More

  RECENTE POSTS

  Meldpunt PVV: Gebroken verkiezingsbeloften

  Laten we het nog eens gezellig over de Partij van de Vrijheid hebben. Geertje had vandaag weer eens een stukje publiciteit naar de mensen toe gescoord door het verzet in Purmerend een hart onder de riem te steken. Daarbij kondigde hij maar weer eens een meldpunt aan. Altijd goed, zo’n meldpunt. Zouden we vaker moeten doen. Nou vroeg laatst iemand zich af hoe het nou eigenlijk zit met het geroeptoeter van Geert, Fleur en de rest van het circus. TL:DR; als het aankomt op politieke winst voor de PVV-kiezer is dit circus faillieter dan Renz.

  Want roepen kan de PVV erg goed, maar een partij moet je dus gewoon op z’n stemgedrag beoordelen. Nou kunnen we u zo wel vertellen dat dat nogal een klus is, maar deze facebookpagina heeft daar aardig wat tijd in gestopt en kwam met een lijstje van dingen die je als je naar z’n geraaskal luistert niet van Schreeuwwitje zou verwachten.

  Bezuinigen
  Zo stemde de PVV dus voor bezuinigingen op jonggehandicapten, sociale werkplaatsen, de huurtoeslag, alleenstaande ouders, het PGB en ouderenbegeleiding. Ook de politie moest het ontgelden: bezuinigen op de politieopleiding en vergoedingen voor aspirant-agenten, reclassering en Montfrans-middelen, waarmee overlast en verloedering werd bestreden.

  Marktwerking
  In de media is de PVV éénkennig tegen marktwerking voor essentiële voorzieningen. Gek genoeg stemden ze wel in met de prijsverhoging van het OV, beperking van wie er in sociale huurwoningen mogen wonen, elite-tolrijbanen, particuliere investeringen en winstuitkering in ziekenhuizen en betaalde voorrangszorg. Verder zijn ze voor liberalisering van de sociale huursector.

  De Dierengestapo
  Een circus is natuurlijk geen circus als het niet een behoorlijk slecht track record heeft daar waar het op dierenwelzijn aankomt, wat toch in woord wel een stokpaardje van de PVV is. 114 red een dier is echter een nummer dat niet onder de sneltoets staat in het fractiekamertje van de PVV: verplichte brandbestrijding in stallen, betere controle op intensieve veehouderij, aangescherpte dierenwelzijnsregels, een einde aan de bio-industrie, verbod op het verkopen van een bedreigde vissoort, behoud van dierenrechten: de PVV is er allemaal op tegen. De Nederlandse leeuw is echter wel koning in het circus van de PVV want de plezierjacht op wilde zwijnen op de Kroondomeinen was dan weer geen probleem.

  Democratie
  Meer openheid en democratie. De macht terug naar de burger. De hete aardappelstem van het blonde retoriekmonster doemt in mijn hoofd op bij het schrijven van de woorden, inclusief extra gratis irritant Limbolandaccent. Ook hier is echter de daad niet bij het woord te vinden en lijkt Wilders slechts een spreekstalmeester die een horde clowns aankondigt met overdrijving en bravoure om vervolgens toch een kudde klunzige kanslozen in de piste los te laten die weliswaar de schmink van verkiezingsbeloften dragen, maar daarmee vooral vaak op hun bek gaan. Groeiende Europese bemoeienis met woningcorporaties, meer invloed van Brussel op de begroting kon op de steun van de PVV rekenen, maar meer zeggenschap over onze land- en tuinbouw, openbaarmaking van de zakelijke belangen van ministers en onderzoek naar de invloed van geld op de rechterlijke macht konden dat niet. Verder is Geert enorm fan van TTIP, wat nou ook niet bepaald getuigt van opkomen voor Henk en Ingrid of het ‘redden van Nederland’.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  trackback
  06/10/2015 - 20:27 20:27

  […] Meldpunt PVV: Gebroken verkiezingsbeloften – retecool (satire) […]

  G®®†
  G®®†
  06/10/2015 - 20:33 20:33

  Nu de pvda nog. Met hun btw en hun rekentoets.

  E.R. Deoz
  06/10/2015 - 20:41 20:41

  Maar hij heeft natuurlijk wel gelijk over al die IS-strijders vermomd als asielzoekers die onze vrouwen komen stelen en onze banen gaan verkrachten!!!1 En links laat het gewoon gebeuren!

  behanger
  Beheerder
  06/10/2015 - 21:06 21:06

  dieren red je met 144, niet met 114.

  behanger
  Beheerder
  06/10/2015 - 21:09 21:09

  Verder een goed artikel. Dit moeten we uitbouwen.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  06/10/2015 - 22:25 22:25

  Dat Greet iets beloofd heeft is een leugen wat verspreid wordt door die walgelijke linkse pers die met belastinggeld en subsidies dit door de grachtengordel schreeuwen zodat de hardwerkende nederlander niet kan horen wat Widlers zegt wat de waarheid is en Dion Grauss niet met zijn stijve blanke sabel de ogen van zijn vrouw blauw geneukt heeft terwijl onze leider achter hem staat.

  Hangmat
  Lid
  06/10/2015 - 22:37 22:37

  Over gebroken verkiezingsbeloften kun je een boek vullen als je alle partijen in NL op de korrel zou nemen. Wie verder wiens favoriete politieke voetbalelftal is, kan me eigenlijk verder niet zo boeien, net zo min als het supportersgedrag en de eindeloze moddergevechten die daarbij horen..

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  10/10/2015 - 14:45 14:45

  Geert is nooit gestopt bij de VVD. Bij alles wat er echt toe doet stemt hij gewoon met zijn broodheren mee. Zijn functie komt er gewoon op neer dat hij de frustraties van ‘s landsch tokkies kanaliseert richting links, omzet in steun voor zijn “partij” en vervolgens de VVD haar agenda laat dicteren aan de Nederlandse politiek.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN