More

  RECENTE POSTS

  Actiemaand voor Groningen van start

  Vandaag is de aftrap van de actiemaand voor de Groninger gasproblematiek. Vandaag is het op de kop af 10 jaar geleden dat de aardbeving in Huizinge het land maar vooral Groningen opschudde.

  Eindelijk kwam er discussie op gang over de schade door de bevingen die ontstonden door de aardgaswinning, iets wat tot dat moment door iedereen en z’n oliemaatschappij ontkend werden.

  Startschot is een wandeling van Huizinge naar Groningen. Wie wil, kan de gehele route of een deel daarvan meelopen. De wandeling begint vandaag om 10.00 uur vanaf de carpoolplaats in Middelstum. De route is opgedeeld in etappes, zodat belangstellenden delen mee kunnen wandelen.

  Tijdens de actiemaand worden negen bijeenkomsten gehouden. Die gaan over de afbouw van de gaswinning, schade en versterken, cultureel erfgoed, ondernemers, boeren, huurders, jongeren en gezondheid. Als laatste is er een debat over macht en tegenmacht.
  De actiemaand eindigt 16 september met een protest op de Grote Markt in Groningen.

  Zoals bekend heeft Retecool Juridisch een verzoek gedaan naar de trillingstool waarmee het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) schades beoordeelt en inschat. Dat besluit gaf 277 pagina’s PDF met heel veel zwartgelakt en niets van de onderliggende informatie ten aanzien van de tool. Dat bezwaar loopt en wordt (volgens het IMG) voor 12 september een besluit op genomen. Zaken die opgevallen zijn, zijn onder andere de vervlochtenheid van één bepaalde deskundige (Piet van Staalduinen, één lid van het Panel van Deskundigen) die overal en nergens opduikt om advies te geven. En die als klap op de vuurpijl lid is van de tegenhanger van het IMG, de Commissie Mijnbouwschade, voor alle schades -buiten- het Groningerveld.

  Ondertussen heeft Retecool Juridisch een nieuw tweede verzoek gezonden aan zowel de Nationaal Coordinator Groningen (NCG) als het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). De NCG heeft pas na 3 x vragen de ontvangst bevestigd en de beslistermijn ongebruikt laten verstrijken, het IMG heeft dit keer wel contact opgenomen en afgesproken is dat in september middels deelbesluiten de gevraagde informatie openbaar gemaakt wordt. Meer daarover dus later.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  16/08/2022 - 15:14 15:14

  Actiemaand! Overal vlaggen ondersteboven! Zakdoeken uitdelen! Filerecords! Sloop de deur van de tweede kamer! Asbest op de snelwegen! Alles in de fik! Full scale terrorisme!

  O nee, wacht, het is voor een van die andere, saaie doelen. Laat maar zitten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN