More

  RECENTE POSTS

  7 Na-De-Feestdagen-Verschijnselen die je herkent

  De feestdagen zijn nu echt heus officieel voorbij! We hebben genoten van het gezelschap van familie en/of/dus/maar vrienden en hebben heerlijk maar overdadig gegeten. 2018 is helemaal begonnen en alles kan weer stabili- of normaliseren om ons heen. Fijn. Alhoewel… we lopen toch tegen wat dingetjes aan zo na de feestdagen, het is niet een en al rozengeur en maneschijn. We hebben toch een beetje de blues. Hier speciaal voor jou 7 Na De Feestdagen Verschijnselen die je vast herkent.

  1 Overgebleven lekkers

  Oef, de feestdagen zijn dan wel voorbij, maar we hebben nog voor een weeshuis aan vreterij in de koelkast. Oh, fuck, en er kwamen nog twee kerstkransjes uit de kerstboom. Crap, en er ligt nog een zakje met van die merenguedingen in de kast. Wat moeten we met al die meuk doen? Wat niet houdbaar is, gaat subiet de groene kliko in, de rest blijft in de kast tot er over een paar weken een snackmoment ontstaat en die kransjes alsnog weggesnaaid worden. feestdagen

  2 ‘Nog de beste wensen’

  Natuurlijk heb je iedereen die je na aan het hart ligt of lief vindt allanggggg gelukkig nieuwjaar gewenst. Niet? Hm. Faal. Dat hoort! *kuch* en *appt* Nou ja, ook als je dat wél gedaan hebt, loop je de komende weken om de haverklap mensen tegen het lijf die je nog níet de beste wensen ge… wenst hebt. En dan moet je zeggen: “Nog de beste wensen, hè!” op zo’n verontschuldigende toon. Ook wel eens eind januari of zelfs begin februari nog iemand gelukkig nieuwjaar gewenst? Juist.

  3 Leegte

  De kerstboom is weer afgetuigd, de kerstlampjes zijn de doos weer in en die Ikea-rendieren weer naar zolder. Crisis, wat is het opeens leeg hiero. Het huis lijkt opeens huge ass nu zonder die gevulde kerstboom, misschien maar een lampie of zo voor die stopcontacten zetten. Buiten is het ook nog eens zo grijs met al die klotemist, het lijkt wel een zombie-apocalypse. Geen bal aan. Je zou bijna die doos weer van zolder halen en alles terugzetten, zodat het er weer een beetje gezellig uitziet.

  4 Geen feestdagen meer

  Jeez, zo heb je een hele decembermaand vol met van alles en nog wat, zo zit je naar maanden zonder feestdagen te koekeloeren. Verjaardagen en dingen die je zélf plant of viert niet meegerekend is het eerstkomende vierbare pas Pasen. Nou ja, vierbaar is natuurlijk onzin, maar dan gebeurt er vaak iets met gekookte eieren en een Paasstol. (Of ‘feeststol’ of ‘krentenstol’, weet ik veel hoe het tegenwoordig allemaal moet heten zonder mensen op stang te jagen. Gezeik. Zo’n krentenbrood met spijs erin. Whatever.) Dat voelt dan aan deze kant van oud & nieuw opeens wel heel gek.

  5 Guilt

  Oeioei, we hebben bij dat gourmetten toch wel veertien van die minislavinkjes teveel opgevreten. Die vette oliebollen en stukken kaas liggen ook nogal zwaar op de maag en onze jeans zit opeens wel tamelijk strak. Waarom hebben we dan ook al die chocoladekerstmannen zitten knagen? Guilt! Moeten we nou dan gaan bewegen of zo? Fuck dat. We nemen wel een bakkie chips minder in januari, hoor, we hebben toch al de komende week totaal geen eetlust wegens feestvoeroverdaad. Maar fijn is anders.

  6 en 7: We zijn kapotmoe én we moeten weer werken, maar hebben geen zin.

  Hm. Ik lust nu toch wel zo’n kransje eigenlijk…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  02/01/2018 - 21:52 21:52

  “zo zit je naar maanden zonder feestdagen te koekeloeren.”
  Alleen in het Engels zou die zin kloppen. 1 1/3e maanden namelijk.

  ” is het eerstkomende vierbare pas Pasen”
  Je bent niet goed bij je hoofd. Het meest vierbare feest van het jaar begint dit jaar al op 11 februari.

  Henk zelf
  Henk zelf
  Gast
  07/01/2018 - 17:46 17:46

  Wat een armoe weer op Retecool. Nu weet ik weer waarom ik er nooit meer kom. Dit soort shitposts

  Ketsman
  Antwoord aan  Henk zelf
  08/01/2018 - 16:49 16:49

  Het is nog veel erger dan dat. De laatste keer dat ik zoiets zei kreeg ik een -edet- met de boodschap dat ik hosmo had opgelopen. Zo m’n hele fotofuck pleite. Wegge-edet- godverdomme. De tiefus, ik zal nog eens de moeite nemen om hier te reaguren zeg.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN