Millenials. Je houdt van ze of je bent Bert Brussen. Of de voltallige redactie alhier. Of iedereen behalve de ouders van millenials. En zelfs die zullen best in zijn op z’n tijd voor een stukje generaticide naar de special snowflakes toe.

Maar, als je denkt alles gehad te hebben, dan is daar Sanne Osinga. Sanne, afkomstig uit de buurt van Roermond maar nu samenwonend in Weert met haar vriend Berdt Bert.

Ze is, aldus haar Linkedin, een leergierige, gemotiveerde en enthousiaste student grafisch ontwerp aan de kunstacademie AKV St. Joost in Den Bosch. Ze wil zich richten op geëngageerde thema’s en neigt meer richting de activistische kant van het ontwerp. Daarmee bedoelt ze dat ze geld verdienen totaal onboeiend vindt en vooral mensen aan het denken wil zetten. Nu zit ze in het laatste jaar van haar studie en komt ze nog wat geld tekort dus, special snowflake zijnde, gaat ze kranten bezorgen hamburgers bakken iets met design doen achter de kassa zitten geen fuck uitvoeren en wachten tot de mensen het geld met KOFFERS komen brengen. Inderdaad, Sanne is een bedelcampagne gestart om ervoor te zorgen dat ze niet hoeft te bezuinigen op de plannen en ideeën die ze heeft en ze wil knallen voor d’r afstuderen.

“Daarbij gaan we in januari op werkweek naar Leipzig, wat ongeveer 300 euro zal gaan kosten, wat ik niet heb. Ik wil dit niet af hoeven zeggen.”

Dat dus. Dus u zich natuurlijk afvragen of ze niet gewoon (net als iedere fucking student/persoon die knaken tekort komt) een baantje kan zoeken. Ze geeft zichzelf 212 dagen voor het bij elkaar bedelen van 1000 euro, 4,71 per dag. Dat is drie kwartier per dag bij de Burger King werken, afgerond 1 uur als je het weekend vrij wil.

Volgens Sanne is dat natuurlijk niet mogelijk omdat ze werkdagen van 9 tot 5 heeft en 3 uur reistijd. Ze wordt overigens, als een rechtgeaarde millenial “nou ja nogal geintimiteerd of zo” van opbouwende kritiek en vragen. Ze kan overigens ook gewoon (meer) lenen (DUO of bank of whatever) maar dat terzijde.

Maar dat werken lukt dus niet. Vandaar dat Sanne op zaterdag zit te gamen of fotos van d’r kat maakt danwel op zondag naar Kijkduin gaat om Pokemon te vangen in plaats van te werken, thuis een flatscreen heeft, Xbox en sound system, ze recent nog een kitten genomen heeft (want dat kost ook geen geld) die een langer medisch dossier heeft dan Gordon en volgens d’r Facebookposts regelmatig tijdens die verdomde 9-5 tijden (en niet eens in de reistijd erna) dingen doet die niet lijken op studeren. Oh en moet “voor de studie” bier drinken op donderdag om 10:26.

Dus nee Sanne Osinga, je krijgt geen cent. Ga godverdomme eens wat doen en zorg dat je voor dat koddige posterpunniken of jolige Youtubevideo’s haken gewoon wat geld krijgt. Leuk hoor, dat mensen aan het denken zetten, maar doe je dat wel gewoon op eigen kosten? Mooi.

millenial falconOf je pakt het aan zoals Mark Norbruis:

Ik ben dit jaar al naar Portugal, Italië en Letland op vakantie geweest. De kosten die lopen de spuitgaten uit en nu met December-maand voor de boeg. Wordt de betaling van de skivakantie in januari een probleem.  Help mij de piste op!

13

Reaguur dan!

avatar
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
WeirdoinventorgrotesnorDs. PloppoBismarckSjofels de Pofels Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Der Webmeister

“enthousiaste student grafisch ontwerp…”, “Ze wil zich richten op geëngageerde thema’s en neigt meer richting de activistische kant van het ontwerp….”
Kan ze de RC FrontPage niet komen fatsoeneren voor een marktconform studentenbaan tarief?

biermeester
biermeester

“…neigt meer richting de activistische kant van het ontwerp….”

Dat moet ‘passiefistisch kant’ zijn

Weirdoinventor
Weirdoinventor

Wat is een millennial eigenlijk? Ik heb me laten wijsmaken dat dat eigenlijk gewoon iedereen is die in de jaren 80 of negentig is geboren, alles van na de MTV generatie wat al wel stemrecht heeft dus. Maar in het dagelijks gebruik betekent het kennelijk voor veel mensen eerder “zeikpuber, eventueel ook boen de 18”?

Sjofels de Pofels
Sjofels de Pofels

anders goegul je het even, luie millennial..

Weirdoinventor
Weirdoinventor

Je weet dat je een 90’s kid bent als je kan zeggen “In mijn tijd namen mensen nog de moeite om je dingen uit te leggen”.

Weirdoinventor
Weirdoinventor

In ander nieuws: de jeugd van tegenwoordig kan al geen gevecht meer winnen van hun moeder.

http://www.ad.nl/buitenland/amerikaanse-ouders-ontdekken-net-op-tijd-wat-hun-tiener-met-wapens-wil-doen~aa543888/

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Ik geloof nog steeds in de kracht van het opvoeden. Tijd met je kinderen besteden, vragen beantwoorden, nieuwsgierigheid stimuleren en vooral het goede voorbeeld geven.
De pubertijd valt wat later in (pappa blijft iets langer ‘cool’) maar als dat gebeurt ligt er toch een stevig laagje normen/waarden/kritisch nadenken.

Veel millenials zijn opgegroeid met oortelefoontjes in en de blik op de schermpje van de smartphone gericht. Onbereikbaar voor de opvoeders (die er vaak ook geen moeite voor doen of geen tijd voor (denken te) hebben).
Dan moet je achteraf niet raar staan te kijken dat je als maatschappij een wat wereldvreemde subcultuur hebt uitgebroed.
Hoewel… wereldvreemd? In de VS had 80% van de millenials Clinton gestemd. Maar misschien was iemand gewoon vergeten constant de naam van Trump door hun oortelefoontjes te tetteren.

Bismarck
Bismarck

“De pubertijd valt wat later in”
Die valt toch juist steeds vroeger in.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Des te minder je je met je kinderen bemoeit, des te vroeger valt de pubertijd in. Dus inderdaad ja, die valt tegenwoordig steeds vroeger in.

Weirdoinventor
Weirdoinventor

Ja hé, en de Brexit is zeker ook veroorzaakt door jongeren (en Schotten)? Gaan de puistige pubers van de Retecools nu ook al lekker liggen verzuren?

Er zitten zat verwende bedelaars tussen, maar ik durf te wedden dat mensen die nu 25-30 zijn gemiddeld professioneler zijn, harder werken en een realistischer wereldbeeld hebben dan dezelfde groep 30 jaar geleden (je begrijpt wat ik bedoel). En maar zeiken over ons, al die oude lullen.

De criminaliteit is ook gehalveerd in het laatste decennium, om maar eens iets te noemen. En die koters die op schermpjes zijn opgegroeid zijn nu hooguit twintig. Dat is generatie Einstein toch? Geef me nog een jaar of tien, dan ben ik ook zuur genoeg, gaan we samen daar lekker op zeiken.

[/nee geen idee wat mijn punt is]

Weirdoinventor
Weirdoinventor

Serieus, maar één minnetje? Wat moet ik doen om mensen hier te beledigen?

Ik ga op trolles.

grotesnor

Millenials, die niet meer weten hoe je puberteit spelt.

Bismarck
Bismarck

“Hoi Burgerking, ik wil graag 1 uur per dag komen werken, maar wel pas na 19 uur. Hallo? Hallo?”