More

  RECENTE POSTS

  Thierry Baudet’s Forum voor Democratie lanceert manipulatieve stemwijzer

  U weet het inmiddels, Retecool zit in het ja-kamp met betrekking tot het referendum over het associatie-verdrag met Oekraïne. Doen we niet geheimzinnig over, dus dat we u graag in ons kamp willen is bij u tenminste bekend. We komen dan ook met inhoud en argumenten en dat soort dingen en verwachten niet dat het succes van onze campagne beïnvloed wordt doordat u weet dat wij voor zijn.

  Het nee-kamp heeft blijkbaar niet zoveel vertrouwen in een strategie waarbij u over hun partijdigheid geïnformeerd bent. Dat wil zeggen: die conclusie trokken wij na het invullen van de “Stemwijzer voor het Oekraine Referendum“.

  Allereerst de Stemwijzer, die geenszins officieel is. U kent het principe: u krijgt een aantal hapklare stellingen, mag dan een mening aankruisen in een vakje en daarna vertelt het ding u wat u moet stemmen. Dat is an sich al een redelijk dubieuze manier om een mening te vormen, want het is enorm te manipuleren, maar als je dan een stemwijzer hebt is het wel fijn als de stellingen dan ook over de inhoud gaan. Stemwijzerreferendum.nl heeft daar schijt aan en komt met stellingen als:

  Het referendum op 6 april 2016 is een goede gelegenheid om mijn waardering voor de EU politiek kenbaar te maken.

  Ten eerste: nee. Ten tweede kan je hieruit op geen enkele manier opmaken wat iemand zou moeten stemmen. Al hebben we wel een gevoel dat een “eens” op deze stelling je naar de “nee”-kant stuurt. Nog een stelling? Ja hoor.

  Ik vind het niet nodig dat op 6 april 2016 een referendum wordt gehouden, het parlement heeft immers al ingestemd met het verdrag.

  Verdacht vaak vinden mensen het ook onnodig dat er huizen in de fik staan, maar als de vlammen uit het dak slaan heeft dat weinig meer te maken met de keuze om dan de brandweer te bellen.

  Het associatieverdrag met Oekraïne is een opstap naar volledig EU-lidmaatschap.

  Wederom een stelling waar je helemaal niet mee kan meten of iemand voor- of tegen zou moeten stemmen, tenzij je er vanuit gaat dat iedereen tegen een potentieel EU-lidmaatschap van Oekraïne is. Van de 20 stellingen zijn er zeker 10 waarbij een politieke mening alvast impliciet ingevuld lijkt, en zeker 2 die dus totaal niet over het associatieverdrag gaan, want stelling 17 is:

  Het referendum op 6 april 2016 is een goede gelegenheid om mijn onvrede over de EU kenbaar te maken.

  Het moge duidelijk zijn: deze “stemwijzer” pretendeert neutraal te zijn, maar presenteert vooral stellingen die gunstig zijn voor het tegen-kamp en moedigt voor het geval een inhoudelijke onderbouwing ontbreekt ook nog even meermaals aan het referendum te misbruiken voor een proteststem. Reden genoeg voor Retecool om eens te kijken WIE dit stukje manipulatie naar de mensen toe dan in het leven heeft geroepen.

  De contactpersoon voor het domein is Anne-Paul Houwen. Houwen is een serie-ondernemer in de filmwereld, onder andere één van de financiële krachten achter de hollywoodfilm Kidnapping Mr. Heineken. Op zijn bedrijfsadres staan ruim 14 BV’s geregistreerd. Van zijn talent-agency had nog niemand in de bunker gehoord. Van het talent in zijn cliëntenportfolio ook niet. Wat gezien onze actieve houding ten aanzien van de acquisitie van talent voor de maandagochtend opvallend is, maar niet ontegenzeggelijk een minpunt vormt.

  Hoi! Wij zijn Retecool, wie ben jij?
  Hoi! Wij zijn Retecool, wie ben jij?

  Maar wat drijft een succesvolle filmbobo ertoe om zo’n vodje online te gooien, vroegen we ons af. Moeten we ons zorgen maken? Is er iemand die hem opvangt in de late uurtjes waarin hij zich alleen en gefrustreerd voelt? We keken even naar de man zelf en vonden wat lijkt op een “old boys network”. Houwen is namelijk al jaren goed bevriend met Rob Rooken, ook serie-ondernemer. Rooken haalt Houwen naar twitter, Houwen geeft Rooken een tip als hij ergens een website moet draaien voor een brievenbusfirma op de Zuid-as. Dat werk.

  OnPaste.20160220-183556
  Zeg, nu we hier toch zijn, kan je even een domeintje voor mij regelen? Ik heb het liever niet op mijn naam.

  Rob Rooken is een internetondernemer met een hele serie aan bedrijven in eigen bezit. Een internetter van het eerste uur, als het ware. Maar hij is niet alleen ondernemer, hij is ook politiek actief – dat blijkt wel uit zijn activiteiten. Hij is hoofd ICT bij het  Forum voor Democratie onder leiding van Thierry Baudet, en ook eigenaar van het domein voor deze illustere club.

  De nieuwssectie van “Forum voor Democratie” leest, verrassend genoeg, als een light-versie van onze Roze Buren: alles behalve neutraal. Nance loopt hier te roepen dat zo’n Old Boys link niets zegt over de betrokkenheid van het Forum voor Democratie, maar het is ons allemaal een beetje te toevallig dat de ICT-ondernemer van het “Forum voor Democratie” op 7 februari met de eigenaar van het domein van de stemwijzer – geregistreerd op 8 februari (voor de mensen die niet zo handig zijn met data: dat is dus een dag later) – aan motoren staat te sleutelen en dat het één en het ander dan niets met elkaar te maken zou hebben. Wij zeggen dus dat deze manipulatieve stemwijzer het werk van Thierry Baudet’s “Forum voor Democratie” is. Doen we gewoon. En die actie staat ze, wat ons betreft, niet bepaald netjes.

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendum posts hier. Ook zijn wij van Retecool ook superbehulpzaam. Zo weten wij wat je moet doen als je opeens in een hippe koffietent staat. Wij vinden het sowieso heel leuk als u ons leuk vindt op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Oersoep
  Oersoep
  22/02/2016 - 13:28 13:28

  Maar… waarom ligt die meneer op een bureau?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Oersoep
  22/02/2016 - 13:57 13:57

  Dat doen aandachtshoeren nu eenmaal graag.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Oersoep
  22/02/2016 - 15:04 15:04

  Dat bureau is een vleugel en verder wat Toxteth O’Grady zegt.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Reet
  22/02/2016 - 20:23 20:23

  Linker of rechter vleugel? Ik wil weten wat ik stemmen moet!

  Hark
  Hark
  22/02/2016 - 16:01 16:01

  http://zakath-nath.joueb.com/images/office4.jpg

  Wat is die Thierry (wtf?) toch ook een narcist zeg.

  Hoofdmeester
  23/02/2016 - 02:16 02:16

  Een pseudo-intellectueel met de inhoudelijke diepgang van een pierebadje op een hele warme dag.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN