More

  RECENTE POSTS

  100+ BPM Is Minder Snel Dan Je Denkt

  Maar goed, daar gaat het eigenlijk ook helemaal niet om en daarom is de naam van dit muziekstuk ook gewoon heel slecht gekozen. Wat het wel bijzonder maakt is dat het door 350 totaal verschillende muzikanten wordt gespeeld en deze muzikanten hebben het stuk ook nog eens los van elkaar ingestudeerd. In onderstaande video kun je de première zien waar de muzikanten voor het eerst het dit muziekstuk samen spelen. Je denkt dat het een soort totale geluidsmayhem wordt, maar dat valt eigenlijk best mee.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  27/08/2014 - 16:58 16:58

  “Je denkt dat het een soort totale geluidsmayhem wordt, maar dat valt eigenlijk best mee.”

  Tja, als je een stukje code tegelijk door 350 verschillende computers laat uitvoeren, is het resultaat ook niet noodzakelijk een kakofonie. De meeste musici worden er op getraind om code (noten op papier) op een zo gestandaardiseerd mogelijke wijze om te zetten in muziek. Mensen die zich erover verbazen dat dat in een groter gezelschap verrassend goed gaat, zijn zelden mensen die zelf in een klassiek orkest, harmonie, fanfare of ander groter muziekgezelschap gespeeld hebben.

  Weirdoinventor
  Lid
  27/08/2014 - 22:54 22:54

  Grappig gelegenheidsorkest, voor zo’n festival, leuk. Maar een muziekstuk in marstempo “100+ BPM” noemen faalt wel een beetje. Het is maar het meest gebruikte tempo ooit, +-120… Ik heb een tijdje terug een soort van mix de titel 185 BPM meegegeven, en dat is eigenlijk al veel te vaag.

  Maar goed, wel grappig dus, en ik plaats verdomme niet te snel reacties. Kutsysteem.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN