More

  RECENTE POSTS

  ACTIE!! Studenten vechten tegen het leenstelsel

  Gisteren heeft de Tweede Kamer ingestemd met de afschaffing van de basisbeurs en gelijktijdige invoering van een sterk & sociaal leenstelsel. De gebruikelijke PvdA-lulpraatjes® zal ik u besparen, maar het komt voor thuiswonende studenten neer op een extra schuld van 5.300 euro. Voor uitwonende studenten kan het oplopen tot 14.700 euro extra. Omdat de OV-jaarkaart wordt afgeschaft en er nog wat in de belastinen wordt gerommeld (voor studenten geen ruling!) zullen de extra kosten nog wel wat hoger uitvallen. Het geld dat extra binnenkomt, wordt opgeteld bij de lumpsumbekostiging van de scholen (dus gewoon op de grote hoop) en de studenten zullen met de schoolbesturen om tafel moeten om prestatieafspraken te maken. De kans dat daar iets uitkomt is natuurlijk nul, net als bij de vorige injectie van 600 miljoen, maar op papier klopt het. (Het probleem van het onderwijs is namelijk niet dat er te weinig geld is, maar dat er teveel mensen uit de ruif vreten die niets aan het onderwijs toevoegen, en dat er allemaal koninkjes rondlopen die tientallen miljoenen naar eigen inzicht kunnen besteden en daarbij zichzelf uiteraard niet vergeten).
  Laten de studenten zich dit dan zomaar aanleunen? Nee natuurlijk niet! Er wordt juist volop actie gevoerd! Kijk maar eens even. Nee tegen het sociaal leenstelsel! Maar wel even 393 vind-ik-leuks. Geen leenstelsel. 14.402 vind-ik-leuks. Tegen het sociale leenstelsel. Toe maar. 82 vind-ik-leuks. Stop het leenstelsel. 1.264 vind-ik-leuks.

  Gasten. Spoedcollege van oom G. Dit heeft geen zin.

  Niemand interesseert zich voor jullie lullige Facebookpaginaatjes. Noteer: vrijdag is er een demonstratie gepland. Jetje Bussemaker komt daar Lulpraatjes® vertellen. Neem van mij aan dat je met een paar fakkels en hooivorken (en molotovcocktails, rookbommen, lawinepijlen, hellebaarden) een stuk meer indruk maakt dan met je faceboekje.
  Jullie manifestatie – ik moet uiteraard nog zien hoe druk het wordt – begint om 13:00. De ministerraad wordt op vrijdagochtend gehouden en daarna vertrekken de miljonairs naar hun villa. Mocht je plannen hebben, wacht dan niet met het in pleuren van alle ruiten van de Tweede Kamer / het bekogelen van de limo’s tot ná de demonstratie, want dan zijn ze naar huis en interesseert het ze geen hol verder. Doe dat dan vooraf. Gegarandeerd dat dan iets van jullie boodschap door komt. Doen jullie dat niet en gaan jullie als een stel lullen aandachtig luisteren naar balverzakkend gekwebbel van Jetje, dan moeten jullie die 15 mille maar gewoon aftikken.

  General Strike Cripples Greece

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  25 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  25 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  12/11/2014 - 08:50 08:50

  Vanuit de juridische vleugel klinkt panisch geschreeuw dat het dikgedrukte woordje satire was weggevallen. Bij deze.

  Frodooh
  Lid
  12/11/2014 - 09:14 09:14

  Zwarte Piet moet blijven 280.000 likes. /duikt weg

  B-sting
  12/11/2014 - 09:28 09:28

  Misschien moeten ze anders een online petitie aanmaken. Dat gaat vast werken.

  G. de Vader
  Gast
  12/11/2014 - 09:55 09:55

  Of symbolisch het onderwijs ten grave dragen en dan met een kist gaan lopen zeulen. Ook zo’n klassiekertje.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/11/2014 - 10:05 10:05

  Of zeggen dat ze -lekker puh- volgende keer niet meer zo links gaan stemmen want altijd de schuld van links. Schrikken ze vast heel erg van, wordt alles meteen teruggedraaid.

  Alternatief: Nu.jij.nl volblaffen met tokkietaal.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  12/11/2014 - 10:06 10:06

  Hmmm… G. roept op tot geweld. Dat lijkt me niet OK.
  Het blijft moeilijk de politiek te raken en toch de burger te ontzien, maar dat is nou eenmaal zo.
  Met grootschalig vernielingen aanrichten keert de publieke opinie zich tegen je. Lost niks op.
  Als je wilt scoren moet je politici persoonlijk aanvallen. Daar hebben ze een pleurishekel aan. Nee, dat aanvallen bedoel ik niet fysiek. Verder is alles wat de partij schaadt natuurlijk prima. Als het de volgende verkiezingen maar extreem veel stemmen gaat kosten. Zo’n vooruitzicht doet huiveren.

  Of een staking; niet met studeren, want dan heb je alleen jezelf, maar met alle bijbaantjes. Allemaal een week geen vakken vullen bij de AH. Moet je zien hoe snel men bakzeil haalt als de schappen leegraken.

  Frodooh
  Lid
  12/11/2014 - 10:08 10:08

  Politiek Den Haag heeft het wel erg makkelijk de laatste tijd. Ze kunnen alles flikken, want echt niemand komt met zijn luie reet van de bank af. ” We schaffen de studibeurs af, en laten de ouders van deze kinderen bloeden. Wie voor? Iemand tegen? Nee? ok (klap met de hamer)

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/11/2014 - 10:09 10:09

  Denk eerder dat ze hun eigen schamele centjes ermee hebben wat dat laatste betreft, Ploppo.

  Ome Mc
  Lid
  12/11/2014 - 10:12 10:12

  “Als het de volgende verkiezingen maar extreem veel stemmen gaat kosten.”

  Met de goudvismentaliteit van de hedendaagse kiezer, zeker.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/11/2014 - 10:13 10:13

  Ach, inderdaad Frodooh, niemand wil nog demonstreren. Dat zijn we verleerd. Wanneer waren de laatste grote demonstraties voor sociaal onrecht? Zo ver terug dat ik het mij niet eens echt meer kan herinneren. En dan heb ik het over de echt grote demonstraties, die flinke delen van het land lamleggen.
  We zijn verwend in de laatste 20 jaar. Bomen tot in de hemel, lenen tot in het heelal. Zolang we in de avond voor de treurbuis of Facebook kunnen plakken en we een biertje hebben na de magnetronmaaltijd in onze Vinex-woning…het gaat toch altijd voornamelijk om de buren en tegen het establishment schoppen, dat doen we tegenwoordig op internet. En daar ligt de politiek nou net niet wakker van.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/11/2014 - 10:16 10:16

  Plus: protesteren doen we door op Geeeeeeeeeeeeeert te stemmen, die lost immers alles op (LOLZ).

  barq
  Lid
  12/11/2014 - 10:17 10:17

  Luister nou gewoon. Lijn 5 kapen en volle bak het Spui afknallen totdat-ie in de bocht bij de Hofweg uit de rails stuitert. Zo de Ridderzaal in..

  Dat telt.

  barq
  Lid
  12/11/2014 - 10:18 10:18

  Zie je nou wat een macht ze hebben in De Haag? Ze halen gewoon meteen lijn 5 uit de dienstregeling.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/11/2014 - 11:16 11:16

  Dat andere verhaal, waardoor half Nederland wel met elkaar op de vuist wilde gaan, het openbare leven wilde ontwrichten en met knuppels en pistolen hun gelijk wilden halen, is inmiddels [url=http://www.nu.nl/binnenland/3926244/raad-van-state-vernietigt-uitspraak-rechtbank-zwarte-piet.html]tot een eind gekomen[/url]. Voor de komende week, in elk geval.

  Ome Mc
  Lid
  12/11/2014 - 11:32 11:32

  Nou, die soap is echt nog niet over hoor, en dit lijkt me ook geen verbazingwekkende uitslag – dat vonnis was vreemd om mee te beginnen. Maar daarmee is het gezeik niet van de baan, want de vraag rondom het EVRM is niet beantwoord (er is slechts gezegd: dat is niet de bevoegdheid van de Burgemeester en die heeft zich niet met de inhoud van vergunningen te bemoeien).

  Dus nu stappen de zeikerds vanzelf naar de rechter om de organisatie direct aan te klagen. Wat je zelf al zegt: tot volgende week.

  B-sting
  12/11/2014 - 11:57 11:57

  We zijn verwend in de laatste 20 jaar.

  Ja, maar voor de eerlijkheid, het gaat relatief gezien ook best fucking goed met Nederland. Henk en Ingrid kunnen wel klagen over hoe alles kut is en stemmen op Geertje, maar ondertussen zit 90% van Nederland met een tablet te internetten voor nieuwe schoenen, terwijl op een grote flatscreen tv een sbs-miepje vertelt over dat het belangrijkste nieuws is dat Truus uit Weert de trouwring in een oliebol gevonden had. Dan is het erg verleidelijk om in je zwart lederen zetel te blijven zitten als iemand op Facebook liket dat die andere 10% het best kut heeft. Not their backyard.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/11/2014 - 12:02 12:02

  Dat zeg ik, Mc. Voor de komende week in elk geval. De fanatici gaan door. Reken maar dat de stront dan tegen de ventilator batst.

  Vilmer Ramone
  12/11/2014 - 12:53 12:53

  Godver stelletje lamzakken!
  Zet een bijl in die overmaatse Audi van je ‘volksvertegenwoordiger’ die hij heeft betaald van jouw drinkgeld! Molotovcocktails door de ridderzaal! Bombrieven naar de president, en doodsbedreigingen aan z’n moeder!! Ga op politiejacht! De tiefus voor die klootzakken.

  [b] geen satire[/b]

  Laat ze me maar komen halen, kom ik ook weer eeens in het land.

  Vilmer Ramone
  12/11/2014 - 12:55 12:55

  Heb je gezien wat ze in Mexico deden met die studentjes? Ik wacht met belangstelling op de hoop as met botjes van VVd en PVDA kamerleden op het binnenhof.

  Johanvb
  Johanvb
  12/11/2014 - 13:09 13:09

  Protesteren. Ik heb het even bij mijn ouders nagevraagd en zover zij konden bedenken was de laatste grote demonstratie (zeker wat betreft stundenten) in ’93. Want de occupy beweging was ook een wassen neus.
  Op het moment dat de gemeente Den Haag het malieveld nodig had werd er met hen onderhandeld om maar naar de Koekamp te gaan. Dat is geen protesteren dat is zakelijkheid.
  In Nederland zijn we zo in het managementdenken verstrikt geraakt dat we prima weten hoe we een demonstratie moeten vermarkten, organiseren, financiëren etc maar dat we het ‘op de barricade staan’ ernstig verleert zijn.

  Ik denk dat we blij moeten zijn met de komst van culturen die er geen probleem mee hebben om de straattegels uit het wegdek te trekken en het recept voor molotovcoctail uit het blote hoofd weten.
  Misschien lukt het die groepen om de vonk in de maatschappij te ontsteken.
  Want zelfs bij een onderwerp als Zwarte Piet moet blijven dat breed gedragen wordt gezien het aantal likes blijft het bij klikken op een knopje met een duimpje. Want dat is nog altjd praktischer dan het verwijderen van een stoeptegel.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/11/2014 - 17:17 17:17

  Als het de bedoeling is dat de pleuris uitbreekt op een gegeven moment dat trekt iedereen eerst de GSM uit de zak om te checken of het wel in hun drukke agenda past. Vrijdag, 15.00? Nee, VriMiBo, sorry. Maandag? Nee, dan hebben we teamvergadering en ‘s avonds moeten we naar de postzegelvereniging. Dinsdag..eh, kan, maar dan heb ik mijn ATV en die raak ik niet graag kwijt. Woensdag, nee, dan werk ik thuis omdat we anders in de middag geen kinderopvang hebben. Donderdag…sjee, lastig. Eigenlijk moet dan het verslag van Project F worden ingeleverd bij de baas en ‘s avonds is het koopavond op internet, dus nee.. Vrijdagochtend dan? Ja, maar wel graag alleen tussen 10.05 en 10.25. Waar is het? Malieveld? Kan ik daar parkeren? Betaald? Nee, dan kom ik niet natuurlijk….

  Incator
  Incator
  12/11/2014 - 17:47 17:47

  Roel Zwaar: dat geldt natuurlijk niet echt voor studenten. Die protesteren gewoon niet, ook zonder dat ze er een reden voor hebben. Ook niet als het voor de deur is, gratis en ze niks belangrijkers te doen hebben… Nada.

  G. de Vader
  Gast
  12/11/2014 - 19:28 19:28

  Nou nou nou. Oproepen tot geweld. Het is gewoon de cursus: impact, ook jij kunt het hebben.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  12/11/2014 - 19:30 19:30

  @Roel
  Nog even wachten, we hebben het, zoals je zelf al beschrijft, nog veel te goed.
  Een wat duidelijkere maar minder waarschijnlijke optie is, instorten van de €.
  Dat zal inderdaad goed zijn voor “Full scale” rellen en een fysieke aanval op het zittend gezag.
  Maar da’s wel erg extreem.

  Meer realistischer zullen fikse demonstraties zijn wanneer het echt duidelijk wordt wat de gevolgen van de nieuwe WMO zijn.
  Na de 2de bejaarde die door verwaarlozing overlijdt en honderden ouders van zwaar gehandicapten die door de druk volledig door draaien, denk ik dat dat toch wel eens een lont in het broeiende kruitvat kan zijn.

  Ook de niet aantrekkende economie helpt mee. Hoe slechter de economie, des te meer werkelozen, dus meer mensen met tijd om te demonstreren.

  Ik denk dat “Oom G” met weemoed aan de 80tiger jaren krakersrellen moet denken.

  G. de Vader
  Gast
  12/11/2014 - 20:35 20:35

  De beste demonstraties komen gewoon altijd van zij die nog geen hypotheek hebben.
  En vooralsnog zijn dat studenten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN