Anne Frank! Niet zo enorm vaak, maar wel genoeg om voor eens en voor altijd een van Neerlands beroemdste treinreizigsters ooit te worden. En dat met een enkele reis.

Nou hadden ze in het ten oosten van ons gelegen vriendelijke buurlandje D een stel nieuwe treinen – die het ongetwijfeld prima gaan doen allemaal want moffen duitsers moffen zijn enorm goed met treinen – en die moesten dus allemaal een nieuwe naam hebben. Want dingen met namen zijn leuk. Ofzo. En omdat publieksparticipatie het bij de moffen duitsers moffen het ook gaat worden werd er een wedstrijdje uitgeschreven. Of ze daar niet met z’n allen een nieuwe naam voor een trein konden bedenken. Want kennelijk was de de emmer met leuke moffen duitsers moffen om een trein naar te vernoemen op. En wat komt daar dan uiteindelijk uitrollen? Yep, Anne Frank. Want niets beschrijft beter de gruwelijke efficientie van de Duitse spoorwegen als een meisje dat enorm haar best deed om vooral niet met de trein te hoeven. Volgens de PR dame staat Anne Frank voor “tolerantie en het vreedzaam samenleven van verschillende culturen”. Wat in tijden zoals deze natuurlijk super belangrijk is volgens de PR Dame. Wij zitten ondertussen met gebalde vuistjes te wachten op het bericht dat Anne Frank van achter is aangereden door een Duitse goederentrein. Gelukkig hebben ze bij de moffen duitsers moffen wel een beetje zitten opletten want Trainy McTrainface gaat het toch niet worden.

Reaguur dan!

7 reaguursels op "WEET JE WIE ER OOK WEL EENS MET DE TREIN GING?!"

Laat weten wanneer
avatar
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Bismarck

Anne Frank was natuurlijk wel een Duitse, hoe hard je ook probeert om haar als neerlandse te claimen. Verder prima idee van de Duitsers, een stukje Wiedergutmachung naar hun gedeporteerde ex-landgenoten toe.

Ds. Ploppo

Het kan VEEL erger….
Weet je hoeveel nazigeld er nog in Zwitserse kluizen ligt opgeborgen? En toch hebben de Zwitsers hun nationale munt naar Anne vernoemd. Zegt ook niemand wat van.

Monade
Actief baasje

Ik stel een alternatieve naam voor: Settela Steinbach:

Of is dat te antisintistisch?

Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
Actief baasje
Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking

Ja ja, laten we lekker aansluiten bij de Anne Frank stichting met de kritiek op Duitsland. Want dáár gebeurt het! Want zeg nou zelf, Anne Frank, daar heeft Israël het alleenrecht op. Kunnen ze fijn en tank of een gevechtsvliegtuig de Anne Frank noemen.

Weirdoinventor

Iemand zei dit is Anne Frank
Ze moet nog naar het station
Breng jij haar even dan haalt ze het wel
En ik zei goed maar wo ist der bahnhof dan?

Bismarck
Bismarck

Anne Frank schijnt wel een dingetje te zijn, dezer dagen. In Rome krijgt ze zelfs een voetbalshirt aan.