Tja, je kunt lullen over van de Steur wat je wilt (en dat doen we dan ook met zeer grote regelmaat, zo ken ik mensen die zijn gestorven aan lullen over van der Steur), maar dit siert hem dan weer.

Wat dan? Hoor ik jullie in koor vragen. Nou, heel eenvoudig. Daar waar Angela Merkel het Duits OM de opdracht geeft om te onderzoeken of Jan Böhmermann vervolgt kan worden wegens het beledigen van de Turkse president Erdogan, gaan ze hier in Nederland kijken hoe ze zo snel mogelijk korte metten kunnen maken met de wet die het verbiedt om een bevriend staatshoofd te beledigen en zelfs nog meer dan dat alleen:

Ook ons eigen staatshoofd, de koning, moet op dezelfde manier als alle burgers beschermd worden tegen belediging. Dat is een logisch gevolg als je de regels voor belediging van buitenlandse staatshoofden wil aanpassen. Het is inconsequent als je alleen de regels voor bevriende staatshoofden wil aanpassen

Aldus Ard van der Steur in een brief die hij aan de Tweede kamer heeft gestuurd. Nu is deze wet de afgelopen tientallen jaren al vrijwel niet meer toegepast en geldt deze wet alleen wanneer het bevriende staatshoofd zich op moment van beledigen in Nederland bevindt. Maar dan nog is het een mooie middelvinger naar Erdogan en ook wel een beetje naar Duitsland. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook gewoon een totaal populistische maatregel zijn die het lekker doet bij de kiezer. Hoe dan ook, prima maatregel.

 

Reaguur dan!

2 reaguursels op "Zo rollen we in Nederland dan ook weer"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
cspr

Eindelijk kan ik vrijuit roepen dat Jigme Khesar Namgyel Wangchuk een kleine piemel heeft!

Roel Zwaar

Google Translate: “Wim van der Camp”
Ah.