More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: de McDonalds Veggie Homestyle Crispy Chicken

  Naar McDonalds gaan voor een vegetarische hamburger is zoiets als naar de hoeren gaan voor een fijn gesprek: volkomen ongeloofwaardig en onlogisch! Niettemin, de Mac heeft haar bestaande Veggie Burger afgelopen week van het assortiment afgevoerd en vervangen door de Veggie Homestyle Crispy Chicken, wat qua benaming al 10 stappen in de goede richting is! Wie ooit zo dapper was om de Veggie Burger te bestellen zal gemerkt hebben dat deze naar legoblokjes smaakte. Een bruine, taaie plak imitatie-schoenzool met daarin fluoricerende groene, rode en oranje stukjes ondefinieerbare groente verwerkt. De Veggie Burger was overigens wel handig voor kleine kinderen, want als-ie per ongeluk op de grond viel, stuiterde-ie meestal keurig netjes weer terug op je tafel.

  Maar hoe is die nieuwe vegaburger dan? Om dat voor u uit te zoeken trokken uw onverschrokken Vretecool redacteuren Tox & Web speciaal hun meest slonzige trainingspakken aan om zo onopvallend mogelijk zich tussen de McDonalds-clientèle te begeven. Maar niet nadat we de webcare afdeling van McDonalds de volgende keiharde onderzoeksjournalistiek-vraag hadden gesteld, want die Vegaburger-waarheid gaat op tafel komen, nondedju!

  “Lieve McDonalds
  Wij lazen op https://www.mcdonaldsveggie.nl/ dat jullie nieuwe Veggie Homestyle Crispy Chicken Burger onder andere Cheddar kaas bevat. Op jullie FAQ pagina lezen we daarnaast: “”De Cheddar Cheese die we onder andere serveren op de Cheeseburger en Big Mac is niet vegetarisch, de andere kazen wel.” (was een vraag uit 2014, maar toch) Zit die cheddar nu ook op die nieuwe Veggie burger? Of zijn jullie toch geswitched naar vega-cheddar? We slapen hier gewoon niet van, dus graag een snel antwoord.
  kusjes, Tox & Web”

  Intussen al drie dagen geleden verzonden en gofferdomme nog steeds geen antwoord. De klootzakken!
  Terug naar de proeverij: via de bestelpaal bestelden wij onze Veggie Homestyle Crispy Chickens, kosten per stuk 5,20 euro, waarbij Tox ook de echte kip-versie bestelde voor een full bek-to-bek vergelijkend warenonderzoek! En wat houdt die zogenaamde Homestyle dan precies in? Een Valess vegetarische kipburger op “een luxe sesambroodje met natuurlijk gerijpte Cheddar Kaas, Batavia sla, rode ui en gekarameliseerde uiencompote en spicy pimento saus”, zo staat er op de McWebsite. Er is trouwens ook een poor man’s versie van Veggie Homestyle Crispy Chicken, kortweg de Veggie McChicken, die iets rond de 3 euro moet kosten. Colaatje ernaast voor Tox, Sprite voor Web, and off we go!

  Web: “Ik vind ‘m wel meevallen.”
  Tox: “Het smaakt zoals alles bij de Mek, maar voor kipprodukt een prima vervanger.”
  Web: “Hoe is-ie in vergelijking met de echte-kip burger?”
  Tox: “Die met echte kip smaakt bijna hetzelfde maar dan iets taaier qua bite en wat zouterder. De vegaversie is lekker dik.”
  Web: “De saus bepaalt erg de smaak. De panneer springt er in goede zin uit in de bite.”
  Tox: “Ik weet trouwens niet wat dit gele plakje is, maar dat is beslist geen cheddarkaas.”
  Web: “Het zal wel op de ingredientenlijst staan als “zuivel-fantasie””
  Tox: “Maar je moet dit niet voor de voedzaamheid doen. Het is hoofdzakelijk veel pittige saus op de bekende Valess schnitzel
  Web: “Die uiensaus is inderdaad ranzig en enorm overdadig. En inderdaad bijna net zo pittig als de prijs van het geheel. Gelukkig kregen we er ieder 4 servetten bij. Maar verder valt het me reuze mee”
  Tox: “Maar die saus he? die is…” (rent naar het toilet)
  Web: “Haha watje, kan je niet eens…” (rent ook naar het toilet)

  De blijde doos
  De blijde doos
  McChicken
  McChicken
  McChicken vega nadat Tox erop had legge kauwe
  McChicken vega nadat Tox erop had legge kauwe
  McChicken vega, met zaadbol en "kaas"
  McChicken vega, met zaadbol en “kaas”
  McChicken - met veggie waarschuwingsstickert
  McChicken – met veggie waarschuwingsstickert
  And so it begins....
  And so it begins….
  Blijkbaar zijn er ook mindere lekkere kipburgers in het assortiment
  Blijkbaar zijn er ook mindere lekkere kipburgers in het assortiment
  McChicken - die witte saus zat er al op
  McChicken – die witte saus zat er al op
  Een kijkje in de McChicken
  Een kijkje in de McChicken

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Bite
  Sausje
  Prijs
  Benodigde dode dieren

  RECAPITULEREND

  Net zo matig als alle andere burgers bij de Mac, dus wat dat betreft al stukken beter dan de oude Veggie Burger. Groot pluspunt is dat er geen levende dieren voor zijn mishandeld, en ook geen dode dieren. Verder best wel duur in onze ogen.

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  31/08/2018 - 16:29 16:29

  Veggie chicken, is dat kippenvlees van kippen die geen vrije uitloop hebben gehad (en dus geen wormen hebben kunnen eten)? Of hebben we weer eens te maken met een helemaal geen tien stappen betere, maar compleet misleidende (tien juridische stappen zul je bedoelen!) naamgeving?

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  31/08/2018 - 16:32 16:32

  Dat laatste, ik verbaasde mij hier ook al over.

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  31/08/2018 - 16:42 16:42

  Idd Normaliter is het streng verboden, en word je geconfronteerd met treurnis als “kipstuckjes”, en “speckjes” en andere troepjes.

  Overigens zijn de Valess en Vivera producten best te hachelen (uiteraard de falafel, maar ook de “hamburger”). Onthoudtip voor als je een onontkoombare vegadate hebt.

  /Mijn naamidee: “homeopathische kip”, “homeopathische tomahawk steak”, etc. is vrijelijk te jatten.

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  01/09/2018 - 16:17 16:17

  Ik was vanmiddag boodschappen doen, en in het vegetarische schap van de Jumbosupermarkt kwam ik “biefstukc” [sic] tegen. Ik wilde in snikken uitbarsten, maar toen dacht ik aan Bismarck die het gisteren voor één keer openlijk met mij eens was, en toen was het gelijk over.

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  08/09/2018 - 11:44 11:44

  Oogst van mijn recente Hein de Kort-twitterbinge:

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  31/08/2018 - 18:38 18:38

  Ik een hamburger zit ook geen ham. Maar je hebt gelijk. Waarschijnlijk is “chicken” de juridische uitweg, want dat is geen “kip”?

  Bismarck
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  01/09/2018 - 14:10 14:10

  Chicken is Engels voor kip, waar Hamburger verwijst naar de onder Duitsers (dus ook onder Amerikanen, die immers Duitsers zijn) populaire bereidingswijze van koe. Iedereen die adverteert met een vegetarische Hamburger moet dus de doodstraf krijgen, net als Ronald.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  03/09/2018 - 14:51 14:51

  Chicken is Engels voor kip, waar Hamburger verwijst naar de onder Duitsers (dus ook onder Amerikanen, die immers Duitsers zijn) populaire bereidingswijze van koe.

  Jij doet niet zegt!

  Denise
  Denise
  Gast
  15/01/2021 - 13:20 13:20

  Wat een mutsen artikel.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Net zo matig als alle andere burgers bij de Mac, dus wat dat betreft al stukken beter dan de oude Veggie Burger. Groot pluspunt is dat er geen levende dieren voor zijn mishandeld, en ook geen dode dieren. Verder best wel duur in onze ogen.Vretecool: de McDonalds Veggie Homestyle Crispy Chicken