En weer een TOP2000 kneitert die het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld: His Royal Badness is niet meer, lieve Retecoollezertjes.

Halverwege de jaren 80 was Prince bigger than life, een superster op het raakvlak van Funk en Rock, en maakte een reeks onwaarschijnlijk goede albums, waaronder Sign Of The Times en Purple Rain, waarvan de titeltrack uw RCLNM van vandaag is. Gelukkig voor de goede smaak zijn de officiële clips van Prince minutieus van Youtube verwijderd, want mijn eerste voorkeur was natuurlijk “I would die 4 you”. Verder schreef Prince voor een hele rij andere artiesten songs die de TOP2000 haalden, zoals Sinéad O’Connor, Vanity en The Bangles.

Update: Geschokte reacties bij BN’ers!

  • Jeroen Krabbé liet weten “een goede vriend te hebben verloren”.
  • Patricia Paay zal vanavond bij Pauw onthullen dat ze het met Prince heeft gedaan
  • Carice van Houten moest een beetje huilen, zo liet ze via twitter weten. “Ik ben nu zooooo verdrietig. Prince kan niet doodgaan.”
  • Jeroen Krabbé belde terug. Het bleek om een verloren rol chocoprins te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=EsRUAoUvP10

Dodenherdenken, dat doen wij het hele jaar door. Alles en iedereen, wij maken -anders dan het 5 mei comité- geen onderscheid. Zo kwamen hier onlangs al David Bowie, Eddy Wally, en Lemmy van Motörhead langs op weg naar het hiernamaals.

Reaguur dan!

5 reaguursels op "RCLNM Dodenherdenking – Prince – Purple Rain"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
horrorneefje

Zo lang als het blijft staan: Purple Rain (1983). En wat een gitarist ook.

https://www.youtube.com/watch?v=tYKMis5uFv8

Roel Zwaar

Respect voor de man en zijn muziek, maar ik begin nu al onpasselijk te worden van de FB-tranen en de “je suis Prince” logootjes die iedereen meteen meent te moeten plaatsen. Alsof het verdomme je man/vrouw/vriend/vriendin/kind is die is overleden.

Toxteth O'Grady

I would die 4 u…

Dit was Ahmed

Erg jammer, hij was inderdaad groot en zeg maar gerust een mirakel bij leven. Maar in mijn perceptie kwam de man natuurlijk niet eens in de buurt van mijn dode vader die timmerman was met een volkstuintje, zelfs z’n aardbeienplantjes in de volle grond missen hem. En daar hoor je helegaar geen BNer over, gelukkig. Het verschil is dat wanneer een music celeb sterft we er gewoon een feestje bij hebben met goede muziek die we voor een deel al vergeten waren. Punt is, de sensatie van pap’s lekkere aardbeien blijft altijd beter.
Vanavond inschakelen op het NOS journaal, kijken of BNer Mark Rutte hier nog iets onzinnigs aan heeft toe te voegen. .

horrorneefje

‘Zo lang als het blijft staan…’

Niet zo lang dus. Zucht.