More

  RECENTE POSTS

  Welkom op 15 maart: stemmen maar!

  Een hele goedemorgen, Nederland. Welkom op deze 15 maart; de dag dat we mogen stemmen. Mogen, zeggen we, want stemmen is een recht, geen plicht. Iedereen die stemgerechtigd is heeft onlangs een mooie stempas gekregen waarmee je naar een stembureau bij jou in de buurt gaat om je stem uit te brengen. Je gaat vandaag dan ook doodgegooid worden met berichten over stemmen. Bereid je maar voor! Ook je lievelingsblog Retecool doet al weken enorm mee. Heerst!

  Jij gaat vandaag hartstikke stemmen, toch? Uiteraard heb je de stemwijzer gedaan, waar iets anders uit kwam dan je verwachtte, en natuurlijk heb je geïnvesteerd in het lezen van verschillende partijprogramma’s, variërend van 1 tot 114 pagina’s. Ook heb je gisteravond het grote debat gekeken en goed geluisterd naar je favoriete lijsttrekker. Jouw keuze is dan ook weloverwogen en gaat nut hebben. Right?

  Of niet

  Of je besluit niet te gaan stemmen omdat je denkt dat jouw stem toch geen ruk gaat uitmaken. Omdat je er geen zin in hebt, geen tijd voor maakt of er gewoon niet bent. Omdat er geen enkele partij is die ook maar enigszins in de buurt komt van jouw ideeën qua standpunten of omdat je een rebel bent. Het boeit echter niemand dat jij niet gaat stemmen, hadden we laatst al geconcludeerd. Ga dan maar wat anders doen. Je tanden stoken of GTA5 spelen met een Shültenbrau naast je. Wij gaan namelijk wèl stemmen.

  In de bunker

  Hier in de bunker zijn snoeiharde discussies gevoerd over de verschillende partijen en waar er nou in sliertsnaam op gestemd zou moeten worden. Dat werd wel een interessant gesprek, want Taart ging neuriënd uit het raam zitten kijken en Terra riep dat ze het maar vreemd vond dat D66 kinderen van 16 actief stemrecht wil geven. PvdD heeft gewoon kinderen, hoogbejaarden en BN-ers op de kieslijst gezet, dus daar gaat sowieso niemand van de redactie op stemmen. Reet bleef de waardige kalmte zelve, als de Gandalf die hij is, maar Jake, Ome Mc en Flepz0r kwamen enthousiast als labradorpups met sterke argumenten. Ome Mc zei bijvoorbeeld dat het weird is dat de SGP aan de ene kant tégen hulp bij zelfdoding is, ook na een voltooid leven of uitzichtloos leiden, maar vóór de doodstraf. Ome Mc: “Je mag NIET dood als je dat zelf wil, van de SGP, maar wel als de rechter dat wil.”
  Daarop reageerde iedereen dan ook met ‘lolwut?’. Onze poll van 2 februari laat opmerkelijke uitkomsten zien trouwens! Je kunt je stem nog uitbrengen.

  Debat

  Gisteravond was het debat bij de NOS, dat kun je bijna niet gemist hebben. Hier in de bunker zaten we dan ook op het puntje van onze vochtige bureaustoelen met plop en nootjes. Lees hier hoe je favoriete redactie zich helemaal uit de bilnaad liveblogde. Uitspraken als ‘Asschertuig’ en ‘een hek in de lucht’ kwamen langs. Pechtold klaagde dat D66 te vaak alleen stond, Marianne leek dronken en Jan Roos vond het woord ‘zeespiegelstijging’ lastig om uit te spreken. Roemer wil geen superstaat en Klaver probéérde het leenstelsel te verdedigen, maar Rutte deed zowaar een Trumpje: “We hebben de beste denkers, de beste bedrijven.” Het was een belevenis. Maar vandaag is het dan echt zover: de verkiezingen. Je kunt tot 9 uur vanavond stemmen. Succes!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Rob Maathuis
  Rob Maathuis
  Gast
  15/03/2017 - 11:01 11:01

  Leuk stuk!

  vanita8
  vanita8
  Lid
  15/03/2017 - 18:53 18:53

  gaan wij in een moskee stemmen? ik dacht dus fokking niet. toen Balkenende nog in beeld was, werd hij door een geitenneuker uitgemaakt voor vuile christenhond. Toch lijkt het mij erg passend om met hondenschijt aan onze schoenen uitgebreid die moskee te betreden; we zullen ze een poepje laten ruiken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN