More

  RECENTE POSTS

  PvdA begint lulkoekoffensief

  De PvdA moet activistischer worden. Dat zegt partijvoorzitter Hans Spekman in een reportage van Nieuwsuur. Hij vindt dat er ruimte is, nu veel wetgeving van het kabinet is aangenomen. “En die ruimte gaan we gebruiken.” Ho wacht. Tot hier. Mag ik dit even voor u vertalen? Wij hebben onze achterban compleet vernacheld. We hebben de verzorgingsstaat afgebroken, VVD-beleid gevoerd, JSF gekocht, bankiers de hand boven het hoofd gehouden, huurders een oor aangenaaid. Dat is allemaal bij wet geregeld. Het is nu weer tijd dat we de mensen lulpraatjes gaan verkopen.
  Nee Hans, zo werkt het niet.

  Spekman zegt dit naar aanleiding van de onrust die er is over het over de schutting hevelen van zorgtaken naar de gemeenten. “Op dit onderwerp proef ik de gierende onzekerheid van mensen.” De PvdA-voorzitter heeft een actie op touw gezet waaraan alle gelederen van de PvdA meedoen: van de wetenschappers van de Wiardi Beckmanstichting tot de leden van de partij die in de zorg werken.
  Het idee is dat al deze mensen een vinger aan de pols houden en waarschuwen als er problemen zijn bij de zorg in gemeenten. “Als er fouten optreden, vind ik dat we gelijk moeten optreden als politieke partij. Dat is de dure plicht van de Partij van de Arbeid.”

  Een vinger aan de pols. YESSS!!!!! Ik had het niet beter kunnen bedenken Hans. En mooi! Dat zelfs partijbonzen als Wim Kok, Lodewijk de Waal en Erik Staal (voor de gemeente Bonaire!) straks onderweg naar de golfbaan vanuit de Cayen even uit het geblindeerde raampje koekeloeren om te zien hoe het bezuinigingsexperimentje van Klijnsma & Van Rijn uitpakt. Top. Waterdicht systeem. Als oma straks d’r nek breekt wanneer ze van een keukentrappetje is geflikkerd, dan zal ze natuurlijk als eerste steun zoeken bij de partij die ervoor heeft gezorgd ze met d’r artrosevingertjes weer op dat keukentrappetje moest gaan staan. Logisch. Maar weet je wat het is Hans. Volgens mij was de dure plicht van de PvdA een hele andere. Volgens mij was die om conform jullie verkiezingsbelofte ervoor te zorgen dat het nooit zover was gekomen. Dat hoogbejaarden niet uit hun vertrouwde omgeving werden gejaagd. Dat oudjes niet wanhopig om zich heen kijken hoe dat nou moet nu de gemeente geen geld meer heeft voor een hulpje die ze zelf niet kunnen betalen van hun uitgeklede AOW-tje. Terwijl je gelijktijdig tienduizenden de ww annex bijstand in duwt. Dat gehandicapten voor hun dagbesteding niet afhankelijk worden van hoeveel er nog in de gemeentelijk pot zit aan het einde van het jaar. Een pot die op voorhand overigens al voor de helft is leeggetrokken omdat de regering de voorkeur geeft aan een opkoopprogramma van ‘slechte leningen’ van teringbanken in knoflooklanden waarmee de PvdA zich wèl solidair heeft verklaard.

  Veel succes met je gelul over sterk en sociaal Hans.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  happysolo
  happysolo
  Lid
  06/10/2014 - 07:52 07:52

  Voor de patiënt wordt een uitje in de gezondheidsindustrie steeds ziek makender.
  Hij krijgt geen vakbekwame behandelaar meer, die hem recht in de ogen kijkt.
  De dokter heeft geen tijd voor een goed gesprek. Hij is op de computer bezig om zijn inkomen veilig te stellen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  06/10/2014 - 08:48 08:48

  De spagaat is eenvoudig uit te leggen; sinds de jaren zestig geldt:
  – ieder kind dat tot drie kan tellen mag studeren, managen en graaien
  – iedereen die te stom is om te poepen* krijgt een uitkering (en toch een groot gezin)

  er zijn is dit land veel werklozen en afgekeurden, maar iemand die een defecte wasmachine aan de praat kan helpen is niet meer te vinden.
  De administratieve rompslomp voor hulp waar je ‘recht’ op hebt maken eenvoudige zorgtaken voor de overheid onbetaalbaar.
  (Mijn moeder ‘huurt’ hulp bij een kleine VOF, dat is wit en kost in haar geval minder dan de eigen bijdrage)

  *) poepen, ook in het Vlaams

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/10/2014 - 10:23 10:23

  @MD
  Als je in het Vlaams te stom bent om te poepen, krijg je juist geen groot gezin…

  Illuminatus Magnus
  06/10/2014 - 11:37 11:37

  Nek gebroken? Onder de grond schoffelen! Da’s goed voor de moestuin. Zo participeert oma in de gemeenschap zelfs na haar dood.

  RoHS
  RoHS
  06/10/2014 - 12:08 12:08

  Spekman zit enkel bij de PvdA om te doen als of ze nog iets geven om hun eigen achterban. Dat is dan ook het enige verschil met de VVD.

  Dat de onvermijdelijke ramp die de overheveling van de zorg naar de gemeente de ganadeklap voor de PvdA mag worden.

  Hier gemeenten, hebben jullie een zak geld voor de zorg. Ja wij konden het niet voor zo weinig, maar jullie mogen nu het wiel opnieuw uitvinden, dus doe maar wat. Nou doei he!

  Møhammed Said al Sahaf
  06/10/2014 - 13:52 13:52

  Topicplaatje..

  E.R. Deoz
  06/10/2014 - 18:51 18:51

  [imgcomment image[/img]

  Goede spotprent blijft goed.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN