More

  RECENTE POSTS

  1990 Nissan Pao: retro voordat retro hip was

  Tegenwoordig barst het van de retro-auto’s. Denk maar aan de fiat 500, maar ook de Volkswagen New Beettle, de Chrysler PT Cruiser, en bijvoorbeeld de nogal bizar vormgegeven Plymouth Prowler.

  Maar de grondlegger van moderne retro-auto’s is waarschijnlijk Nissan. Zij brachten in 1989, onder de noemer “Pike Cars”, een aantal geweldige modellen uit, waarvan je de Nissan Figaro hier zelfs nog wel eens ziet rijden. De Nissan Pao heb ik echter nog niet in het echt gezien en was tot voor kort zelfs volledig onbekend bij mij.

  De Nissan Pao werd in 1987 aan het grote publiek getoond tijdens de Tokyo Motor Show. Daarna is de auto slechts drie maanden in 1989 te bestellen geweest. Overigens bijzonder succesvol, want in die drie maanden is de Nissan Pao met ruim 50.000 bestellingen, volledig uitverkocht. Daarna is de Pao, net als de Nissan Figaro, niet meer leverbaar geweest.

  En dat is jammer, want het is een geweldig leuk karretje om te zien en blijkt zelf een puike basis te zijn voor een stukje customizen naar demense toe, zoals je in deze reportage van Elliot Norton’s 1990 Nissan Pao kunt zien. Elliot heeft zijn Pao de looks van een Europese custom hatchback gegeven door hem van airrides te voorzien, dikke velgen met getrokken bandjes er onder te gooien en een fijn retro-imperiaal op het dak te plaatsen. De nodige stickers maken het plaatje af.

  Elliot is nog wel van plan om de motor te swappen, want met 50pk en een top van ongeveer 100 kilometer per uur (afhankelijk van wat je die ochtend gegeten hebt), is de Pao niet echt een strepentrekker. Maar dat hoeft ook niet. Dit autootje is bedoeld om lekker te showen en te cruisen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  23/08/2018 - 11:59 11:59

  Er rijdt ook een Nissan Pao rond in het Enschedese. Heb hem wel eens geparkeerd gezien. <goegelt> And it’s true!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  23/08/2018 - 15:00 15:00

  Lijkt me inderdaad geen geschikt karretje om motorisch te pimpen.
  Tenzij je levensmoe bent natuurlijk.
  Waarom zou je ook: Als je gezien wilt worden moet je niet te snel voorbij rijden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN