Terwijl dat land slechts twee keer zo groot is als Nederland. Het vluchtelingenkamp Al-Zaatari is inmiddels zelfs de vijfde stad van het land geworden met 83.000 vluchtelingen (het kamp is berekend op 60.000 vluchtelingen).

  Zaatari02
  Ook in Jordanië kennen ze de frisse Hollandse regenbui.

  Op het hoogtepunt had Al-Zaatari zelfs 156.000 “inwoners”, waarmee het de vierde stad van het land was. Na de opening van een ander kamp, twintig kilometer richting het oosten, is het aantal vluchtelingen in Al-Zaatari gedaald naar nu dus 83.000 “inwoners”. Hutjemutje in gammele bouwwerken, met alle gebruikelijke problemen die bij een dichtbevolkte stad horen. Om de afmetingen van dit gigantische vluchtelingenkamp goed tot je te laten doordringen is BBC Urdu met een helikopter er overheen gevlogen. Het kamp draaiend houden kost 500.000,- euro per dag en er gaan dagelijks 1.000.000 broden doorheen en 4.200.000 liter water. Check hieronder het kamp vanuit de lucht.

  Meer vluchtelingen en oplossingen op deze site? Dat kan, zoals deze andere ultieme oplossing van het vluchtelingenprobleem. En hier de historisch wat gevoelige endlösung oplossing van het Duitse vluchtelingenprobleem. Maar anders gewoon een new age achtige aanpak van het vluchtelingenprobleem. Wij vinden het sowieso heel leuk als u ons leuk vindt op Facebook en ons volgen op twitter heerst natuurlijk ook enorm.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  08/03/2016 - 16:35 16:35

  Waarom komen toch al die vluchtelingen naar Europa, er is toch opvang in de regio?

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  08/03/2016 - 22:17 22:17

  Vlieg vier DJ’s in en je hebt het grootste openlucht dance event ter wereld. Duncan, lees je mee?

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Bismarck
  08/03/2016 - 22:25 22:25

  Al die Syrische tandartsen, wetenschappers en architecten verdrijven de lokale bevolking tot in Afganistan, Somalië en Marokko. Daarom komen die nu onze kant op.

  MadDieu, drukt zijn snor
  08/03/2016 - 22:20 22:20

  Al-Zaatari is over 20 jaar nog steeds een stad. de mensen beginnen te settelen.

  De stad is een groot probleem voor de vluchtelingenorganisatie UNHCR. UNHCR heeft het kamp klein opgezet en het was slechts voor tijdelijk. Dus is er besloten om geen elektriciteitsnetwerk aan te leggen. Het kamp is uitgegroeid tot stad en de vluchtelingen zelf hebben de distributie van elektriciteit op zich genomen. Iedereen wordt voor een paar stuivers aangesloten, maar het kamp heeft maar een centrale stroommeter. De UNHCR betaald noodgedwongen de elektriciteitsrekening (maandelijks een kapitaal) voor de hele stad.

  teringbibber
  Lid
  09/03/2016 - 14:49 14:49

  Is dit Burning man?? Ik vind het er best wel gezellig en knus uitzien! Lekker warm land ook, dat zie je meteen. Leuke shoarmatent op de hoek.. Mooi schoon ook in de straat, want alles wordt keurig als dak gebruikt. Eindelijk millieubewust, efficient gedrag… Alhoewel…: 4.200.000 liter water voor 83.000 mensen per dag??? Dat is wel 51 Liter p.p.p.d! Als mijn kinderen zo lang zouden douchen elke dag dan zou papa schuimbekkend de geiser uitzetten@$!%@! Dat! Kijk maar naar foto 3! Ik zeg gemeente belastingen invoeren daar!!
  Grtvrdrie!

  teringbibber
  Lid
  09/03/2016 - 14:51 14:51

  1 Miljoen broden?!? Dan mot je godfverredomme 12 broden in je giegel dauwe elke dag!!! Wat is dit! Geert!

  teringbibber
  Lid
  09/03/2016 - 15:57 15:57

  /hubert both aan
  Nog ff hoor, maar over perspectief gesproken: alle gekheid op een sequoia hè, maar toen het 2e wereldoorlog was, weet je nog? toen zijn wij toch ook niet met z´n allen gevlucht toch ook niet toch ineens toch niet toch? Alleen de koningin met haar gevolg scheet er tussen uit naar Engeland (en dat zegt wel wat!) De rest bleef gewoon strak zitten waar ‘ie zat. Dan maar een bom op je kop -terugkoppen- daar wordt je een vent van. If it doesn’t kill you it makes you stronger. Niet klagen maar dragen en bidden om kracht. Ik zie al dat gevlucht de hele tijd toch een beetje als… een makkelijke mentaliteitsverandering (laten we beschaafd beginnen.) Wullie deden dat alleen wel mooi heel anders. Er is trouwens nu ook weer meer dan genoeg reden om weg te vluchten hier met dat rariteiten kabinet met hun kapitaalvernietigende, economie-kapotmakende voorstellen. Maar nee, wij blijven zitten en knokken gewoon door! En hullie? lalala lekker in het zonnetje een beetje rondsjokken met je handen in je zakken, beetje onveilig rondneuken hier en daar (veilig mag niet van Allah) en op je 30ste als papa van 128 kinders en 16 kleinkinders maar wachten tot je eten gebracht wordt en je zwembad netjes wordt bijgevuld met 51 liter belastingsvrij water. Geen enkele zorgen over morgen lalala. Bring it on…
  Pff, en dan heb je nog mensen die het argument aandragen dat je eigen huis en haard verlaten je alleen doet als er iets heel ergs verschrikkelijks moet zijn.. ha! Allereerst: daar waren al helemaal geen 51 liters water en 12 broden per dag! Die huizen waren lemen kleihutjes met golfplaten dakjes in de woestijn! Natuurlijk vielen die met het eerste mitrailleurgeklapper welhaast als vanzelf om! Ik snap dat wel! Als iemand een iets te harde scheet laat vlucht je daar al weg, ja! Syrië? Alleen aan de kant van Libanon zitten een paar stadjes, de rest is gortdroge kutwoestijn, ja!? Als het zo door gaat ga ik ook lekker belastingvrij lekker warm in mijn 51 liter zwembad elke dag 12 broden zitten vreten in zo’n tropische resort. Geen carrière stress, geen belastingaangifte, UNHCR betaald de free wifi… grmbl… *pakt een sequoia erbij en begint te knagen*
  /hubert both uit

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN