More

    RECENTE POSTS

    BREKEND: HUGO DE JONGE TOCH NIET “MINST CAPABELE AMBTENAAR IN DE EU”

    Hoewel lang onaantastbaar aan kop en zelfs ondanks een massieve eindsprint is Hugo Mattheüs de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sportschoenen, NIET de minst capabele ambtenaar in de Europese Unie gebleken.

    Op het nippertje is de Cypriotische deputy van de Health Services Olga Kalakouta met een neuslengte voorsprong met de titel aan de haal gegaan. Waar Nederland dankzij de bezielende belijding van De Jonge nog trager leek te starten met vaccineren dan Moldavië, een land dat gekenmerkt wordt door het beter dragen van de rode lantaarn in zo ongeveer alle ontwikkelingslijstjes dan de laatste wagon op een trein, blijkt Cyprus, hoewel eerder gestart met vaccineren dan Nederland het toch echt met een schitterende afsprong verneukt te hebben.

    Volgens Olga Kalakouta, terwijl het Verenigd Koninkrijk al voorbij een miljoen ingeënte neanderthalers inwoners is, gaat Cyprus, een eiland dat voor ongeveer een derde van hun BNP afhankelijk is van instroom van toeristen, de bredere bevolking vaccineren zo rond het begin van de zomer. En dat duurt dan tot het einde van het jaar. Ja. Hugo is tegen juni 2021 zelfs al begonnen. Überhaupt.

    De enige mazzel die ze dan in Cyprus hebben is dat die Britse, meer besmettelijke, variant niet op het eiland is, oh wacht.

    5 5 stemmen
    REET DEZE POTS!

    5 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    5 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Ds. Ploppo
    Redacteur
    04/01/2021 - 10:18 10:18

    Ik dacht eerst dat ‘Kalakouta’ een verzonnen flauwe woordspeling was, maar het mens heet echt zo. Wat zal die vroeger op school gepest zijn zeg…

    Verder moet je Hugo niet te vroeg afschrijven. Er kan nog van alles gemismanaged worden in de komende maanden, dus ik schat dat hij Olga begin maart weer passeert, wanneer er een grote lading vaccins op een parkeerterrein in Zundert staat te ontdooien omdat iemand vergeten was formulier 14B door te faxen waarna het proces vastliep.

    Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Ds. Ploppo
    Bismarck
    04/01/2021 - 11:15 11:15

    Toch mooi hoe heel Nederland in de propaganda trapt van andere EU-landen. Frankrijk bijvoorbeeld startte na de kerst, met nieuwjaar, pas vanaf april serieus met vaccineren. En in België, Italië en Spanje is het op dit moment op zijn best pure improvisatie (=symbolisch broddelwerk).

    Ds. Ploppo
    Redacteur
    Antwoord aan  Bismarck
    04/01/2021 - 11:40 11:40

    Tuurlijk, de eerste vaccinaties zijn pure propaganda. Uiteindelijk wordt de bottleneck het te zuinige inkoopbeleid van de EU (waar politici bang waren vaccins in te kopen die achteraf slecht zouden blijken te zijn) en een te langzame bureaucratisch molen waarbij voor iedere scheet weer 28 27 lidstaten geconsulteerd moeten worden.
    Zelfs hier in Luxemburg (poen zat bij de overheid om voor 630.000 inwoners even een vaccintje in te kopen; desnoods voor 2 keer de prijs).
    Het idee was dat gezamelijke EU inkoop slimmer zou zijn, maar dat viel uiteindelijk dus tegen.

    Bismarck
    Antwoord aan  Ds. Ploppo
    04/01/2021 - 13:47 13:47

    Nope, de bottleneck ligt voorlopig volledig bij de producenten zelf. In de EU (en het Westen in het algemeen) zijn veel meer vaccins ingekocht dan er überhaupt bevolking is om te vaccineren (en dan gaan we er nog van uit dat iedereen zich laat vaccineren, een utopie), juist vanwege de angst van slechte vaccins. Daarom heeft men zich ingedekt door bij heel veel farmaceuten in te kopen (tegen bijzonder uiteenlopende prijzen). Kapitalisme dicteert die farmaceuten echter dat de winst het hoogste is door niet teveel op te schalen (=minder investeringskosten) en daarmee de capaciteit dus wat lager te houden (=meer schaarste op de markt). Vanuit economisch perspectief de beste strategie, zoals dat hoort in een vrije markteconomie.

    JanC
    JanC
    Gast
    Antwoord aan  Bismarck
    05/01/2021 - 12:47 12:47

    In België is het niet improviseren, maar wordt inderdaad op kleine schaal inggeent om te kijken waar de bottlenecks zitten, zodat vanaf ong. volgende week men kan opschalen. Nederland begint dan zelf te zien waar de bottlenecks zitten alvorens te kunnen opschalen. Vooralsnog zijn al die landen er beter aan toe dan Nederland, qua inenting.

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN