More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Waarom Oekraïne niet bij Rusland wil horen.

  Gisteren was het twee jaar terug dat Rusland de Krim annexeerde en hoewel dat een tijd van onstuimige berichten over de rest van Oekraïne is geweest, horen we wellicht wat weinig uit het nu door Rusland ingenomen schiereiland. De mensen van Human Rights Watch zijn er echter wel mee bezig geweest.

  Russische autoriteiten hebben in de afgelopen twee jaar een klimaat van angst en onderdrukking gecreëerd op de Krim, aldus Human Rights Watch. Hugh Williams, HRW-directeur van Europa en Midden-Azië, merkt op dat het het erg moeilijk is om de situatie te monitoren vanwege de geografische ligging van de Krim.

  De ruimte voor vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging en de persvrijheid is dramatisch ingeperkt. De autoriteiten doen geen onderzoek naar paramilitaire groepen die worden beschuldigd van martelingen, afrekeningen, gedwongen verdwijningen en gewelddadige aanvallen van en op Tataarse bevolking en pro-oekraïense activisten en journalisten.

  Burgers van de Krim krijgen een buitenlanderstatus tenzij ze de russische nationaliteit aannemen. Doen ze dat niet, dan kiezen ze voor een leven vol discriminatie op het gebied van werkgelegenheid en sociale voorzieningen.

  Ook wordt er, aldus HRW, onder het mom van extremisme- of terrorismebestrijding willekeurige vervolging toegepast op Tataren die openlijk tegen de Russische bezetting zijn. Tataarse media worden doorzocht, bedreigd of gedwongen gesloten.  Bijeenkomsten, zoals de herdenking van de deportatie van Krimse Tataren, worden verboden.

  Er worden ook huiszoekingen, of misschien moeten we ze gewoon razzia’s noemen, gehouden onder de Tataarse minderheid, op zoek naar drugs, wapens of verboden literatuur.

  Rusland probeert ook via de rechter Mejlis te verbieden onder de noemer dat het een ‘extremistische organisatie’ zou zijn. Mejlis is een officiële vertegenwoordigingsorganisatie die zich onder andere bezighoudt met het opheffen de effecten van de Tataarse genocide door de Sovjet-Unie in 1944.

  Oleg Sentsov, een Oekraïense filmmaker, werd veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf onder het mom van het leiden van een ‘terroristische organisatie’, alleen op basis van 2 door marteling verkregen getuigenverklaringen. Er werd geen daadwerkelijk onderzoek naar de aanklacht gedaan.

  Oleg Sentsov

  Dit zijn dus de acties van de staat waar het Referendum Nee-kamp van zegt “Daar moeten we vrienden mee blijven, want anders kost het geld.” Hoeveel is een mensenleven eigenlijk waard?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN