More

    RECENTE POSTS

    Duitse rechtbank: zieke mag zelf cannabis verbouwen

    Het duitse Bundesverwaltungsgericht heeft geoordeeld dat een 52-jarige MS-patient uit Mannheim voortaan zelf cannabis mag verbouwen en gebruiken als medicijn. De sinds 1985 aan MS lijdende man gebruikt al jaren cannabis om de symptomen van zijn spierziekte te verlichten.

    Woensdag oordeelde de rechtbank in Leipzig dat de uitzondering op het kweekverbod dat de man aanvroeg wel toegekend moet worden: er zijn geen alternatieve medicijnen beschikbaar met dezelfde werking, de ziektekostenverzekering vergoed geen medicinale cannabis vanuit de apotheek en deze kan hij niet zelf betalen omdat het te duur is.

    Er zijn in Duitsland ruim 600 patienten die medicinale cannabis gebruiken. Het oordeel zou er toe kunnen leiden dat patienten in het vervolg in vergelijkbare gevallen ook een uitzonderingstoestemming wordt verleend.

    Meer potsen op Retecool? Dat kan! Zo kunt u bij ons niet vaak genoeg lezen dat die bandenplakker niet spoort, of anders waar de TTIP-onderhandelingen onder gebukt gaan. Ons uitmaken voor stonede hippies kan voorts op Twitter. Spacecake-recepten kunt u op Facebook met ons delen, maar dan wel nadat u onze pagina heeft geliked.

    0 0 stemmen
    REET DEZE POTS!

    3 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    3 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
    Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
    Gast
    08/04/2016 - 16:18 16:18

    ow psst.. ome MC… MS is geen spierziekte, het is een zenuwziekte.
    volgens mij in het kort:
    De aantasting van de myeline laag van de zenuwen… da’s de isolatie laag rond zenuwen. Eigenlijk een auto-imuun probleem, want het aantasten lijkt te gebeuren door het lichaam zelf.

    Xloph
    08/04/2016 - 18:26 18:26

    Poe poe, het is toch wat dat je in deze vrije samenleving zomaar niet in de cel wordt gestopt voor een paar plantjes..

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN