More

  RECENTE POSTS

  ‘Laat piloten met psychische klachten geen artsen opzoeken’

  Op 29 februari bracht het Franse bureau voor de luchtverkeersveiligheid BEA haar rapport uit rondom het ongeval met Germanwings-vlucht 9525. De piloot had het toestel tegen de franse Alpen laten vliegen terwijl de co-piloot even naar de WC ging.

  In het rapport beveelt de BEA de Europese Commissie aan om regels te definiëren waarbij artsen verplicht worden de autoriteiten te informeren als de gezondheid van een patiënt de publieke veiligheid ‘zeer waarschijnlijk’ kan aantasten zonder de privégegevens van de patiënt “onnodig te openbaren”.

  Die laatste opmerking komt uit het volgende voort dat in de samenvatting 1 alinea eerder staat:

  However, the reluctance of pilots to declare their problems and seek medical assistance, for fear of losing their licence, with economic and social consequences, needs to be addressed at the same time.
  Joh. Dat is dus ook één van de redenen van het medisch beroepsgeheim: mensen moeten hun doktoren kunnen vertrouwen. Als die naar hun baas gaan rennen en vertellen “ja, die en die daar is wat mee”, dan gaat dat vertrouwen hard achteruit. En dat WETEN ze dus! EN TOCH MET DIE AANBEVELING KOMEN!

  LAAT ONZE PRIVACY TOCH MET RUST!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN