More

  RECENTE POSTS

  14 NAAKTELINGEN SLACHTTEN EEN SCHAAP IN AUSCHWITZ. (Helaas geen grap)

  Het is dat het pas 24 maart is, anders zouden we onmiddellijk denken dat dit een hele idiote en ongepaste 1 aprilgrap is. Dat is het niet. Dit is bittere ernst. Zoals je in de titel en op het nieuws kon lezen hebben 14 (!) NAAKTE mensen een SCHAAP geslacht IN AUSCHWITZ, wat gefilmd werd door een DRONE. Daarna ketende team Insanity zich aan elkaar vast onder het bord met Arbeit Macht Frei. Er werd ook nog een wit doek met ‘love’ erop opgehangen, trouwens. Dit verhaal is zó bizar dat wij in de bunker daar wel 14 vragen over hebben.

  1 Waarom een schaap slachten?

  Er zijn bepaalde mensen die wel eens een schaap slachten. Het zal ergens vast volkomen begrijpelijk zijn dat jouw god wil dat je een dier de strot doorsnijdt en het dood laat bloeden, alvorens het op te eten. Die hobby gebeurt echter zo’n 70 dagen na het einde van de Ramadan en dat is nu, 24 maart, dus totaal niet aan de hand. Dus vanwaar een schaap? En vanwaar slachten?

  2 Waarom in Auschwitz?

  Hoe kom je erbij om met een nog levend schaap naar Auschwitz te gaan, daar het kamp binnen te treden om vervolgens voornoemd schaap van het leven te beroven? Auschwitz is onzer inziens best een plek waar je je een beetje respectvol zou moeten gedragen. Naakt schapen slachten valt daar niet onder.

  3 Waarom naakt?

  Het was op zich in Polen vandaag niet echt een aangename temperatuur, wegens maart. De maximumtemperatuur zal zo’n tien graden geweest zijn, en tenzij je van sauna naar sauna wandelt, is dat niet bepaald prettig te noemen, naakt. Toch? Wat is dan de meerwaarde van het naakt zijn? Was het iets seksueels? Een statement? Een weddenschap? Grote vraagtekens.

  4 Waarom een drone?

  Het hele tafereel is naar verluid gefilmd door een drone. Die heeft daar dus boven rondgezoemd en vastgelegd hoe 14 NAAKTE mensen een onschuldig schaap ombrachten. Wat gaan de naaktelingen met dat filmpje doen? Is het de bedoeling die via de JijBuis te verspreiden zodat iedereen snoeihard kan wtf-en? Waarom wil je überhaupt een filmpje van zoiets gestoords?

  5 Waarom vastketenen?

  Je hebt dus met zijn veertienen naakt een schaap geslacht. Daar sta je dan, met het lijk van Wollie, we noemen hem nu Wollie het Schaap. Naakt. Wat ga je dan doen? Je ketent je aan elkaar vast onder het beroemde en beruchte bord waar Arbeit Macht Frei op staat. Maar natuurlijk. Daar zit je dan, met je blote reet op de grond, vastgeketend aan je medeverwarden. Waarom?

  6 Waarom een spandoek?

  De 14 naaktelingen hebben ook nog een wit doek met het woord ‘love’, Engels voor ‘liefde’, voor wie dat niet wist, opgehangen. Ook dit is weer een bizar iets. Naakt een schaap slachten in Auschwitz is een heleboel dingen, maar verre van liefde. Waar haal je die love in sliertnaam vandaan? Betreft het 14 leden van een sekte die enorm van elkaar houden en hun liefde voor elkaar op de meest koekwause manier denkbaar wilden uiten, maar voor de zekerheid toch maar een verduidelijkend spandoek maakten?

  7 Waarom werd er zo laat ingegrepen?

  Op het nieuws staat ‘Toen bewakers van het museum bij Auschwitz in de gaten hadden wat er gebeurde, grepen ze onmiddellijk in…’. Okay. Dan vinden wij dat die bewakers verdomd traag waren in hun in-de-gaten-krijgerij. Want 14 naaktelingen kregen het voor elkaar om a: binnen te komen met een levend schaap, b: zich allemaal uit te kleden, c: Wollie te slachten, d: een spandoek op te hangen en e: zich aan elkaar vast te ketenen. Dat doe je niet in een paar minuten, mensen.

  8 Waarom alleen twintigers?

  De 14 naaktelingen die in Auschwitz naakt een schaap slachtten terwijl ze naakt waren (als we het vaak genoeg zeggen, gaan we het misschien geloven), waren allen tussen de 20 en 27 jaar. Was dit een uit de hand gelopen ontgroening van een studentenvereniging misschien? Beetje vreemd in maart, maar soms laten ontgroeningen een paar maandjes op zich wachten.

  9 Waarom wordt de Poolse opperrabbijn genoemd?

  In het nieuwsbericht wordt gezegd dat de Poolse opperrabbijn de actie veroordeelt. Eh, joh, volgens mij veroordeelt iedereen met drie of meer hersencellen deze actie, om legio redenen. Wat is er zo bijzonder aan de Poolse opperrabbijn dat hij expliciet genoemd wordt? Omdat er Joden vermoord werden in Auschwitz? Maar waarom niet de mening van, I don’t know, de opperpolitieman van Polen?

  10 Hoe kom je tot zo’n geschift plan?

  Nog even losstaand van het feit dat het gelukt is, hoe kom je op het geschifte idee om NAAKT een SCHAAP te slachten IN AUSCHWITZ? Wie verzint zoiets? Er moet één iemand zijn die op dat idee gekomen is. Dan ben je toch echt niet helemaal 100, eerder -100, in onze ogen. En het ergste is nog dat er 13 andere totaaldebielen mee zijn gegaan in dit plan. Vrijwillig, vermoedelijk.

  11 Hoe is het gelukt een schaap Auschwitz in te krijgen?

  Voornamelijk het schaapgedeelte vinden we vreemd. Waar komt Wollie bijvoorbeeld vandaan? Is hij gestolen van een of andere boerderij? Ging Wollie vrijwillig mee? Hoe kan het dat het niemand opviel dat een groep van 14 twintigers een schaap bij zich had? Het klinkt bijna als het begin van een slechte mop: Hoe lok je een schaap naar Auschwitz? *stilte* Door de r weg te halen! (Gras, gas. Ik weet niet, in mijn hoofd klonk het grappiger.)

  12 Waarom 14?

  Een schaap kun je het beste niet in je eentje slachten, want Wollie vindt het vast niet zo heel chill om vermoord te worden. Die gaat dan misschien wel een beetje tegenspartelen. We snappen dus dat het multiple geschifte naaktelingen waren, maar 14? Hier in de bunker is 14 uiteraard een heilig getal en het voelt dan ook haast als een teken dat de insanegekkies met zijn veertienen waren. Maar waarom?

  13  Wat nu?

  De 14 naaktelingen die Wollie in Auschwitz naar de andere wereld hielpen zijn door de superoplettende bewakers overgedragen aan de politie. Ze worden verhoord, want zelfs de Poolse politie zal wel een aantal vraagtekens hebben bij deze situatie. Maar dan? Stel dat er inderdaad niets dan wartaal uit die compleetmalloten komt. Wat voor straf verzin je dan? Is een schaap slachten strafbaar? Blijkbaar niet, want miljoenen doen het jaarlijks probleemloos. Naakt zijn in openbare gelegenheden mag dan weer niet, maar wat voor straf staat erop? Worden deze griezelige sektariërs weer gewoon vrijgelaten in de maatschappij?

  14 Waarom…

  Maar gewoon WAAROM? Echt. Er móet een reden zijn voor dit level van geschift gedrag. Dat willen wij hier in de bunker althans enorm graag geloven… Wij gaan nu eventjes een half uurtje headdesken en dan een glas whisky inschenken. Proosten op Wollie. Gedood door naakte totaalgekken. In Auschwitz.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  ludtvski
  ludtvski
  Gast
  24/03/2017 - 20:57 20:57

  Ik moest meteen aan Hermann Nitsch denken.
  Die deed meerdere Aktionen maar dan met vooral koeien.

  Wel naakt. En met meerdere mensen. En dan ook slachten.
  Maar of hij ook schapen gebruikt in zijn overigens prachtige werk
  weet ik niet.

  Bismarck
  24/03/2017 - 23:30 23:30

  Ik ken de achtergrond nog niet, maar dit zou een perfecte actie kunnen zijn om de aandacht eens te vestigen op het fascistische regime dat momenteel in het land van Auschwitz heerst en lak heeft aan lessen van de geschiedenis.

  Ome Hiepski
  26/03/2017 - 13:05 13:05

  Excuseer voor de late reactie, maar volgens een Poolse site en Google Translate zou het hier gaan om een protestactie tegen de oorlog in de Oekraïne.
  De WTF is in elk geval sterk in deze 🙁

  http://krakow.onet.pl/incydent-na-terenie-obozu-auschwitz-birkenau-zatrzymano-jedenascie-osob/nnbqv2e

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN