Terwijl u en wij sliepen ging men weer eens goed los in de wereld. We gaan even naar Canada. Canada, zoals u weet, is een heersland en dat vonden we al voordat Justin Trudeau het fonds van Ploumen wilde gaan steunen.

Maar nu heerst het even iets minder hard. Bij een aanslag op een moskee in Quebec, in de wijk Sainte-Foy, zijn 6 mensen om het leven gekomen. Nog eens 8 zijn er gewond geraakt. 39 mensen wisten te ontkomen zonder verwondingen.

De moskeegangers waren aan het bidden toen er plotseling geschoten werd. De politie heeft twee mensen aangehouden, waarvan één na een achtervolging door de Canadese stad.

Een anonieme getuige zegt dat de mannen een Quebecaans accent leken te hebben. Bij het schieten zouden ze “Allahu Ackbar” geroepen hebben. De overheden spreken van een terroristische aanval. Canada keurt barbaars geweld categorisch af, zo schreef de premier van Quebec op twitter:

Ook zegt hij dat Canadese moslims een belangrijk onderdeel van hun nationale samenstelling zijn. De beveiliging in Montreal en Gatineau is versterkt, waarbij het accent ligt op de omgeving van moskeeën.

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Laat weten wanneer