More

  RECENTE POSTS

  Ach, joh, we hebben toch geld en ruimte over

  Nee, maar echt. Dat politieke beslissingen af en toe niet logisch zijn, weten we, maar dat een compleet beleid zo enorm willekeurig is dat het letterlijk logischer zou zijn als een dronken aap het zou maken door middel van een serie dicerolls als ware hij aan het DMen in een potje Dungeons en Dragons was nog niet eerder bij ons opgekomen.

  Maar het kan! EN HOE! Raapt u even uw kaken van de grond omdat u zo enorm verbaasd bent als ik nu zeg dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie het onderwerp van deze pots is (haha. Nee.)

  We hebben teveel gevangenissen. Dat was dan ook al jaren voorspeld, en ondanks dat ging de bouw van een tyfusdure megagevangenis gewoon door (het duurt nog even voor die helemaal open gaat, hoor). Dus worden er flink wat gevangenissen gesloten. Dat is enorm geld over de balk smijten, maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer en dan moet je dus je verlies nemen, de feiten onder ogen zien en beslissen dat er wat leegstaande gevangenissen weg moeten. Het is niet anders. Toch?

  HAHA. NEE, NATUURLIJK NIET! Want, op advies van de Tweede Kamer, gaat Dijkhoff nu geen gevangenissen sluiten. Er moet namelijk eerst onderzocht worden of de prognosemodellen (die eerder voorspelden dat we minder gevangen zouden hebben en uit zijn gekomen) wel kloppen. Het is een beetje alsof je aan de accuraatheid van buienradar staat te twijfelen terwijl de horrormoesson des doods op je hoofd neer komt en de hele landkaart op je smartphone (in een waterbestendig hoesje) een visuele interpretatie van de ramp in Tsjernobyl lijkt. Twijfelgedrag van het niveau van een 14-jarige bakvis die voor het eerst verliefd is – dat kwam vroeger nog wel eens voor – en niet kan beslissen of hij van haar houdt of niet en inmiddels door het 140ste madeliefje heen is. Nu weet u ook waarom de bijen sterven.

  Een troost dus wel voor mensen die al jaren op de wachtlijst staan voor een betaalbare huurwoning die er niet komt omdat woningbouwcorporaties verhoogd inzetten op koopwoningen: we hebben nog wat plekjes over.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  horrorneefje
  Lid
  03/07/2016 - 21:02 21:02

  Eén woord: internering.

  /Xaderp

  Heiner
  Heiner
  04/07/2016 - 00:27 00:27

  Welk een droevigheid, dit kan ik niet meer uitleggen aan mijn denkbeeldige, talloze kleinkinderen…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN