More

  RECENTE POSTS

  Burger zoekt dictator: de internationale editie

  Het zal u niet ontgaan zijn dat Erdogan zich middels een al-dan-niet gemanipuleerd (haha, wat denk je zelf?) referendum tot Dictatürk heeft laten verklaren. Het zal u evenmin ontgaan zijn dat 76% van de opkomst en nogal een flink deel van de Nederturken ‘ja’ heeft gezegd tegen Erdoganooitweg.

  En, faciliterend als wij bij de Retecool zijn, staan we open om de voor ons onbegrijpelijke verlangens van anderen te voorzien van een stukje hulpverlening. We kinkshamen niet, ook al krijg je enorm de kriebels van het idee dat er een Grote Sterke Leider™ ervoor zorgt dat de hem onwelgevallige andere meningen totaal uit de samenleving gehaald worden. Wat we wel een beetje zijn, en daar zijn we eerlijk in, is NIMBY. Op dit gebied. Het liefst hebben we dat je helemaal geen dictators in het zadel helpt, maar als het dan zo nodig moet, dan niet hier. Ga dat lekker ergens anders doen. In dat kader bedachten wij Burger zoekt Dictator, de internationale editie. Een beetje boer zoekt vrouw, waarbij de link tussen de twee overigens vrij terecht is (want weet je op wie je ook geen kritiek mag hebben?).

  Het idee is dat u een beetje een overzicht krijgt van uw opties als u graag onder een dictator leeft. Want dat willen we hier dus niet, en als u dat wel wilt, dan hebben we graag dat u die fantasie gewoon even in een land gaat uitleven waar die dictatuur al een feit is. U blij (of niet, omdat het tegenvalt en er geen weg terug is). Wij nog blijer (want u bent gek en wij hoeven niet voor de behandeling te betalen).

  Kim Jong Un

   

  Kim Jong Un is de Supreme Leader van Noord-Korea. Noord-Korea is knetteruiterstlinks en dus de communistische heilstaat waar de gelijkheid geen grenzen kent. In theorie, althans. Ideaal voor mensen die de heilstaat graag in het echt willen beleven en uitkijken naar een sterke, maar ietwat wereldvreemde en gestoorde, leider. Tuurlijk, je moet je eetgewoonten wat aanpassen want de bevolking heeft weinig te vreten. En je moet je eigen stront verzamelen om het land mee te bemesten. Als je niet met drie generaties van je familie in een kamp terechtkomt omdat je dacht dat je een mening moest hebben. Daar zijn de omstandigheden expres iets minder gunstig. Maar een echte linkse dictatofiel als jij heeft er vast geen probleem mee om z’n terechte straf (levenslang omdat je iemand op een hoge positie verkeerd aankeek) uit te zitten. Kies dus voor het beste Korea!

  Putin

  Hecht je meer aan je religie en het verdedigen van de Christelijke waarden dan aan de heilstaat? Geen zorgen, zo denken ze er in de voormalige heilstaat ook over. Rusland heeft een mooie schijndemocratie met Putin aan het roer. In Rusland kun je onbeperkt homo’s martelen omdat ze met hun bestaan God beledigen en wordt iedereen die het niet met Vlad eens is voorzien van een vergiftiging (lood, nucleair of anders). Vlad is Vladimir Putin, en Vlad is geweldig. In tegenstelling tot Kim Jong Un, die toch een beetje een vadsige volvraat is, is hij een ex-spion die zonder shirt met beren worstelt en zich toch niet te mannelijk voelt om puppies te knuffelen. Tot die puppies hem tegenspreken, dan stopt-ie ze vol polonium. Want ook puppies moeten sterke leiders gewoon respecteren, блин. Verder heeft Vlad weinig op met moslims, dus dat scheelt. Tenzij ze natuurlijk zelf (aspirant)-dictator zijn, dan doet hij er graag zaken mee. Al met al een prima landje met een mooie scheve verdeling tussen de terechte elite en het luie gepeupel dat gewoon voor God en Vaderland moet sloven en naar de kerk moet gaan. Als compensatie hebben ze dan Vodka. Of, nouja, geen geld daarvoor en dan maar een dodelijk substituut. Oh ja, en ook in Rusland hebben ze kampen. Die zijn, net als in Noord-Korea, onaangenaam en koud (want Siberië) en ze noemen ze Goelags. Niet te verwarren met goedlachs, want dat zijn ze daar dan weer niet.

  Assad

  Assad is een dictator van het wanhopige soort. Hij is de keuze voor de daredevils onder jullie. Bij Assad weet je eigenlijk nooit helemaal waar je aan toe bent. Het ene moment is hij de controle over zijn land volledig kwijt, het volgende moment is hij van IS aan het winnen en vergast hij zijn eigen burgers met Sarin-gas. Assad is dus ideaal voor als je elke dag wil leven alsof het je laatste is. Die kans is namelijk bovengemiddeld groot.

  Verder heeft Syrië vooral veel kansen te bieden. Dat komt omdat alles namelijk kapotstuk is. Er is meer dan voldoende werk voor ondernemende personen die willen bouwen aan de toekomst. Je moet wel wat risico durven nemen, want de kans dat wat je bouwt gesloopt wordt, is dus ook aanwezig. Ook is er voldoende werk voor psychologen en psychiaters die slachtoffer zijn geworden van onze bezuinigingen op de GGZ. Gelukkig is geld niet alles, want de economie doet het niet zo heel goed. Maar daarvoor krijg je dan wel heel dankbare patiënten (mochten ze het overleven).

  Erdogan

  Turkije heeft al een tijdje een schijndemocratie. Een mislukte staatsgreep is het excuus geweest om rechters en politieke tegenstanders te ontslaan en vast te zetten en is nu, middels het “referendum”, ook het excuus waardoor Erdogan legaal mag ingrijpen in de rechtspraak en basically voor het leven gekozen is. Dat noemt hij dan democratie. Nederlanders en Duitsers noemt hij nazi’s. Daarmee is Erdogan de perfecte kandidaat voor jou, de hypocrieteling die in een democratie zegt te wonen maar eigenlijk het liefst een diktatör als Başkan wilt.

  En dat heeft allemaal voordelen. In Turkije schijnt bijvoorbeeld de zon. In Nederland schijt een reiger. Turkije is de beste. Nederland is een echte democratie, en dat is kut, want dan moet je zelf nadenken. Bovendien worden je buren hier niet afgevoerd als ze zeggen dat Erdogan een feitelijke Hitler-imitator is die kan speechen als een malle, maar met wiens woordenstroom je de Sahara kan bemesten en dan nog saçmalık overhoudt voor de biodieselfabriek. Dat moet je allemaal niet willen. Dus als rechtgeaarde Turkse moslim die ‘ja’ stemt voor een schijndemocratie en het liefst door een dictator met een lul van 4 meter van achteren genomen wordt, ga jij naar Turkije en is Erdogan jouw dictator naar keuze.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  FlappieXL
  17/04/2017 - 17:40 17:40

  Mooi overzicht. Je moet fascisten benoemen zolang het nog kan (en je niet in een goedlachs kamp of concentratieclub terecht komt).

  Bismarck
  17/04/2017 - 21:26 21:26

  Ik mis toch een beetje Isaias Afwerki in dit overzichtje. Doet qua VvM niet onder voor de Un en is toch ook wel een tikkeltje in de belangstelling in Nederland dezer dagen. En Salman bin Abdulaziz Al Saud zal wel niet tellen omdat absolute monarchen zogenaamd geen dictators kunnen zijn?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/04/2017 - 10:51 10:51

  Met een beetje pech komt daar binnenkort Le Pen nog bij…
  Bij dictators die zichzelf met geweld aan de macht geholpen hebben kun je nog medelijden met z’n hele volk hebben. Bij de ‘democratisch’ gekozen dictator met slechts maximaal 49% daarvan. De overige 51% heeft het over zichzelf afgeroepen. Ook dat is Darwin. Als je te stom bent om in te zien dat iemand die alle macht naar zich toe trekt daar gekke dingen mee kan doen; als je te kortzichtig bent om te begrijpen dat 1 man nooit op een fatsoenlijke manier een compleet land kan leiden; als je weet dat het met alle dictatoriale regimes in het verleden slecht met de bevolking is afgelopen; als je dat alles weet en er toch voor kiest, dan krijg je wat je verdient en moet je niet raar staan te kijken als je op termijn de hongersnood sterft omdat de grote leider een nieuw paleis wil laten bouwen.
  A-typisch is wel dat waar Darwin het over “survival of the fittest” heeft, het in Turkije waarschijnlijk het meest ontwikkelde deel van de bevolking is dat het eerst aan de dan opnieuw ingevoerde doodstraf onderworpen wordt. Het einddoel is immers een islamitische staat met Erdogan als Sultan en iedereen die zich daar tegen verzet moet monddood gemaakt worden. En morsdood is nog altijd de meest effectieve manier van monddood.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  18/04/2017 - 14:32 14:32

  “A-typisch is wel dat waar Darwin het over “survival of the fittest” heeft, het in Turkije waarschijnlijk het meest ontwikkelde deel van de bevolking is dat het eerst aan de dan opnieuw ingevoerde doodstraf onderworpen wordt.”

  Weer zo een die Darwin niet begrijpt. De fittest is degene die het best past (to fit, passen bij de omstandigheden). In Turkije pas je momenteel duidelijk beter als je ongeletterd en goedgelovig bent, dan gestudeerd en kritisch. Nooit Idiocracy gezien?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  18/04/2017 - 16:35 16:35

  Tuurlijk Idiocracy wel gezien (en hier er ook meermaals aan gerefereerd). Maar op de lange duur wint -zeker in dit geval-ontwikkeling het wel degelijk. Kwestie van een lange adem hebben. Een land zonder intelligentsia is ten dode opgeschreven. Religie en onderdrukking leiden altijd tot terugval.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  18/04/2017 - 12:17 12:17

  Moeilijk, moeilijk.. het zijn zulke uitstekende keuzes allemaal. Met geweldige prestaties en allemaal mooie paleizen met marmer en goud.
  Voor wanneer moeten we een keuze maken? Voor ze het tijdelijke voor het eeuwige verwisselen? Want dan staat er zo’n schaduwfiguur op die jarenlang in de leer is geweest bij het grote voorbeeld. Tenzij Trump je bevrijdt en je land in chaos onderdompelt maar dat heet nu eenmaal “brengen van de democratie”.
  Nee, ik kan nog geen keuze maken.
  Maar de inwoners ook niet, dus dat scheelt dan weer.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN