More

  RECENTE POSTS

  Retecool Zeepkist – Ergernis – Paul Veerkamp

  Vandaag de eerste in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart aanstaande: Retecool Zeepkist. Veel mensen vinden dat ze beter kunnen schrijven dan de redactie van uw geliefde blog. Maar dankzij de sociale mediaas krijgen we dat nu ook te horen. Dus wie zijn wij dan om deze Vox Pop niet op een zeepkist te schoppen en het woord te laten doen, want laat maar zien dan.

  Zo liet Paul Veerkamp weten via Facebook Messenger dat hij prima kon schrijven. Dus laten we u, de lezers, dat beoordelen aan de hand van zijn eerste inzending. Want zoals u weet van grote denkers als Juncker, Verhofstadtdtd en Greet, als we demense hun stem ontnemen en ze niet gehoord worden door de hoge heren in Den Haag, dan krijgen we een wereldoorlog van wereldformaat.

  Aangeven of u hiervan meer, meer, meer danwel minder, minder, minder wenst kunt u via het plusje of minnetje onderaan de pots. En net als bij Geenpeil een echte democratie geldt “meeste stemmen gelden”.

  Je kan er niet omheen. Mensen ergeren zich mateloos aan… waaraan eigenlijk en waarom eigenlijk? Ik erger mijzelf nergens aan. Mijnerzijds geen gevoelens van jaloezie of machteloosheid, woede of frustratie. Trump, dobbernegers, dikke rokende ongezonde mensen, het kan me totaal niet boeien. Ik zie die dingen wel, maar ik voel mij er niet door aangesproken, noch verantwoordelijk voor. De wereld is er voor mij en niet andersom. Het leven neem ik zoals het is. Wel probeer ik er een draai aan te geven die voor mij gunstig is. Lukt dat echter niet, even goede vrienden. Morgen zijn er weer nieuwe kansen. Waarom je leven vergallen met geweeklaag over het verleden en dingen die je niet kunt veranderen? 

  Mensen die leven in het “land van ergernis” zijn constant beledigd. Hun energie gaat op aan ergernissen. Er is echter hoop. Vraag een oudje naar zijn huidige ervaring en het antwoord is: het doet er niet meer toe. Geslachtofferd door geërgerde familie, geërgerde vrienden, geërgerde bekenden, geërgerde ambtenaren, geërgerde zorgmanagers wachten velen op een snelle, pijnloze oplossing en vertellen zij dat het er niet meer toe doet. Geërgerd zijn ze al lang niet meer. Die emotie is uitgedoofd. Voel je jezelf ook geërgerd… goed nieuws: het houdt een keer op. De verlossing ligt in het verschiet. 

  Voor vandaag dus een geërgerde dag toegewenst, de wereld draait nog wel even door en als je een geërgerd persoon tegenkomt, zeg maar dat het een keer over zal gaan. Vanzelf. Dankzij vadertje tijd.

  Paul Veerkamp

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Avad Acadabra
  Avad Acadabra
  Gast
  08/02/2017 - 11:33 11:33

  Ik erger me aan deze nutteloze post.

  Semi Sparrow
  Semi Sparrow
  Gast
  08/02/2017 - 14:13 14:13

  Clou? #fail. Doe dit maar niet meer. Niet meer doen, RC, dit gaat nergens over.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  08/02/2017 - 15:12 15:12

  Ok ok, de boodschap is volgens mij “mens erger je niet, want niets wat jij doet, doet er toe” Da’s wel verrot nihilistisch zeg!
  Nogal nietszeggend imho.

  Monade
  08/02/2017 - 19:18 19:18

  Ik zie die dingen wel, maar ik voel mij er niet door aangesproken, noch verantwoordelijk voor.

  Gestopt met lezen.

  Schrijf en post dan niet, egocentrische zuurstofdief.

  Paul Veerkamp
  Lid
  08/02/2017 - 20:01 20:01

  Dank voor de zeepkist….

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN