More

  RECENTE POSTS

  500+ leden voor de Nederlandse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster

  Gisteren, iets na het middaguur, kondigden we hier op Retecool de promo/lancering aan van de Eerste Nederlandse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Dezelfde dag berichtte EenVandaag er al over, vandaag gevolgd door andere landelijke media. Vandaag zorgde verder Arjen Lubach voor een mooie zwengel (en onze officiele eerste BN’er endorsement, HOERA! Je VIP package is onderweg hoor!) en zie hier, nog geen anderhalve dag na lancering van het offensief knallen we door de 500 nieuwe leden heen! HOE! VET! IS! DAT! Wil je ook kans maken op zo’n HIP VIP pakket? Kom bij de kerk!

  Op de planning voor morgen staat dan ook:

  • Nog 500 extra leden
  • Opzetje bezwaarschrift maken
  • Handleiding voor uitschrijven bij andere kerken uitwerken (bid-me-niet-register.nl registreren gaat)
  • Grondwet lezen
  • Pastarecepten posten
  • #pastavatari trending maken op twitter

  Want, ondertussen krijgen we vanuit onze zeer actieve kerkgemeenschap de vraag “Hoe kunnen we helpen?” In de naam van Zijne Grote Noodligheid is het natuurlijk zo dat jullie altijd helpen door de vrijdag in ere te houden en nooit te vergeten dat hij voor onze zonden gekookt is. Maar het ideale kookpunt wordt natuurlijk sneller bereikt als we ons ook actief inzetten naar de niet-gelovigen toe. Daarom vragen wij de leden van de Eerste Nederlandse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster om zich, zo zij zich daartoe genegen zien, te fotograferen met het bij onze religie passende hoofddeksel. En dit dan als profielfoto op de gangbare sosjal media seits te gebruiken, eventueel vergezeld van de hashtag #pastavatari.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hark
  Hark
  27/10/2015 - 23:26 23:26

  BN’er 2 is binnen, Karin Spaink twittert zojuist dat ze ook lid is geworden.

  Alpha Kenny Wun
  Antwoord aan  Hark
  28/10/2015 - 07:14 07:14

  Spaink is een intrigant!
  Zij is namelijk al kardinaal binnen de Church of Euthanasia (CoE).
  http://www.churchofeuthanasia.org/resources/resources.html

  Ei Neus
  Ei Neus
  Lid
  Antwoord aan  Alpha Kenny Wun
  28/10/2015 - 10:09 10:09

  Compatibiliteit door liefdevolle sliertige omvatting en zichzelf niet al te serieusneming.

  Alpha Kenny Wun
  28/10/2015 - 07:36 07:36

  Zou het niet helpen om de gospel in het NL te vertalen en uit te delen cq online te knallen? Een mooi gebonden hardcover heeft de voorkeur, maar ik snap dat de liquide middelen beperkt zijn.
  Of mag dat niet van Bobby Henderson?
  Engelse pdf was zo te vinden op de interwebs.

  SpaceP
  28/10/2015 - 11:29 11:29

  Goeie actie. Ben gelijk lid geworden.
  Overigens heb ik sinds een jaartje een website waar ik een paar stappenplannen heb geschreven om je uit te schrijven bij je huidige kerk:
  http://www.uitschrijven.info
  Verder is er ook nog wat achtergrond info te vinden.

  Oud Zeikwijf
  Lid
  28/10/2015 - 11:44 11:44

  redactie kan mijn pastafarianfoto als ava? Ik zie geen uploadveldje in mijn profiel.

  chicktastisch
  chicktastisch
  Lid
  28/10/2015 - 20:52 20:52

  pasta met gerookte kipfilet aardbeien en munt!!
  ik typ deze binnenkort!!

  Ei Neus
  Ei Neus
  Lid
  Antwoord aan  chicktastisch
  30/10/2015 - 22:32 22:32

  Ik zie deze smaken wel bij elkaar komen. Als de moeilijkheidsgraad niet te hoog is zou ik hier wel een vrachtje van bij elkaar knutselen.

  George Knight
  George Knight
  Lid
  30/10/2015 - 12:34 12:34

  Op 26 mei 2012 schreef ik de volgende column ‘Kopimisme is nieuwe religie die religie met een kopie kan redden’. Ik citeer het omdat ik me afvraag of het Kopimisme niet op enige manier van belang kan zijn voor de lopende campagne voor de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Waarvan ook ik sinds 26 oktober gelovige van ben. Zie hier voor het origineel met links: https://georgeknightlang.wordpress.com/2012/05/26/kopimisme-is-nieuwe-religie-die-religie-met-een-kopie-kan-redden/.

  “Een praktisch antwoord op religie is niet een discussie over het bestaansrecht, of zelfs een verbod erop, maar de bewieroking en uitbreiding ervan. Bestaande religies die zich gedurende eeuwen hebben weten te handhaven verdienen navolging. Zij hebben iets waardevols in zich omdat ze laten zien hoe zingeving, troost, machtsdenken, straatvechten, en politieke, fiscale en juridische bescherming gecombineerd kunnen worden tot een invloed die verder gaat dan het produkt dat ze aanbieden. De huls wordt de ultieme betekenis.

  Juist een sector als religie waarvan wereldwijd het procentuele aandeel afkalft moet zich vernieuwen om aantrekkelijk, geloofwaardig en bij de tijd te blijven. Die wens tot vernieuwing roept een dynamiek op die vernieuwing aanjaagt en geloof opwekt uit niets. Een impuls van onderop door de toestroom van nieuwkomers is nodig omdat gevestigde godsdiensten als het katholicisme en de islam met interne problemen worstelen en vooral in het Westen een geloofwaardigheidsprobleem hebben. Ze beschadigen de totale sector van de religie.

  Zo richtte de Oostenrijker Nico Alm vorig jaar de religie van de Pastafarianismus op. Hij stoorde zich aan de staatssubsidies aan de kerken in zijn land. Zodat er feitelijk geen scheiding van kerk en staat is. Alm claimt de vrijheid een pastavergiet op zijn hoofd te dragen en daarvoor dezelfde bescherming te krijgen die religies met hun hoofddoeken, keppeltjes en bisschopsmijters hebben. Deze nieuwe religie komt voort uit protest. Het maakt niet echt gebruik van wat religie kan zijn. Zoals Alm zijn er tallozen met hun eigen kleinschalige religie.

  Het Kopimisme of de Kopimi Kerk is ambitieuzer en toont een netwerk met kerken in meer dan 15 landen. De Zweedse kerk met meer dan 3000 leden is officieel door de Zweedse staat erkend. De leider is Isak Gerson. De Nederlandse kerk is nog in ontwikkeling en stelt: ‘Het Kopimisme is (..) een religieuze beweging waarin het onbelemmerd delen en verspreiden van informatie centraal staat.‘ Het lidmaatschap is gratis omdat het Kopimisme geen winst hoeft te maken. Hier aanmelden. Enig verband met de Piratenpartij wordt ontkend.

  Het Kopimisme krijgt religiekritiek en wordt dus ernstig genomen. Thomas Thiel ziet er in de Frankfurter Allgemeine uiterste relativering in. Maar: Weil alles Leben Kopie sei, gilt die Replikation der Erbinformation als sakraler Akt. Zodat de kopie van zowel het leven als van oude religies een basis onder nieuw geloof legt. De jongere generatie wil politiek en geestelijk niet langer buiten de macht staan of afhankelijk zijn van ouderen met hun normen. Julian Assange gaat de Australische politiek in. De tegenbeweging krijgt body. En een ziel.”

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN