More

  RECENTE POSTS

  Aantal transgenders explosief gegroeid

  Mensen worden soms in het verkeerde lichaam geboren. (Zo hoor ik er eigenlijk ook uit te zien als Scarlet Johansson ten tijde van The Island, maar helaas.) Stel dat je je een vrouw vóelt, terwijl er toch zo’n vleeskroket met bitterballen tussen je benen hangen. Dat is klote. Met het verkeerde geslacht geboren worden, is voor transgenders een groot probleem en daarom willen ze zich graag het geslacht dat ze zich vóelen kunnen noemen. Dat was voorheen lastig. Heeft er bij de geboorte een piemol aan gezeten? Dan ben je een man, punt. Maar!

  In 2014 is er in Nederland een transgenderwet aangenomen waardoor transgenders nu een stuk makkelijker van geslacht kunnen veranderen als ze dat willen. Fijn.

  Transgenderwet

  Iedereen kan officieel zijn of haar geslacht laten wijzigen, er worden geen medische eisen meer gesteld en er is geen rechter meer nodig. Alleen een verklaring van een deskundige is nog een voorwaarde, dus de drempel is een stuk lager. Dat valt dan ook te zien in het aantal wijzigingen van geslachtsregistratie. Tussen 2007 en 2014 waren er gemiddeld 80 transgenders die in plaats van ‘man’ liever als ‘vrouw’ geregistreerd wilden staan, of andersom. In 2015 waren dat er maar liefst 770, bijna tien keer zo veel! Veel van die geslachtsveranderingen zijn vooral administratief, want ook mensen die (nog) niet in een medisch traject zitten, laten hun geslacht wijzigen. Er zijn nu 1960 Nederlanders die hun geslacht voor de wet hebben laten veranderen. Wat een kleine wetswijziging al niet kan doen.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  09/05/2017 - 12:39 12:39

  Ik ken zelfs iemand die als man geboren werd en rond z’n 20ste zichzelf heeft laten ombouwen tot vrouw. 15 jaar later besloot ‘ze’ toen echter toch maar weer liever man te zijn en is er weer een en ander omgesleuteld, maar of dat nou zo’n succes was weet ik niet.
  Jammer alleen dat ze de ‘vleeskroket met bitterballen’ niet in de vriezer bewaard hadden.
  OK, het is alweer een aantal jaar geleden dus misschien dat er nu anders over gedacht wordt, maar destijds had de (overigens zeer labiele) jongen eigenlijk nooit geopereerd moeten worden.

  Møhammed Said al Sahaf
  09/05/2017 - 13:30 13:30

  Ik ben een lesbische vrouw in een mannenlichaam, nooit een probleem mee gehad. Maar goed, binnenkort toch maar eens uitzoeken wat voor cistype ik ben en hoe ik in het vervolg aangesproken wens te worden. Kan met het huidige diversiteitscircus enorme voordelen/voorrang opleveren als je trans hebt. Die operatie laat maar zitten, best gehecht aan die superclit van me.
  Eerst even in alle materie inlezen, dat wel.

  http://abcnews.go.com/blogs/headlines/2014/02/heres-a-list-of-58-gender-options-for-facebook-users/

  http://www.zerothposition.com/2016/03/30/a-glossary-of-social-justice-warrior-terminology/

  Monade
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  09/05/2017 - 16:05 16:05

  Voor de meer visueel ingestelden

  /Triggerwarning: Schots accent!
  /Triggerwarning: Wiskunde!

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Monade
  09/05/2017 - 17:41 17:41

  Bisexueel is eel beperkt.

  bla
  bla
  09/05/2017 - 14:57 14:57

  ik heb ook graag tieten, liefst in mijn handen..

  Naomi Hoogeweij
  Naomi Hoogeweij
  Lid
  09/05/2017 - 17:12 17:12

  Wat is het punt van dit stukje? Is het goed dat er in 2015 zo veel transen een geslachtswijziging kregen en de getallen voor 2016 nog hoger gaan liggen, of juist niet? Overigens klopt het niet helemaal dat je die deskundigenverklaring zonder enig achterliggend traject zou krijgen. De mijne kreeg ik in juli vorig jaar en paste mijn geboorteakte en paspoort op mijn verjaardag in september aan. Die verklaring kreeg ik, nadat ik een jaar bij VUmc gediagnosticeerd werd. Voor je zo’n verklaring krijgt, word je helemaal doormidden gezaagd en je wordt alleen maar gediagnosticeerd als voortraject van die medische transitie. als je daar het groene licht niet voor krijgt, krijg je ook geen deskundigenverklaring.

  Toch wel een beetje dom stukje dit, als de hoeveelheid transen het enige is dat je uit dat SCP rapport weet te pikken. Dat rapport gaat namelijk over de arbeidsmarkt en sociale positie van transen (zorgelijk) , die hoeveelheid transen is verder helemaal niet opmerkelijk. Toen het homohuwelijk er kwam kreeg je ook ineens ontzettend veel homostellen die gingen trouwen, zo gek (not). Er komen de laatste jaren wel meer transen uit de kast omdat de acceptatie groter wordt en mensen eindelijk zichzelf durven te zijn, maar vroeger had je veel mensen die sociaal en vaak ook medisch al helemaal van rol gewisseld waren, maar nog steeds zonder bijpassend paspoort rondliepen en daar op reis en bij sollicitaties veel problemen mee ondervonden.

  @ds ploppo
  Het is niet waar dat jij iemand kent die weer teruggegaan is naar het geboortegeslacht, dat zuig je uit je duim omdat je er plezier in hebt transfobe fabeltjes te verspreiden ofzow. Onderzoek wijst namelijk uit, dat de hoeveelheid spijtoptanten dus echt nihil is. Werd keer op keer aangetoond. Deze lange termijnstudie (de Cuypere) liet zien dat NUL procent van de behandelde achteraf transen spijt had http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1158136006000491 , deze studie (Krege) kwam uit op hetzelfde resultaat https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11564029 . Deze studie uit 2014 komt uit op één procent https://www.researchgate.net/publication/262734734_An_Analysis_of_All_Applications_for_Sex_Reassignment_Surgery_in_Sweden_1960-2010_Prevalence_Incidence_and_Regrets . Nog steeds beduidend minder dan de hoeveelheid vrouwen die achteraf spijt heeft van een borstvergroting, of het percentage mislukte hartoperaties.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Naomi Hoogeweij
  10/05/2017 - 15:29 15:29

  Nee, het is niet verzonnen maar ik ga de naam hier echt niet prijsgeven.
  De persoon in kwestie was altijd al labiel en het zich in een fout lichaam bevinden werd om die reden ook aannemelijk geacht. Na de ingreep is die labiliteit niet echt verminderd. Het bleef een moeilijk geval. Die switch terug heeft volgens mij ook niet geholpen, hoewel ik daar al jaren niets met over gehoord heb.

  Begrijp me niet verkeerd. Ik heb geen enkel probleem met transseksuelen. Ik gaf met mijn reactie alleen aan dat ik een geval kende waar er te gemakkelijk over gedacht is. Als jij stelt dat dit een enorme uitzondering is, prima. Wel zo prettig.

  Naomi Hoogeweij
  Naomi Hoogeweij
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  12/05/2017 - 13:20 13:20

  volkomen ongeloofwaardig. Statistisch bekeken is de kans verwaarloosbaar klein dat je de waarheid spreekt en volgens twee onderzoeken zelfs helemaal uitgesloten…. Je bent nog ongeloofwaardiger als je naar de rest van je kutverhaaltje kijkt: het frame dat transen “labiel” zouden zijn erin verwerkt, het standaard kaasverhaaltje van de “spijtoptant” (die niet bestaat), respectloze terminologie als “ombouwen” (ben ik een huis?), het is het standaard domme geleuter van minderwaardige transfoben. Je bent nog niet eens creatief.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN